Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Пред све браво за залагање на наши играчи. Куде Марчета ми се свиѓа што и на 30 разлика тражи залагање у одбрану, држи пун интензитет у одбрану. Чекамо повратак на Бјелиќа кој би требало од понеделник ваљда да почне с'с тренинзи и постепено да се уведуе у ротацију.

Радуе ме све повише и повише рола на Караколевога, одбрана, поенче од улаз, асистенција и некој скок, сасвим одлично за играча кој игра не повише од 15-20 минута. Мишановиќ за 3 дна толко е могаја да укопча од овија нови акцие, очекују кд ке се опушти тамо кроз 3-4 утакмице и он да има какву-такву ролу.

Днска 1/4 беше една од најдобри одиграни четвртине у овуј сезону, јес да све ни улегна ( да фрљесмо шпорет и шпорет ке улегнеше) ама све бесва чисти шутеви освен една тројка на нашега бека Бокица Трајковски:vozbud:.

Не ми е јасно Мандиќ у какв канал е? Океј знаемо нејќемо га сви не игра одбрану и све тој покварењак е бла бла бла...ама човек имаше сасвим одличан шут? Куде га изгуби тј шут само за 5-6 месеца? Моментално океан не може да погоди, најлош играч у наш тим, чак што више и непотребан с'с оглед на паре кои ги зима...

Да има награда за играча с'с најмал кошаркарски IQ у нашу лигу ја без дилеме би гу даја одма на Мачкита. Значи ок, позива Марче акцију за Симоновскога, први 2 блока одлични и после кд ке треба он тј 3 блок да га стави, за да искочи Марко и да се дигне на шут, он се поставља у блок како лого на Air Jordan...

Радуе и тој што Караџа не гу тупи више с'с скакање на баскет, ке снемасмо баскети ке мораше да зимамо тија Словенски од на гаврани :icon_lol:, док беше Страшо од 24 секунде едно 17 гу тепаше Караџа.

Све у свему види се некој концепт на Марчета иако нема центри по његов укус него му е скрпена екипа, за кратко време ни гу зацврсти одбрану а и доста број на нови акцие има а и интензитет на тренинг е зголемен и тој бајаги. Трењирав, душу ги гу вади.

За млади нејќу да коментирам, група граѓана освен Ѓорѓита, Ненад може само сијалице да одвртуе од лустери, а тј Миодраг тако звани плејмејкер не може да пренесе топку преко пола едн Врањанац кој игра 40 минута му гу краде :eek:? Ја на Ѓорѓита би му даја некоју минуту, овија други нека враќав топке на тренинг на Курчу и Марка док не погодив 20 тројке у серију :D

Фени-Соколи-Кожув, цела сезона ни се сведуе у овија 3 утакмице, идемо да дадемо подршку следеќи викенд на наши момци у Кавадарци!
Зарем дојде време у Куманово освен тога Ѓорѓита (мене ни он ме ми се свиѓа), да нема едн млад дечко 17-18 године на кога стварно му иде кошарка?

Зарем дојде време у Куманово освен тога Ѓорѓита (мене ни он ме ми се свиѓа), да нема едн млад дечко 17-18 године на кога стварно му иде кошарка?
Kако да има брат кд се пијанчив до 8 сабајле и с'с едн сат тренинг дневно не се биднуе кошаркар, док не промочаш крв у тек на д'н до т'г се трењира. Карање с'с трењери зашто им га ставија тренинг у 8 сабајле као? Па coach много е рано тој флаше не може да ги испиемо навечер па до 6 сабајле мора да седимо, плус сака се инстант успех и не може да му се дадев барем 15 минута по утакмицу на едно дете.

Моментално сви земје од бивши СФРЈ су пред нас и тој светлосни године, ми ај што немамо Македонски кошаркари у лигу, па и немамо некој млад проспект да кажеш вреди да се улага у њега. Магдевски за коју годину ке дојде туј и ке глуми звезду с'с тој што ке зима 3-4000 евра и тој е тој. Кико Николов нa лажичку добива шансу у Јесилгресун, ама све док тате гура ке има тим, к'д ке престане да тече мед и млеко, те га и он туј у Македонску лигу.

Погледни у Мегу српски проспекти ( Јарамаз, Загорац, Аранитовиќ), Звезда(Гудура), Партизан( Вања Маринковиќ), Металац(Петар Ракичевиќ), од Хрвати у Цедевиту(Жганец,Араповиќ), Цибона(Анте Жижиќ, Зубац( отиде у мегу)), Задар(Ловре Башиќ), Спарс од Босну има цел тим с'с генерацију под 95ту годину и дечки солидно играв, Словенци у Крку( Ребец), Унион Oлимпија (Месичек) и до сабајле можемо такој да набројуемо, ама тија екипе имав визију и некој план за иднину, куде нас углавном преко кошарку се добивав политички поени...

Од млади надежи само Главчев има оној да кажеш минутажу? Ама тате му купија скупу играчку...и он мора да игра, Бубе на лажичку у Мзт, Цветковски (Патак) од Работнички колко толко добиваше некоју минутажу ама те днска беше си на трибине, Стајиќ беше најавуван како едн од поголеми таленти на 93ту генерацију, ама и он отиде у канал 7-10 минута игра у Фени и задача му е чисто да направи некој фаул.

Мада у нашу кошарку не се знае, само овдека си до 26 године талент. :LOL:

Od kude od kumanovo da iskoci talent, od koj klub? Od privatni li sto gi naplacav na deca po 800 denara mesecno za dva puta nedeljno po sat vreme (racunam ga tuj i kk kumanovo jer i tamo placav). Plus koj gi trenjira, koj stigne, koj sve ne ti bidna trenjer kude nas po ovija privatni klubovi. A baska sto sa uslovi katastrofa, zimuske se mrznev deca, nadvor -5, unutra -10.
Eve recimo ima dete super talent, prv e trenjer koj treba da ga razvie, amo kude nas prvo pare ce mu traziv za trening, a da ga nauciv nesto toj e sporedno. Ili da se nafati nekoj da rabotu individualno sas toj dete, nema sanse. A eve i da saka toj dete da ide recimo sut da vezba, saka svak dn da frlji po 200 suta od sabajle, kude toj da ga napravi? Pa normalno deka deca nema da gi bide ili ce ze otkazev od kosarku.
Ako sami ne se otkazev, onda sigurno ce gi otkazev takozvani trenjeri.
A od ovija deca sto igrav sga u kumanovo prv tim nema leb, niti pa oni ce pecaliv od kosarku.[DOUBLEPOST=1459039377][/DOUBLEPOST]A u vrsku sas utakmicu, izgleda deka konacno imamo trenjera koj po malko zalicue na trenjera, ako nisto drugo pravi nekoi rotacije logicni. Ce vidimo kako ce se ponasa kd ce bide gusto u tesni utakmice, da ne pocne i on da se gubi...

Каква беше тај гужва пред почетак на 2 полувреме?

Тј Миодраг несам сигуран дека е тренираја некад кошарку:facepalm:

Каква беше тај гужва пред почетак на 2 полувреме?

Тј Миодраг несам сигуран дека е тренираја некад кошарку:facepalm:
Имаше 3ца сс шалови на Раднички и нормално бидна гужва, на еднога мислу дека му га земасва шал, а тија двоица спаси ги полиција :(

Имаше 3ца сс шалови на Раднички и нормално бидна гужва, на еднога мислу дека му га земасва шал, а тија двоица спаси ги полиција :(
Не бесва 3ца него дечко и девојка, тј дошја да га остави тј транспарент ама све тој океј никој немаше да га дира да не ги покажасва шалови ептен курчење беше да седиш сс шал на Работнички као на неутралну трибини .. Не ме јеби .. Едн шал летна втор не успеасва заради полицију

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Коуч мора да поработи како да пробие зонску одбрану, дефинитивно не бесва спремни у втору четвртину и имаше много прашалници на терен.
05:28 до крај на утакмицу, 30 поена разлика и унасаш најдоброга играча у игру? Комплетан нон сенс, сасвим непотребан ризик од повреду.
Мора да се пофали залагање на терен низ целу утакмицу, коуч има успеано да им га корегира играчки менталитет. Допуштисва им неколко отворени позиције, резулатат на дуплирање на Свинскога. Караколев покажа одличну игру, интелигентно движење без топку, брзи продори и агресивна одбрана. Караџовски порационално га користи време. Мишановиќ ке улегне у ритам, важно е да форсира латерално движење у рекет и полухорок / хорок.
Кд би само успеале Фени у гости да добиемо, остали су Струмица и Бест.
Дома нема простор за кикс :), Врапци, Кожув, МЗТ

Врапци и Кожув ги добивамо дома, исто и Струмици и Бест у гости, требало би и МЗТ (95% сам сигуран дека падав туја), само следеќа сс Фени е голем прашалник. Много су у залет, идев по треќо место и они. Далеко су од непобедљиви, али у гости тешко. Ако изгубимо, до крај море све да се тепа и 2-ро место ќе е блиско ако ги тепамо врапци + они изгубив у задњо коло од МЗТ у гости, што е много вероватно :)

Његов шал беше много добро унутра у блузу мож и затој не летна а мож и од респект пошто увек ни средуе карте кд идемо у Парк ама много дрско од његову страну такој да дојде туј на неутралну сс шал. Иначе директор на паркинг центар ги е ако не се лжу.

Караколев најпријатно изненадување како е дошја до сга ,паметно игра и не троши топке , све ми се свиѓа куде њега а највише жена му :D

Колд си ги направи добри анализе само ја сс њега не се сложују за деца мислу дека имав талент само да играв у ротацију сс постари а не само на крај сви од едн пут за да изгубив трему и мислу дека Миодраг има добар шут мож и грешу :D

Врапци и Кожув ги добивамо дома, исто и Струмици и Бест у гости, требало би и МЗТ (95% сам сигуран дека падав туја), само следеќа сс Фени е голем прашалник. Много су у залет, идев по треќо место и они. Далеко су од непобедљиви, али у гости тешко. Ако изгубимо, до крај море све да се тепа и 2-ро место ќе е блиско ако ги тепамо врапци + они изгубив у задњо коло од МЗТ у гости, што е много вероватно :)

Рачунај на бодови за Карпош у последњо коло с МЗТ ако су од значење меѓу нас и врапци. Историја се понавља

http://www.fibalivestats.com/u/MSL/39753/

Абе како да се заборавиле како заврши последната утакмица во Струмица :D.Да немат па посети по кладилници вашите :P.Се гледаме на 9ти Април браќа:cool:.

Што знам,дали дека не важу за насилника,па ми е малко нелогично,ја кроз тога дечка гледам симпатизера,притом сас лепшу половину дошја на утакмицу,директно не провоцира никога,а да му се собирав насилно да му се одзима реквизит.
Свугде е тој нормално донекле,само не куде нас.

Прво правило ако носиш реквизит биди спреман да си га одбраниш

Што знам,дали дека не важу за насилника,па ми е малко нелогично,ја кроз тога дечка гледам симпатизера,притом сас лепшу половину дошја на утакмицу,директно не провоцира никога,а да му се собирав насилно да му се одзима реквизит.
Свугде е тој нормално донекле,само не куде нас.
Затој што си .. ај да не кажу ккв да не те увреду .. еве ти симболичан пример на релацију гробари-делије затој што ти на друг начин не умеш да гледаш. Сакаш да ми кажеш дека да дојде циган на утакмицу кд игра партизан и при тој да носи шал дека никој нема ништо да му каже ? Па ја гарантирам дека бубрези ке му ги одлепив у болницу нема да препознаев што е бубрек а што жељудник .. не се прави и ти глуп (ете ипак мораше да те кажу такој).
Добра текма прва 1/4 како што пиша некој и кауч да фрљесмо ке улегнеше. Деца на крај изиграсва најлоши 3 минута до сга од сви могуќи шансе што су ги имале ама тој не ми се свиѓа затој што играсва против њини врсници ама од другу страну кд видиш тија врсници њини играв целу сезону фул затој и Работнички за 2 сезоне ке гази :D

Идеш превише далеко,ја збору само давам примери,слободно кажи што сакаш не се љуту,али ривалства неколко рачунам,ајде дел од балкански ке ги сооптшту Партизан - Цз,Пао(К) - Олимпијакос,Фенер-Галата,Сарајево-Жељо,Левски-ЦСКА итд.
Разлику праву измеѓу КОП и до негде неутралну или симпатизерску трибину.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom