UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Јaс мислaм декa сите некaкo oчекувaвме глупиoт Тoрес пoсле жутиoт кaртoн, и пaр глупoсти шo ги нaпрaи, декa е сaмo прaшaње нa време кoгa ќе му шибнaт црвен.

Зaрем Симеoне не гo oсети тoa, или чекaше пoлувреме пa дa влијaе у сoблекувaлнa. Зa жaл не дoчекa.

Oвa ќе ги кoштa верoјaтнo и прoлaз.

Барселона е најфаворизирана во ЛШ - противниците 30 пати завршувале со фудбалер помалку

Во оваа статистичка категорија, Барселона е убедливо на првото место.

Навистина не знам што ви е толку чудно и фасцинантно во овој податок. Повеќе од нормално е ова. Барселона има огромна предност од аспект на техника и посед на топката. Многу нормално е нивните играчи да бидар најфаулирани, и нивните противници да добиваат многу картони. Не знам кој колку играл фудбал, ама крајно фрустрирачки е да играш против тим кој има 70% посед на топка.

Навистина не знам што ви е толку чудно и фасцинантно во овој податок. Повеќе од нормално е ова. Барселона има огромна предност од аспект на техника и посед на топката. Многу нормално е нивните играчи да бидар најфаулирани, и нивните противници да добиваат многу картони. Не знам кој колку играл фудбал, ама крајно фрустрирачки е да играш против тим кој има 70% посед на топка.
Тоа е само статистика, не реков дека не се заслужени, иако на утакмицата со Реал на Рамос без врска му беше покажан жолт, зборам за првиот. Проблемот е кога на играч на Барселона треба да му се покаже црвен, тогаш истите критериуми ко да престануваат да важат.

Fernando Torres (Atlético Madrid): "Znam da sam napravio dvije greške jer se za takve prekršaje obično i dobijaju žuti kartoni i iskreno mi je žao što sam iznevjerio svoje suigrače i navijače. Ovo je jedan od najgorih trenutaka u mojoj nogometnoj karijeri."

Шо разбираш ти бе, Тетекс и Бланко знаат.

Fernando Torres (Atlético Madrid): "Znam da sam napravio dvije greške jer se za takve prekršaje obično i dobijaju žuti kartoni i iskreno mi je žao što sam iznevjerio svoje suigrače i navijače. Ovo je jedan od najgorih trenutaka u mojoj nogometnoj karijeri."

Шо разбираш ти бе, Тетекс и Бланко знаат.
Zajebo nas sudac bajo moj.

Само тука може да се прочитаат коментари од типот, дека не требал да добие втор жолт да не се уништила утакмицата, дека било 30 мин 1/4 финале ЛШ. Истите тие заборавија како Крауч во 1/4 финале против Реал доби 2 жолти за 15 минути. Сега проверив Брих судел и на таа утакмица :icon_lol:

@Бокица и @zmej gorjanin
За каков црн офсајд зборувате при првиот жолт на Рамос. Барселона изведе гол аут, а од гол аут нема офсајд.

Тука имаше и фаул над Рамос, со тоа што го удри влијаеше на играта иначе беше чиста за Рамос. Од кај до кај ова е жут за Рамос?

Тука имаше и фаул над Рамос, со тоа што го удри влијаеше на играта иначе беше чиста за Рамос. Од кај до кај ова е жут за Рамос?
Јас не искоментирав ништо за фаулот или за жолтиот картон. Само ви кажав дека во случајов НЕМА офсајд за да не се брукате повеќе.

Јас не искоментирав ништо за фаулот или за жолтиот картон. Само ви кажав дека во случајов НЕМА офсајд за да не се брукате повеќе.
Требаше ли играта да биде запрена или не? Што ако не промашеше?

Требаше ли играта да биде запрена или не? Што ако не промашеше?
Ако не промашеше ќе беше гол, пошто судијата не свирна ништо пред тоа.
И уште еднаш ќе ти повторам, јас тука зборувам исклучиво за тоа дали имаше или не офсајд, пошто вие тоа го потенциравте.

Незнам што мрчат фановиве на Барса, кога општо познато дека секоја година Барселона ( во последниве 8 ) апла е фаворизирана од страна на УЕФА.

http://off.net.mk/offside/fudbal/na-suarez-ne-mu-doagja-pamet

Ако имаат малце муда и карактер на животново под итно треба да му акнат суспензија.

Само се прашувам како е возможно секој пат секоја година да има сомнеж во судењето на натпреварите на Барселона ...

И да за крај цитат од најдобриот

"Da sam i danas sudija, Neymaru bih svaku utakmicu dao crveni zbog simuliranja" - Pierluigi Colina

Пријателчево си изнаглуме вчера 3-4 ситауции ниту жолт доби ниту опомена .... жално !

Сношти гледав на срање снимка и никаде неможев да најдам забавена снимка од двата фаули на Торес. Значи треба да си страшна будала да кажеш дека овде нема два чисти жолти картони , факинг Торес си призна. И во двата наврати трче како да има 18 години и ниту една минута искуство у ЛШ. Каков идиот. :pos::pos:

Сношти гледав на срање снимка и никаде неможев да најдам забавена снимка од двата фаули на Торес. Значи треба да си страшна будала да кажеш дека овде нема два чисти жолти картони , факинг Торес си призна. И во двата наврати трче како да има 18 години и ниту една минута искуство у ЛШ. Каков идиот. :pos::pos:

Измеѓу двата имаше уште еден старт над Нејмар мислам, буквално ист на овие 2, непотребен на 40-50 метра од голот на Атлетико. Уште не ми е јасно што му беше филмот.

Измеѓу двата имаше уште еден старт над Нејмар мислам, буквално ист на овие 2, непотребен на 40-50 метра од голот на Атлетико. Уште не ми е јасно што му беше филмот.

Требало да пие жолт ако е ист. Ваков фаул скоро во секое првенство би го суделе со жолт картон. Ниту е во борба за топка , плус на неопасен дел од теренот. Од чиста мира се затрчува и фаулира , а нема никакви шанси да дојде до топката. И тоа фудбалери со еден куп утакмици во ЛШ позади нив.

Заборавате дека Торес пред црвениот картон напраи фаул за кој судијата почувствува предност и не го санкционираше. Тоа е исто како да свирнеше фаул и да му даде последна опомена пред црвен. Баш коа го видов фаулот реков кај тепа ова говедово со жут картон бе, 2 минути после тоа имбецилен фаул и црвен картон.
Торес, играч кој има поминато све у фудбалот, којшто има изиграно скоро секакви утакмици у кариерата како децана мали напраи 2 крајно дебилни картони. Да ги напраеше некој помлад да речеш ај дете е ништо не разбира, ама овој торлаков. :гик:

Иначе Атлетико изигра доста јака утакмица, Караско е машина, мислам дека Чоло згреши со неговото прерано вадење од игра, и во второто полувреме Атлетико имаа 2 гол шанси баш преку Караско. После го извади у 52ра минута и тоа беше се од нападот на Атлетико.
Чудно некако Годин и Филипе Луис доста мирно делуваа, скоро и да немаа некој дивјачки старт, Годин немаше ни картон ако не се лажам.
Ќе забораев, тој малиот Лукас каква утакмица изигра свака част, со 19 години прав лидер, изигра и за него и за Годин кој не беше на ниво вечерва, ваљда зашто не е скроз опоравен.

Реваншот ќе биде многу јак, со фул спремни Караско и Годин ќе има проблеми Барса. Денеска не беа ич убедливи.
Мислам дека беше повреден пред мечов Караско па не сакаше Чоло да ризикува и да го држи цел меч на теренот, а и секако сакаше да сочува резултат. Машина е Караско, добар играч. Али нашиот човек Саул апе, истрча 3-4 контри у второ, онака апла шпринтови од 40-50 метри, али не можеше ништо покрај 3-4 играчи на Барселона. Каква играчина е Саул, дај го со се Чоло во Интер бем му тромајку.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom