MIslev na toa sto ti vetuvaat nekakvi poteklo dokumenti. Ne se z so takvi raboti. Si imas skroz legalni, pravni dokumenti od prv bratuced i tie ti se i povece od dovolni ![DOUBLEPOST=1459340609][/DOUBLEPOST]Ve zamoluvam za informacija. Na drugar mu se smenil status od "Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП" vo "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство."mene mn me zbunuvase i posrednikot koga gi podnesov dokumentite za dopolnitelna prverka samiot mi vikase malku se ako najdis nesto dr odma dostavuvaj zaradi moja sigurnost baska malku se razocarav kako i mn dr sto go cekame toj zako da se izglasa a seuste kako sto znam ne e izglasan i tuka mi se pomesaja rabotite i zatoa celo vreme barav resenie od deno koga gi podadov do deneska za srejka kajdov ali i tvojot post me natera da razmislam poubavo sepak fala za ubavoto mislejne pozz i ti posakkuvam srejka pozz
Zdravo kolku vreme bese na dopolnitelna mp.so odneseni dopolnitelni dokumeti.MIslev na toa sto ti vetuvaat nekakvi poteklo dokumenti. Ne se z so takvi raboti. Si imas skroz legalni, pravni dokumenti od prv bratuced i tie ti se i povece od dovolni ![DOUBLEPOST=1459340609][/DOUBLEPOST]Ve zamoluvam za informacija. Na drugar mu se smenil status od "Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП" vo "По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство."
Vo negovo ime prasuvam sto znaci, potocno, koja e slednata faza na status?
Slednata faza e da odlucat za drzavjanstvo.pa potoa potpis.
Pozdrav i vi blagodaram!
Od juni 2015 so prv bratuced.Zdravo kolku vreme bese na dopolnitelna mp.so odneseni dopolnitelni dokumeti.
Neli znaeme deka ako ti pisi finalen status ne znaci deka ke ti bide odobreno no vo ovoj slucaj drugarti ima validni dok so znaci 99% -dobiva ako e se vo red so se ostanatoto no za cekanje nikoj nemoze da ti go potvrdi toa more da ceka 2 do 3 pa I mesec vreme zavisi do kaj se stasteni ovie od sovetot zosto tie tamu kako sto gledame stignati se I do 2015 god nad 1000 kako so citam no sovetot seuste ne e stignet do tamu no se na pat zosto kaj i da e denovive ili mesec april ke gi ima i prvite odobreni brojcina od 2015Od juni 2015 so prv bratuced.
Dali znaes za kolku vreme treba da se izvrsi ovoj pregled od Sovetot po grazdanstvo?
Site dokumenti mu se validno pravni dokumenti, sve e ok.Neli znaeme deka ako ti pisi finalen status ne znaci deka ke ti bide odobreno no vo ovoj slucaj drugarti ima validni dok so znaci 99% -dobiva ako e se vo red so se ostanatoto no za cekanje nikoj nemoze da ti go potvrdi toa more da ceka 2 do 3 pa I mesec vreme zavisi do kaj se stasteni ovie od sovetot zosto tie tamu kako sto gledame stignati se I do 2015 god nad 1000 kako so citam no sovetot seuste ne e stignet do tamu no se na pat zosto kaj i da e denovive ili mesec april ke gi ima i prvite odobreni brojcina od 2015
Mozeme da negoduvame samo no tocno nema da znaeme ete jas cekam potpis skoro 2 meseci nekoj cekat 7 dena e sega i da mu kazes poveke moze ke bide po malku ili obratno taka sa vremeto ke si go pokaze svoeto neka se strpi I taka uste malku ostanalo za nego kako I da e jas mislam som mu pisuva taka za 3 do 4 meseci ke go ima pasosotSite dokumenti mu se validno pravni dokumenti, sve e ok.
Slednoto sto citav na forum mislam deka treba da bide -Odobreno, pa potoa na potpis, pa ondak potpisano i da se prijavi preku web za podiganje na drzavjanstvo. I ne znaev kolku vreme sve ova trae, za da ne mu davam netocni informacii pa rekov, sigurno nekoj tocno ce znae i da go mu kazam na drugarov.
@vasedan , ti blagodaram!
кој месец и година бил другар ти на интервју??Site dokumenti mu se validno pravni dokumenti, sve e ok.
Slednoto sto citav na forum mislam deka treba da bide -Odobreno, pa potoa na potpis, pa ondak potpisano i da se prijavi preku web za podiganje na drzavjanstvo. I ne znaev kolku vreme sve ova trae, za da ne mu davam netocni informacii pa rekov, sigurno nekoj tocno ce znae i da go mu kazam na drugarov.
@vasedan , ti blagodaram!
April 2014[DOUBLEPOST=1459345023][/DOUBLEPOST]кој месец и година бил другар ти на интервју??
Ma sve e ok so coekov Bas e cool onaka, nego ne znaese sto e sledno i me zamoli da prasam na forum.Mozeme da negoduvame samo no tocno nema da znaeme ete jas cekam potpis skoro 2 meseci nekoj cekat 7 dena e sega i da mu kazes poveke moze ke bide po malku ili obratno taka sa vremeto ke si go pokaze svoeto neka se strpi I taka uste malku ostanalo za nego kako I da e jas mislam som mu pisuva taka za 3 do 4 meseci ke go ima pasosot
da so tatko so bg drzavjanstvo i sestra isto[DOUBLEPOST=1459355146][/DOUBLEPOST]@mona lana ne znam kaj da se obratite slucajno proveriv denes status, valjda treba kaj i da e da i se smeni statusot periodov, ako e so bg roditel tie imaat i prednost mislam, ne znam.
a koga bese na intervju i koj broj simene prvo mi bese obrazuvana prepiska do pred 4 nedeli, pa mi se promeni vo status usoglasuvanje i denes vo finalen status.pozdrav
intervju 11.03.2015 so broj 124*/2015da so tatko so bg drzavjanstvo i sestra isto[DOUBLEPOST=1459355146][/DOUBLEPOST]
a koga bese na intervju i koj broj si
Podetalno objasni go slucajot kirilПреписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва в 30-дневен срок, считано от 30.03.2016 г., да представите официални документи, издадени от компетентните институции, чрез които да се проследи роднинската вр'зка с лицата Цветанчо и Александар чиито копија на б'лгарски документи за самоличност са приложени. Da mi pomognete mislejne
Imam podadeno dopolnitelni dokomenti od prvi bratucetii deneska ova mi go pisuva inaku sum od 2013Podetalno objasni go slucajot kiril
Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge