Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Стомачниве е подобро да се вежбаат секој ден или доволно е 3-4 пати неделно. (секој ден пробав ама не се издржува :D)

A преку еден ден пауза?

Може. 3 Пати неделно, па дури и 2 пати е доволно, нема потреба да форсираш стомачни. Ако целта ти е визуелно да ти се познаваат тоа најлесно се постигнува со намалување на масните наслаги.

Дали ако земам креатин 2 недели и потоа паузирам 2 недели ќе имат ефект.

Сакам да земам и цел месец, ама пак неможам секој ден по 5 кила вода да пијам.

Може. 3 Пати неделно, па дури и 2 пати е доволно, нема потреба да форсираш стомачни. Ако целта ти е визуелно да ти се познаваат тоа најлесно се постигнува со намалување на масните наслаги.
Aj пошто сум лаик во оваа работа ако може уште едно прашање. Бидејќи вежбам дома сакам да прашам дали е доволно 3-4 пати неделно вежби за бицепс и трицепс. Правам 4 типа на вежби за бицепс со еден тег од по две серии од по 10 повторувања.
Како е најправилно, колку повторувања и во колку серии препорачуваш?

Нема поента да се циклира креатинот, а особено не на 2 недели.

Aj пошто сум лаик во оваа работа ако може уште едно прашање. Бидејќи вежбам дома сакам да прашам дали е доволно 3-4 пати неделно вежби за бицепс и трицепс. Правам 4 типа на вежби за бицепс со еден тег од по две серии од по 10 повторувања.
Како е најправилно, колку повторувања и во колку серии препорачуваш?

Би ти препорачал да правиш 3 серии од по 10-12 повторувања. 3-4 пати неделно е повеќе од доволно.

Дали ако земам креатин 2 недели и потоа паузирам 2 недели ќе имат ефект.

Сакам да земам и цел месец, ама пак неможам секој ден по 5 кила вода да пијам.
Жешко иди, ако мрдниш троа од дома по сонцето ќе можеш и повеќе од 5 да испиеш.
Поарно не го почнувај ако е за 2 недели.

Може некако да направам на кос бенч да не удира толку на рамо? Не можам никако прогрес да направам, рамото ме кине, а градите никакво оптеретување.

Може некако да направам на кос бенч да не удира толку на рамо? Не можам никако прогрес да направам, рамото ме кине, а градите никакво оптеретување.
Помал степен на клупата нека ти е, ако е многу високо крената мава на рамо.

Подеси ја клупата на агол од 30-45 степени, колку е поголем аголот толку повеќе работи рамото, во твојот случај најверојатно треба да ја подесиш на минимум ко за коса клупа - 30 степени.

Рамото може и на скроз рамна клупа да работи повеќе од што треба доколку вежбата не се изведува правилно. Па може и да е до тоа.

http://imgur.com/seIVgeF
Гајно :vozbud:
Не ли се вршат на вај куп тестови дали користе од недозволената супстанца во ББ?
Нема потреба, во Македонија ти се сите природни :D[DOUBLEPOST=1460741568][/DOUBLEPOST]
Ако ја работиш правилно и правилно изолираш нема да те удира на рамо.
Повели видеа, слушај го внимателно и гледај како се изведува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom