се случува, се јавуваат проблеми кај секоја кола поготово кај алфите
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Порано или подоцна кај секоја кола се јавува проблем а не поготово на кола стара 20 год.Се подновил и одма после еден ден сериозен проблем му се јавило![]()
Порано или подоцна кај секоја кола се јавува проблем а не поготово на кола стара 20 год.Се подновил и одма после еден ден сериозен проблем му се јавило![]()
Ја дигнавме на дигалка нема никаде влажно ниту на тркалата значи он сака да ги смениме цревата и целиот глицерин тоа обавезно но мене ме чуди како едно време има едно не...комплет отворање на кочниците. најдобро е да се исчистат дисковите, да се заменат гумените карики на клиповите, ако има некој цилиндар каде протекува да се смени и тој, да се смени целиот глицерин, а главниот кочионен цилиндар ако нечини, да се смени . тој нетреба да се репарира, туку целиот се менува.
гумените црева што ги спојуваат тркалата со шасијата исто така да се проверат визуелно, ако се испукани и тие треба да се сменат(тие мо=ат да се купат по мерка должина од било која друга кола)
овде[DOUBLEPOST=1459340716][/DOUBLEPOST]Може ли некој да ми каже каде може да најдам црево од турбина во мотор што влага тоа на сликите што е се работи за форд фокус 2005 1.6 tdci
Може да е сервото,главен кочионен цилиндер или нема компресија .Дечки имам еден сериозен проблем... се работи за Алфа 164ка
Денеска видов дека кочницата откажува имено се слуша некаков звук како да се прсви некој вакум и сега кога ќе стиснеш само кочи од кај совозачкото и тоа мноогу слабо е сега проверивме со другарот глицерин и видовме дека има ама црн е ко улје... ја однесов на мајстор ми кажа да сум купел црева и по можност и тоа кутијата кај што стои глицеринот.
пробавме не кочи на ниту едно само на совозачкото напред а после кога ја запаливме и поработе малку па кочеше убаво ама пак го имаше тој звук и после некое време пак се врсти на исто слабо кочеше...
ме занима дали има некој некаква престава што може да е....
Ја направив другар најдов цел мотор за 250 евра комплет се. Го ставивме и сега е супер нема галје само ми направија проблем при ставање на моторот го скинаа цревото за клима и сега нема клима.
Ако си од Скопје барај кај мути во Ѓорче.Ја направив другар најдов цел мотор за 250 евра комплет се. Го ставивме и сега е супер нема галје само ми направија проблем при ставање на моторот го скинаа цревото за клима и сега нема клима.
Кај е точно тоа во Ѓорче?Ако си од Скопје барај кај мути во Ѓорче.
За сите алфи се што ти треба има.
Probaj baraj i od Pežo i Citroen. Motorot e istiot, možebi i nema promena na sporednite deloviМоже ли некој да ми каже каде може да најдам црево од турбина во мотор што влага тоа на сликите што е се работи за форд фокус 2005 1.6 tdci
Кога се оди накај гробиштата во Ѓорче,само што ќе ја поминеш пругата десно на 300-400 метри од десна страна имаш затворен див отпад а плацот со делови е од лева страна.Кај е точно тоа во Ѓорче?
А дали тоа див отпад плац има за сите коли или некои модели оти мене ме интересира за Ауди А4 да ми се најдат?Кога се оди накај гробиштата во Ѓорче,само што ќе ја поминеш пругата десно на 300-400 метри од десна страна имаш затворен див отпад а плацот со делови е од лева страна.
На самата капија од плацот има табла нема шанси да утнеш
Затворениот див отпад е отпад за старо железо а спроти него на плацот има половни делови исклучиво за алфа ромео.А дали тоа див отпад плац има за сите коли или некои модели оти мене ме интересира за Ауди А4 да ми се најдат?