UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме интересираше само како би излегол чисто информативно ни сарказам ни исмевање. Иначе јас милион пати имам кажано - поштовам дефанзивен фудбал мн едноставно е уметност за мене да изиграш соврешна одбрана.

Нема алиби али има на тимот ефект знајш и сам шо значи од секој сегмент, значи од секој да имаш по еден клучен надвор? Многу е.
Го дополнив постот погоре, заборавив да допишам нешто.
Не реков дека нема ефект, и го разбирам тоа. Јуве беше ослабен и тоа за важни играчи, само поентата беше дека да се "правда" навивач на Јуве сега со тие факти, после се вечерва, е срамно. Во секој случај јака партија изиграа, без разлика што испаднаа, и ја би бил задоволен од изданието на тимот кога игра вака со муда.

Не ми се веруе.....екипата што играше подобар фудбал изгуби.

Штета голема. После овој пораз Баерн може да иде до крај. Другиве екипи играат тапа фудбал не би знаеле да ги запрат. 95% од екипиве што останаа не знаат да се бранат...едино Атлетико демек колку толку..(key word: демек)

Е сеа ќе видите колку ќе бидат тапа утакмициве во 1/4 финалево без екипи што знаат да се бранат паметно.

Излегоа две донации за деца заболени од рак кои го прочитале постов.

Оди донирај нешто.

Искрено уште не ми е јасно зашто го извади Мората. Се дур он беше на терен постоеше само еден тим. Секоја опасност на Јувентус доаѓаше преку него, правеше хаос во одбраната на Баерн, колку е стабилен и како се гради при пробиви, Бензема и Роналдо можат да учат од него.

Честитки за Баерн!
Машки фудбал,искинаа од трчање.
Пеп е тренериште,само слепи или исфрустрирани ќе го негираат неговиот квалитет.
Гледам некои бараат “план Б“,која е дефиницијата за ова бе?
План Б? Па човекот ги нападна со цел тим додека Јуве(секоја чест на прикажаната игра) стрпливо чекаше на контри и полуконтри. Во вакви натпревари со неизвесен резултат не се игра шах нити измислува топла вода,Пеп стави се на една карта ги удри сите во напад,нормално на крајот ризикот се исплати.
Головите на Јуве беа по катастрофални грешки на дефанзивата,не дека Јуве фудбалски го издоминира Баерн. Тоа е,се надевам ќе гледаме добри четвртфинални двојки.
Пеп не бил во топ 3 :ROFLMAO:

И морам да ја пофалам пубпликата на Баерн и коа губеа 0-2 и Јуве имаа уште една две шанси цело време ги бодреа и навиваа да беше некој друг тим ќе ги утепаа од свирење на полувреме ко на некои други тимови

Честитки за Баерн!
Машки фудбал,искинаа од трчање.
Пеп е тренериште,само слепи или исфрустрирани ќе го негираат неговиот квалитет.
Гледам некои бараат “план Б“,која е дефиницијата за ова бе?
План Б? Па човекот ги нападна со цел тим додека Јуве(секоја чест на прикажаната игра) стрпливо чекаше на контри и полуконтри. Во вакви натпревари со неизвесен резултат не се игра шах нити измислува топла вода,Пеп стави се на една карта ги удри сите во напад,нормално на крајот ризикот се исплати.
Головите на Јуве беа по катастрофални грешки на дефанзивата,не дека Јуве фудбалски го издоминира Баерн. Тоа е,се надевам ќе гледаме добри четвртфинални двојки.
Пеп не бил во топ 3 :ROFLMAO:
Ne znam dali vaka ke zborese ako bese 0 3 a realno nekolku sansi imase juve za toa da se desi smo gospod gi spasi pickistata,cista srekja gi spasi nisto drugo, da bea prisebni juvae mn lesno vo 1 pol ke go resea dvomecot, a za toa dali imal plan be ili ce ili de, ne e vazno bidejki da nemaa srekja u 91 min site ke go rugavte deka e gomno trener, da gomno e ama srekja u picka ima

Алегри бе, во ред имаш водство од 0-2 ама и сам знајш дека то водство можи во вода да падни оти фудбалот се игра две полувремиња.
Од 50 мин. Јувентус му го препушти поседот на Баерн и се напикаа во 16 како 90 да е, во ред изморени беа играчите ама можеа да издржат со истото темпо барем до кај 70 -80.
Мората мораше да асистира кога излегоја тој и соиграчот (не го видов кој беше) сами пред гол, два пати истата грешка ја напрај се исебичи и тоа ти е фудбал кога не користиш шанса одма следи казна.
Првиот гол на Лева :facepalm: Добро бе мајко му стара како го остаја сам пред Буфон, ни еден играч немаше до него, не смејш на таков мајстор да му остајш ни секунда простор.
Знаев дека брз гол на Баерн во второ ќе ги врати во игра, после веќе притисокот расти кај противникот, 90 мин. израмнувачкиот гол ги докусури, психички паднаа скрос физички веќе не можеа да одат а не да трчат и јасно беше се.
Алегри ја шитна малце со измените ама и шо да прај кога нема клупа, еден куп клучни играчи му фалеа.
Судијата ги отепа Јуве цел натпревар, де жолти, де офсајди резил.

Неможеш да кажеш дека Пеп имал грешки во конкретнава утакмица....Како жити мајка да предвиди дека ФАКИНГ Бенатија еден од најдобрите дефанзивци у Италија пред да дое кај нас ќе ти уклључи денеска Демикелис mode?????

Секоја логика збореше дека треба он со Кимих да играат али тоа беше фијаксо.Фала богу го увиде тоа и на полувреме ја среди таа работа.

Измените после тоа беа сами по себе логични,не треба да си некој гение за тие измени денеска.Тајмингот го погоди тоа секако.

За Алегри исто тешко може да се каже дека згреши со измените иако мислам дека Манџо за Мората беше глуп многу глуп потег.

Ne znam dali vaka ke zborese ako bese 0 3 a realno nekolku sansi imase juve za toa da se desi smo gospod gi spasi pickistata,cista srekja gi spasi nisto drugo, da bea prisebni juvae mn lesno vo 1 pol ke go resea dvomecot, a za toa dali imal plan be ili ce ili de, ne e vazno bidejki da nemaa srekja u 91 min site ke go rugavte deka e gomno trener, da gomno e ama srekja u picka ima
Imase i Bajern na prvata utakmica sansi za 5-0, ako taka gledame. Zasluzeno idat Baern dalje, nema koj da gi sopre osim Barsa

Знаете како беше таа, фудбалот е игра во која секогаш победува Германецот.

Неможеш да кажеш дека Пеп имал грешки во конкретнава утакмица....Како жити мајка да предвиди дека ФАКИНГ Бенатија еден од најдобрите дефанзивци у Италија пред да дое кај нас ќе ти уклључи денеска Демикелис mode?????

Секоја логика збореше дека треба он со Кимих да играат али тоа беше фијаксо.Фала богу го увиде тоа и на полувреме ја среди таа работа.

Измените после тоа беа сами по себе логични,не треба да си некој гение за тие измени денеска.Тајмингот го погоди тоа секако.

За Алегри исто тешко може да се каже дека згреши со измените иако мислам дека Манџо за Мората беше глуп многу глуп потег.
Абе имаше смисла ја виде шансата што ја направи за Лихт во 100та минута? Тоа требаше да го прај Манџукич, и да задржва топка и игра имаше логика али тоа што не беше фит е друг муабет.

Абе двата гола не паднаа 90 па да велиш само среќа ги послужи.
Цело второ Јуве топка не гибна, Баерн како беше налетан висеше голот на Буфон.

Абе ај сеа сите генерали после војна. Ако останеше 2-0 ќе го утепавте од пцуење зашто Тијаго му седеше на клупа и зашто Коман влезе а не Робен.
Или па трет гол да им дадеа Јуве.. ете ти Пеп неспособен земал вади штопер става лев бек на полувреме и сл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom