Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Kako prvo stom fabrikata stavila varijabilen togas ne treba da si igras. Kako drugo, ti mozes da smenis i da stavis obicen i poevtino kje ti e posto na rati kje go platis :) Varijabilniot gi ublazuva vibraciite i gi trpi za razlika od staticniot koj kje ti trae duplo pokratko bas poradi tie raboti.
Ако е издишан моторот и варијабилен не ги амортизира вибрациите.
А штом тресе тогаш има 500-600к километри и време му е за замена
Ok pak jas :)
Go odnesov golfot ba majstor i za lupanjeto mi kaza deka zamaecot mi e za menuvanje. E sea golfot e 3jka 110
So varijabilen zamaec koj e poskap pa da prasam dali e vozmozno da se stavi staticen zamaec bez prena na celiot set i koja bi bila razlikata od varijabilen i staticen ? I kolku kosta staticen?
Може да се преправи а преправката би те коштала 200-250 евра ама затоа следен пат само ќе менуваш друг лагер,ламела и корпа а тоа не би било поскапо од 150 евра.[DOUBLEPOST=1458515593][/DOUBLEPOST]
Ако моторот го менуваш со друг ист таков, нема потреба од атести и хомологации, само се менува сообраќајна со податоци од новиот мотор... Ако го менуваш со различен, се преправаат повеќе работи и тогаш е потребно...
Сум менувал мотор 3000 кубика за послаб од 2000 кубика на циторен хм а извадив само новаа сообраќајна со податоцои од новиот мотор

Последно уредено:
Ако е издишан моторот и варијабилен не ги амортизира вибрациите.
А штом тресе тогаш има 500-600к километри и време му е за замена

Муабетот е да го менува 100%, само дали да стави пак варијабилен или статичен, а не дали да го менува или не.

Motorot e odlicen ni duva ni lupa ni cadi .. Zamaecot e dotraen i vremeu e da se menja baram poeftina varijanta samo :)

Kolku cini za mercedes A170 дизел promena na kais, lageri i nekoja шајбна таму?

zdravo na site sakav da prasam imam passat 1999 mu zemav novo radio samo slabo fakja signal od radio staroto imal podobar priem vo sto eproblemot :misticen:

Ако ги затемнам стаклата за 30%-50% треба ли да правам а-тест. Ако треба а-тест која е процедурата и колку кошта ?

Благодарам

Ако ги затемнам стаклата за 30%-50% треба ли да правам а-тест. Ако треба а-тест која е процедурата и колку кошта ?

Благодарам

Атестот одредува колку ти се затемнети стаклата, и дали е во рамките на дозволеното. незнам како кај нас мерат степен на затемнетост, во Хрватска тоа го прават со инструмент

Благодарам

Се разбира дека треба а-тест. Дозволено е само за задните стакла без разлика на процентот на затемнување. Пријавуваш дека сакаш да вадиш а-тест за фолии, ке ти кажат кога да дојдеш со колата освен ако не работат секој работен ден за а-тест, ќе идеш на закажаното има човек што е задолжен за тоа, ке зема ке ја слика колата од неколку страни, после ке провери со инструмент колку е затемнувањето ...ке направи документи и ке ти рече дека ке ти се јават после неколку дена, затоа што треба да иде на одобрување во полиција сета документација.

Кога ке ти се јават идеш да видиш дали одобриле или не....ако одобриле треба да вадиш повторно нова соообраќајна за да се воведе а-тестот во забелешки.

Јас ова го завршив на едно место, затоа што тука има и службеник од полиција.

Ова ти кажувам пред нецела година кога вадев за мене и во мојот град, за други места и градови не знам каква е процедурата.

Цената е отприлика од 2 000 - 3 000 денари не памтам точно...а казната е 300 евра :boksix:

Ако не ти е за брзање чекај до регистрација за да не вадиш два пати сообракајна. Позз.

Купувам раткапна (една или две) за Голф 6 од овој тип. Ако некој има нека ме контактира во ПП.
slika-995099-561fca474e28e-default.jpg

Се разбира дека треба а-тест. Дозволено е само за задните стакла без разлика на процентот на затемнување. Пријавуваш дека сакаш да вадиш а-тест за фолии, ке ти кажат кога да дојдеш со колата освен ако не работат секој работен ден за а-тест, ќе идеш на закажаното има човек што е задолжен за тоа, ке зема ке ја слика колата од неколку страни, после ке провери со инструмент колку е затемнувањето ...ке направи документи и ке ти рече дека ке ти се јават после неколку дена, затоа што треба да иде на одобрување во полиција сета документација.

Кога ке ти се јават идеш да видиш дали одобриле или не....ако одобриле треба да вадиш повторно нова соообраќајна за да се воведе а-тестот во забелешки.

Јас ова го завршив на едно место, затоа што тука има и службеник од полиција.

Ова ти кажувам пред нецела година кога вадев за мене и во мојот град, за други места и градови не знам каква е процедурата.

Цената е отприлика од 2 000 - 3 000 денари не памтам точно...а казната е 300 евра :boksix:

Ако не ти е за брзање чекај до регистрација за да не вадиш два пати сообракајна. Позз.
Зашто си вадел нова сообраќајна кога тоа можело на старата во забелешка да го стават
Имам менувано боја,мотор........па не сум менувал сообраќајни

Зашто си вадел нова сообраќајна кога тоа можело на старата во забелешка да го стават
Имам менувано боја,мотор........па не сум менувал сообраќајни
Po novi pravila (samo za pari) za bilokakvo dopisuvanje vo soobrakjajna se vadi nova :( Isto i kaj mene za treta tablica bese :(

Po novi pravila (samo za pari) za bilokakvo dopisuvanje vo soobrakjajna se vadi nova :( Isto i kaj mene za treta tablica bese :(
Постојано дополнителни давачки додаваат обидувајќи се да ги пополнат дупките од крадење.

Здраво, ми треба совет.
Што е подобро од Ауди а3 (99-02) и БМВ (99-02)
Пред се во смисла на одржување, знам дека имаат разлики во погонот ?

Здраво, ми треба совет.
Што е подобро од Ауди а3 (99-02) и БМВ (99-02)
Пред се во смисла на одржување, знам дека имаат разлики во погонот ?
Конкретно кој модел на BMW?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom