Друже еве колку што пратам у темава ( а не многу да бидам искрен ) ги подржуваш протестиве а не ги сакаш СДС.
Кажи ми кај ја гледаш иднината на државата? Во ДУИ, ДПА? Тоа се двете партии што ги имаме вемеро и есдеес.
Составени од македоници. Таков народ сме. Тоа ни е образовниот,општествениот, социјалниот и политичкот background,или shit comes in shit comes out у кратки црти.
Тоа што мораат овие да паднат од власт мораат али кој ќе седне ако не СДС? Ја не глеам алтернатива.
Освен да не анексира Европа или Америка.................
Во право си дека не ги сакам двете партии. Јас поддржувам секаков протест против било која власт, без разлика колку време владее.
Разликата е што јас не мислам дека сдс ќе бидат поарни од вмро. Многу напротив, многу пати покажале и докажале дека се бетер.
Јас верувам во трета опција, искрена за промени. Имаше време кога верував дека генерал Стојанче како човек што служел и се жртвувал за народот ќе направи нешто приближно, но тој за многу кратко време го одбра БЦ и си фати работа со многу олош луѓе. Почна да плука и сере место сам да гради платформа и нова идеја.
Без разлика кое зло ти е помало ти свесно бираш зло.
Едно време протестите за Нешковски имаа политичка чистина додека сдс не умешаа раце тука.
Ако јас испааднам сега да протестирам не правам ништо друго освен однапред заборавена услуга на Заев.
Не фала, на докажани криминалци не слугувам.
Филип Петровски беше интересна опција додека не му дадоа директорска фотеља и влезе во центрифугата на вмро.
Не фала, на бескичмењаци не им давам фотеља.
Додека не испадне јунак да застане и не си го даде газот под кирија за фотеља вистински промени ќе нема.
Ќе се мења сдс-вмро, срање комбинаторика