- Член од
- 16 август 2007
- Мислења
- 1.939
- Поени од реакции
- 1.693
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај штедењето .. ама глупаво е тоа што ако се на пола круг и им истече времето ги исфрлуваат. И двата болида на Хас ке го поправеа времето а беа елиминирани во вториот сектор затоа што им истече времето ај одредено време океј .. ама дај им шанса да го довршат кругот .. глупаво е .. плус кога видов на 3 мин дека нема да излезе никој се разочарав тотално страшно .. не знам според мене тапа е ако не воведат некои подобрувања или најубаво да го вратат стариот систем а со овој да експериментираат во ГП 2 барем нема да губат на гледаност со Ф1 кога ке го доведат до совршенство системот тогаш нека го стават во Ф1 а не вака ... тапа е а една од најубавите патеки е ама го уништија задоволството .. реално добро тргнаа сите интересно беше во првите минути ама после тоа чисто срање ..Хмм. Генерално не ми изгледа како лоша идеја квалификацискиов формат. Само да им дадат свежи гуми за време на трка за да не се штедат. Вака се штедат и не искачаат.
Жити се, ги гледаше квалификациите? Не ме сваќај погрешно, без навреда, но кога се случило во Ф1 во последните 3 минути од квалификациите сите возачи да седат во гаражите? Замислете си само на Спа како би било, каде што времето на круг е скоро 2 минути? Ти постојано треба да возиш (особено за помалите тимови) односно нема да имаш време ни во бокс да влезеш. Ако влегуваш, 2 минути кругот за до бокс да влезеш, во бокс сигурно МИНИМУМ 1 минута, плус инсталационен круг 2 минути = 5 минути, а Q3 трае 12 минути. А системов нов ти дава 75 секунди.Хмм. Генерално не ми изгледа како лоша идеја квалификацискиов формат. Само да им дадат свежи гуми за време на трка за да не се штедат. Вака се штедат и не искачаат.

Да поправат тоа исфрлањето на сред круг мислам подобро ке е затоа мислам сеа не излегуваа јасно им е дека немаат ефект од излегување на 3 минути ке вози брз круг на пола ке го прекине нема да важи ... ЏабеЖити се, ги гледаше квалификациите? Не ме сваќај погрешно, без навреда, но кога се случило во Ф1 во последните 3 минути од квалификациите сите возачи да седат во гаражите? Замислете си само на Спа како би било, каде што времето на круг е скоро 2 минути? Ти постојано треба да возиш (особено за помалите тимови) односно нема да имаш време ни во бокс да влезеш. Ако влегуваш, 2 минути кругот за до бокс да влезеш, во бокс сигурно МИНИМУМ 1 минута, плус инсталационен круг 2 минути = 5 минути, а Q3 трае 12 минути. А системов нов ти дава 75 секунди.
Прегледај го приврзокот 141840
Како секоја година пак ќе кажат дека следат нови надградби во ШпанијаМерцедес се убрзаа за 2.5 секунди од ланското Австралиско ГП, а Ферари 3 секунди. Но тоа е малку за да ги стигнат, бидејќи и во Мерцедес неспијат

Има реприза на МТВ во 17,45 вечерва, исто и трката утре во 17.45 ке биди репризирана за тие шо не му се станува во 06 часот

Плус знаеме дека Аривабене е магуп за стратегии на старт и за тоа како треба да се пројдат првите два свиока така да може да бидне весело утре се гледа дека е моќно Ферарито дека коњот е спремен за трчање на прво излегување Ветел кога беше зад една Форс Индија кокку само брзо ја изеде буквално на правецот после првата кривина ...