Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Јас гледам само една причина да се мерат калории а тоа кога идеш на дефиниција на стомачни за на плажа;). Ако си на булкинг и ти треба просечно да знаеш што внесуваш повеке калории од колку што треба јасно е дека не се земат зејтини и масла у предвид ако не ги јадеш во поголеми количини.
Во секој случај ако си за дефиниција и си стигнал до броење на калории, се подразбира се што внесуваш во телото треба да знаеш колку има калории. И масло воопшто тргни го, готви со некој керамичка тава или користи зејтин маслинов, или други ладно цедени кои што имаат здрави масти. Ама пак секако дека се бројат.
Калории не треба да се бројат во фаза на зголемување на мускулна маса ???

Те замолувам да ми обасниш,еве да речеме глуп дека сум....Пример не бројам калории во фаза на зголемување на "мускулна маса" а со самото тоа внесувам повеќе одколку што ми треба,и сега ајде имам невидено сила дигам килажа се правам како што треба и се залажувам дека ми успева работава AMA што ќе се случи кога ќе дојде денот да се чистам ???

Ќе си ги нацртам стомачните за на плажа со фломастер ете тоа ќе се случи,иначе што е финтава со муабетов не ни личи дека е граматички точен :facepalm:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Сте успеале ли да измиете шејкер откако ќе се смириса?

Заборавив троа протеин во едниот, умрено животно поубаво мириса од шејкерот, пробав со киселина, сода бикарбона, сјај али јок :sick::гомце:

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Сте успеале ли да измиете шејкер откако ќе се смириса?

Заборавив троа протеин во едниот, умрено животно поубаво мириса од шејкерот, пробав со киселина, сода бикарбона, сјај али јок :sick::гомце:
Vkontinjer. Isto mi se sluci imene pred nova godina. Probav nekako da go namalam mirisot so mienje, posle prvoto pienje od ko go icistiv za konec so ne ispovrativ od samata pomisla na toj miris.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Vkontinjer. Isto mi se sluci imene pred nova godina. Probav nekako da go namalam mirisot so mienje, posle prvoto pienje od ko go icistiv za konec so ne ispovrativ od samata pomisla na toj miris.
Абе да не биде тој избор, сентиментално сум врзан за шишево :D

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.230
Поени од реакции
13.153
Шо е форава со стомачните за на плажа у 2016 година?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Ако може некој искусен да ми каже колку време треба да се одмара одкога ќе се дарува крв? Дали ќе се изгуби нешто од перформансите за време на вежбањето?

Член од
2 јули 2015
Мислења
121
Поени од реакции
18
Ако може некој искусен да ми каже колку време треба да се одмара одкога ќе се дарува крв? Дали ќе се изгуби нешто од перформансите за време на вежбањето?
Два дена ми кажаа на мене да одмарам од коа дарува.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Шо е форава со стомачните за на плажа у 2016 година?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Почнувајќи од март па се до завршеток на летото стомачните ти се најбарани :)
Не само 2016, туку секоја година е иста песна :D Теретаниве веќе се наполнија, човек не може раат да вежба од ластовициве :D

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
Почнувајќи од март па се до завршеток на летото стомачните ти се најбарани :)
Не само 2016, туку секоја година е иста песна :D Теретаниве веќе се наполнија, човек не може раат да вежба од ластовициве :D
Хаос, кога ќе видам какви падобанци праат гужва ми иде да земам една 20ка и да ја пуштам да ми падне врз стапалото :D

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Хаос, кога ќе видам какви падобанци праат гужва ми иде да земам една 20ка и да ја пуштам да ми падне врз стапалото :D
Ќе ти треба стапалото и понатаму, два шамари и твоја е справата :)

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Evan Centopani stil? :D
Шипка од радијатор стил :D
Пред 2 недели ги бркав едни шмајзери, држеа бенч 25 минути за да дигнат на најака серија 35кг, оладив додека си играа на телефоните и гледаа по хеланките кај момите. Ако не легнев да ја накрцам шипката и да им кажам дека не правам паузи, па нема место за нив, немаше ни да се тргнат.

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
Има некој искуство да сподели со Olimp Sport Nutrition? Гледам многу ги форсираат по продавнициве низ Скопје, а цените им се прифатливи.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Зависи во која продавница си влегол, во Скопје :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom