UEFA Europa League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Побијме со факти дека во Англија не се игра физички фудбал па после ќе правиме муабет. И кај ги споредувам како индивидуи Фелаини со Модрич или Бускетс со Сисоко ??? Правев споредба ТИПОВИ НА ИГРАЧИ господине "читам што пишува и го тумачам како ми одговара". Врие кајганава од вакви како господинов...

Ти тврдиш дека ќе ги издоминираат физички,додека јас тврдам дека нема ни да ги допрат,ќе ги бркаат низ теренот додека душа не им излезе.
Сега ти рачунај што сакам да ти кажам.

За да си го лади у Шпанија. 4 дерби утакмици има у Шпанија ( 6 ако ја вклучиме и Севиља). У Шпанија се игра мек фудбал, без поостри стартови и пред себе како чувар нема да има копачи како Шокроз, Сако, итн итн. И не треба да се заборави климата која ја има у Шпанија. Кој би сакал да живее на место каде што нонстоп врне дожд.
Ради тоа е повреден по 2 - 3 месеца од цела сезона, дека се игра мек и лабав фудбал. Темпото на игра во Шпанија и самата агресивност на терен кога се брка топка не може да го издржи било која екипа од премиер. Барем не може 90 минути.

Хетафе, Дармштадт и Фросионе биле нула, ама затоа големата Астон Вила е екипиште и ако играат со нив Јуве, Барса или Баерн толку ќе им ја земат душата што после ќе им влијае и на настапот во ЛШ.
Физички фудбал се играл, па во Шпанија се игра технички, во Италија тактички, во Германија пресинг. И што сега треба некој Бундес фан да ти каже хехе кај нас пресинг се игра затоа најјака е лигата или некој фан на серија А да ти каже дека кај нив најјаки тактики се праеле па затоа и лигата им била најјака.
Сфатете дека во Премиер лигата и кога Серија А беше најдобра се играше физички фудбал како и сега. Тоа не е ништо повеќе од стил на игра кој и дава посебен шмек на секоја лига, но не ја прави ни појака ни послаба.

Океј луѓе , тука запирам со дискусијава. Очигледно не сфаќате што сакам да кажам или така ви одговара. (второто ми изгледа како пореално). Државава се напуни со сезнајковци затоа и ни цвета.
Денес е петок. Убав провод вечер (y)

Хетафе, Дармштадт и Фросионе биле нула, ама затоа големата Астон Вила е екипиште и ако играат со нив Јуве, Барса или Баерн толку ќе им ја земат душата што после ќе им влијае и на настапот во ЛШ.
Физички фудбал се играл, па во Шпанија се игра технички, во Италија тактички, во Германија пресинг. И што сега треба некој Бундес фан да ти каже хехе кај нас пресинг се игра затоа најјака е лигата или некој фан на серија А да ти каже дека кај нив најјаки тактики се праеле па затоа и лигата им била најјака.
Сфатете дека во Премиер лигата и кога Серија А беше најдобра се играше физички фудбал како и сега. Тоа не е ништо повеќе од стил на игра кој и дава посебен шмек на секоја лига, но не ја прави ни појака ни послаба.
Toa go vikam i ja deka istiot fudbal se igra samo sto sega ima plus zvezdi koj vo vremeto igraa vo italija na primer.

Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk

Искрено, не следев до толку околу трансферот на Бејл и дали Манчестер имале официјална 100 милионска понуда или повеќе од тоа. Тие пари идат на сметката на клубот, не кај играчот, а клубот ќе гледа да извлече што повеќе пари без разлика со кој преговара.

Исто не сум сигурен дали Јунајтед му понудиле повеќе 250-300 илјади фунти - платата што му ја дава Реал у моментов.

Јунајтед понуди 125 милиони евра за Бејл и сигурен сум дека му понудиле повеке од 300.000 фунти неделно,кога ќе размислам Фалкао зимаше околу 300.
Ептен загриза Мојс да го донесе,но желбата на Бејл беше да оди во Шпанија поточно Реал,но и Леви не би го пуштил во Јунајтед.
И не се согласувам дека Јунајтед,Сити или Челзи не би фрлиле 90-100 милиони за еден играч и 300.000 неделно плата,проблемот е во тоа што тие играчи што вредат 100 милиони многу тешко дека би избрале тие да играат во некоја екипа меѓу Јунајтед,Челзи и Сити,кога и некој од Барса и Реал сака да го донесе тој играч.

Еве пред 8-9 години Јунајтед и Челзи беа можеби најдобрите 2 екипи во светот и ретко кој не би сакал да игра за нив.

За да си го лади у Шпанија. 4 дерби утакмици има у Шпанија ( 6 ако ја вклучиме и Севиља). У Шпанија се игра мек фудбал, без поостри стартови и пред себе како чувар нема да има копачи како Шокроз, Сако, итн итн. И не треба да се заборави климата која ја има у Шпанија. Кој би сакал да живее на место каде што нонстоп врне дожд.
Го најдовме најглупиот пост на денот, во Шпанија се играло мек фудбал:pos::pos::pos:

Κога мислиш деκа го достигнале вρвот со глупостиве тие се исκачуваат уште едно сκалило погоρе :icon_lol:

Без притисок, аутсајдери.

А кои тоа од најсилните европски тимови форсираат играчи од младински школи? Во последниве години сите тимови се градат на база на скапи трансфери, Барса, Баерн, Реал, ПСЖ, не гледам многу првотимци кои почнале да играат последните години а да се од младинските школи.
основата е тааи се надоградуваат со класа играчи, или евентуално ПСЖ купува класа играчи и прави проект во кој минимум 5 години прави тим и се таму каде што се сега, за раазлика од нив Реал со барање на инстант успеех последната деценија се далеку позади Барселона која што основата им е од нивна школа...

Физичките предиспозиции се важни во боксот,фудбал е ова. Не е важно колкави бицепси имаш и колкава мускулна маса имаш кога Меси со 50 кг тежина ти се снемува во секунда.
Бускетс и Модрич ги споредуваш со Сисоко и Фелаини :pos:.
Бускетс и Модрич има мозокот да им го исцицаат на овие двајца.
Јас сум фан на Премиер лигата,интересна е , неизвесна и тоа е се.
Треба да учат од Шпанците фудбал,додека Шпанците треба да учат за маркетинг од Англичаниве.

Немаат врска муабетиве, гледав Реал-Атлетико пред извесно време и што да видам, мизерија и смртна досада, проблемот е во тоа што се прават луѓево некои стручњаци за фудбал а не разбираат.дека се само тв-гледачи. Мене ми е битно да е интересно, не се правам стручњак па да дремам пред телевизор како нездрав на утакмица Хетафе-Сарагоса. Врска немам во глобала од шпански фудбал, понекогаш во друштво дерби утакмица ако гледам и тоа е.
Запнале сите колку ќе имала Италија во ЛШ по неколку години небаре живее некој во Фиренца па ќе му направи разлика нешто тоа.
Пак сите јадат лајна и пак сите на далечинско ќе бараат каде има утакмици од ПЛ :)

Прво треба шпанската публика да ја убедат дека таму се игра најдобар фудбал за да не стојат трибините полупразни

А англискиот фудбал колку е убав и интересен за гледање, што да ти кажам :pos: Топката е повеќе во воздух него ли на земја.

И каква врска има дали трибините се полупразни со квалитетот што го нудат шпанските тимови :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom