Брекинг Њуз...
Зенит потпиша со Де Геа и Верати !!!!!!
Прегледај го приврзокот 140882 Прегледај го приврзокот 140883
Рускиот фудбалски клуб Зенит потпиша екстра засилувања, на голот застана Де Геа а во средниот ред младиот и талентиран Марко Верати. Ви издвојуваме дел од пресконференцијата со тренерот и засилувањата...
- Колку пари дадовте за засилувањата и што мислите за нивната иднина?
Тренерот: Па многу.. 50 милки за Верати и 40 милки за Де Геа.. Од нив очекувам многу, пред се дека се млади и перспективни и очекувам до крајот на нивната кариера да останат во Зенит... Не кријам дека мојата долгогодишна желба (Верати) ми се исполни, он е мојот најголем љубимец, додека пак ми требаше квалитетен кадар на голманската позиција и несомнено Давид е еден од топ5 голмани во светот... Но, тука не застануваме, ќе пазариме и во иднина, иако прво треба да се ослободиме од непотребниот кадар и да земеме некој динар...
- Момци, како се чувствувате во новиот клуб и што очекувате?
ДГ: Јас сум пресреќен, бидејќи напуштив клуб кој нема иднина и имав големи несогласувања со претходниот тренер кој имаше очајни тактички замисли... Во новата средина се чувствувам прекрасно, иако тука е многу ладно и зимите се преладни и секако имам проблеми со јазикот, но сепак сметам дека ќе врие мојата крв и веќе чувствувам глад за освојување титули..
МВ: Дојдов во тим што има иднина и визија на тренерот кој ми ја пружи целосната негова подршка, несомнено е заљубен во мене хахаха (се смее)... Сепак, ние сме професионалци и ќе гледаме да се бориме со најдобрите од европскиот крем (да не речам шлаг)..