Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
имам cozy кажи што просторија ќе грееш да ти направам споредба со мојата ситуацијаБидејќи овде има членови кои се многу поупатени од мене ќе ве замолам за совет:
Треба да се земе една 2.5kw и една 5kw инвертер клима, ова се опциите, што би препорачале вие и зашто:
1. Vivax AECI 2.5kw 25.000 ден, 5kw 41.000 ден 3 год гаранција
2. Gree Cozy 3.5kw (немаат 2.5) 26.000 ден, Lomo 5kw 46.000 ден 5 години гаранција
3. Daikin FTX-B 2.5kw 34.000 ден, 5kw 59.000 ден 3 год гаранција
Нема да се користат нон стоп, најмногу 8-10 часа на ден, ако и толку, претпочитам да е поефтина али сепак сум отворен на сугестии.
Мене ме интересира зошто си го ограничил изборот само на наведените опции, ама тоа си е веќе твоја работа.2
Ме интересира кој е најпаметен избор, за јачините сум одлучен веќе.
Ja bi idel so Lomo za 5Kw i za 2,5Kw so Mitsubishi HJ35VA za 32150den sto bese spomnato na poslednive 2 strani.2.5kw ќе грее 18 квадрати, 5kw ќе грее/лади 45 квадрати.
Ме интересира кој е најпаметен избор, за јачините сум одлучен веќе.
Vidi gi podatocite za P(Kw) na -15 ke ti stane jasno zasto barem 50% od tie 600eu se na smetkata na FH.Ајде уште една дилема, помеѓу две Мицу 5тки, што добивам за плус 600е помеѓу:
MSZ SF50VE
MSZ FH50VE
Tи (@Strelec) гледам најскапата ф верзија си ја земал 61к, има најдобар COP, но некако не ми иде математиката да оправдам 105к наспрема 72к за сф серијата.
Има нешто што не гледам или сф е бестбенгфордеденар тука?
Мене ме интересира зошто си го ограничил изборот само на наведените опции, ама тоа си е веќе твоја работа.![]()
Ова треба поштено да искини, ама ај да видиме
Е да, очекувањата се големи ова треба да биде најголемиот хепенинг годинава(освен за @Corvus нејзе небитен и бил...).Ова треба поштено да искини, ама ај да видимеОд тие кратките видевца ми се гледа примамливо. А и глумчиштево од Vikings таман го погодиле.