Нирвана или ГНР

• Креатор на темата Креатор на темата burn84
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум дете од генерацијата на ГНР,па така и затоа гласам.Немам ништо против Нирвана,ми се допаѓа и нивната музика,ама кога веќе мора да се бира,ГНР рулз.

Требаше да ставам и анкета на темава за гласање. Ама сега е доцна веќе.:jaj:

Не знам многу за ГНР,така да не коментирам,ама од тоа што го знам,мислам дека Нирвана се подобри.
Пример се на цела генерација од 90тите,тоа е факт...е сеа,каков пример даваат тоа не е битно,битно е дека децата го прифатиле тоа и го сакаат.

Незнам кој се подобри ама повеке за Нирвана сум.:):)

:nenene: Kakva glupa sporedba nirana e grunge a gnr hard rock i gnr kade kade se bolje muzicari nego ovie papacive od nirvana ako ne se raspadnele gnr ke bile najgolemata grupa vo istorijata na rock muzikata

Баче, а ти да не го тупиш за Guns and Roses на секоја божја тема?

Шо викаш за тоа?

:nenene: Kakva glupa sporedba nirana e grunge a gnr hard rock i gnr kade kade se bolje muzicari nego ovie papacive od nirvana ako ne se raspadnele gnr ke bile najgolemata grupa vo istorijata na rock muzikata
Гнр најголемите пешљаци у историја на музиката.

i dvata benda se odlicni i ne moze da se sporeduvaat.ne mozam da odlucam od dvata eden zs sekoj bend ostavil posebna treaga zad sebe

ГНР дефинитивно. Многу подобра музика многу подобри текстови.
само еден пример од Нирвана od I used to love her

I used to love her
then i had to kill her
i had to put her ,:toe:six feet under.....

Леле се фати за текстовите. Нема шанси да кажеш дека бољи текстови имат гнр, ај музиката е вкус, ама пишано дело е сепак нешо за шо може да се дискутира, и дискутирам дека од типично рокерски текст до текст на Курт има гооолема разлика.

Спореди било кој текст на гнр со heart shaped box. heart shaped box ги јаде сите.

Не може ниеден текст на светов да се спореди со heart shaped box

Мене искрено повеќе ми се свиѓа Guns n' Roses, не викам дека Nirvana не се добри ама...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom