Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Шо ми требаше да листам у Нови мислења и да ја приметам темата за Сончев град...
Од една страна имаш луксуз олицетворен преку Сончев град, а од друга бездоминици и лица што преживуваат со 40 денари на ден (или колку и да беше) и никој не се залага сериозно да се смени оваа работа.
У мајчину више...

D... daj bre recimu na tvojon administrator da smeni samo 4 vo 3
vo novana tema 11.03.1944..treba 11.03.1943
(pa neli e na platen spisok,neka sraboti za parite sto gi zema)

Испукав едно тенџере пуцки, 2 тури ми загореа, урла цела куќа на запалено. :misticen:
Ми се лади бело вино у комора, не, не е Смедеревка :roker:, сеа ќе глеам еден шведски хорор па после Џанго пуца први. :pijani:
Квалитетен живот во петок навечер на еден 23 годишен момак, да бог да умре до сабајле! (y)

Отсекогаш сум мразел луѓе кои цело време бараат изговори и секогаш се трудам да не ги наоѓам, туку да ја наведнам главата и да продолжам со работа, ама во последниве 5 месеци се соочувам со суровата реалност во државава наша. Џабе и факултети и се, кога и пак кога ќе почниш да работиш некаде мора да пројдеш неколку месеци низ обука. Маката моја е што тие се веќе 5. Не ми е проблем за ништо, секој ден станувам полн со елан за работа, енергија и желба. И секој ден успевам да бидам се подобар и подобар. Ама проблемот кај нашиве "газди" се јавува тогаш кога треба да се фатат за џебот. Најболното е што јас веќе им носам нив пари а за возврат добивам многу помалку од тоа што треба.

Драа

Мушко кд лети е супермен, а женско кд лети е вештерка :icon_mrgr: hehe
Неправда ма тоје неправда

И чу јак виц у Куманоо:
Циго, колко ватно ти е озвучење?
Невероватно :ROFLMAO:

Ти збoрувa нештo кaкo ќе си купувaлa шминки oд верo и тaму дa си јa чекaл, a пред тoa сте прaеле муaбет декa пoлaгa.
И и викaш немoј 3 сaaтa дa решaвaш дa те чекaм цел ден. И ти oдгoвaрa скрoз oзбилнa не бе кaј цел ден шo ти е тебе, јa првaтa шминкa шo ќе јa видaм веднaш јa земaм. :D

Шo викaше еден кoндуктoр дoдекa студирaв, oткaкo втoрпaт гo зaбoрaвив куферoт нa перoн нa aвтoбускa у скoпје и ми текнa декa ми гo немa кoгa веќе стигнaв дoмa, aбе децa шo сте изгубени и не ви е умoт у фaкултетoт бaрем ....изнaживејте се у Скoпје (дa не гo пишувaм другиoт изрaз хaхaх)

К,

Сакам луѓе што знаат да прифатат шега на нивна сметка. Уште повеќе ги сакам оние кои знаат да се пошегуваат на сопствена сметка. Преку кур од намќори и преозбилни фаци. Не сум јас за во такво друштво.

Денес одлепив скроз. Утре уште повеќе.

Битно конечно се рашишах.

Кисс

П.С: Никогаш не сум била во Чегране. :(

Драга,

отспани 19 часови во последните 5 дена, али пак не ме фаќа сон, ме рока тахикардија, сонувам тоа што ми се случува и што треба да ми се случува и не ги користам ни тие 4-5 часа за одмор :(
Марфи гомна да јаде, фати некоја работа што сум планирал да ја завршам за 5 минути станува 2 саати, од еден проблем стануваат купишта, само парите уште да почнат да се множат по иста прогресија и ќе го заебам Гејтс дур да трепни :D

12.03.2016 03:18 часот
Ко што би рекол еден другар, фали искрата за да тргне работата. Епа, конечно се појави искрата после година и нешто :icon_mrgr: Еурека :icon_mrgr:

п.с. Конечно ги изгледав сите делови на Хари Потер. Закон :icon_mrgr:

Ко ќе бидам постар не сакам да ме гледаат и да ми речат "Eх, овој ги хејта младите пошто е стар и не ги сфаќа"

Не. Уште од сега ги гледам младите и ги хејтам иако сум млад.

И после светов на нас ќе остане....а бе марсовци ќе не поробат у бурек ќе не ставаат за 100 години ако на нас остане светов..

Koa kje imate kajgana sobiranka? Sakam da go izbuftam Stavrogrin. Tie grdi crti na liceto sigurno plachat za boksovi. :icon_lol:

:zloo:

Последно уредено:
Тоа е тоа драга, починал српски актер и по интернетов (портали, социјални мрежи...) ми се појавија 73 вести, што споделени од корисници, што од самите портали...
А Томе Серафимовски, еден од најдобрите македонски ликовни уметници, кој има придонесено МНОГУ за збогатување на македонската култура починал пред една недела и една ебана вест не ми се појави (гуглав, имало една две но не е тоа тоа).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom