- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.163
- Поени од реакции
- 10.129
Сите долгометражни на Вес Андерсон, да не ги редам сега.
10. U turn
22. Confessions 6/10
Џонтра се да ти ебам, фала пријатно.
Далеку е од Мулхоланд у секоја категорија и споредба. Чист просек од филм е Велвет-ов.7. Mullholand Dr. 7/10
Lynch е мрднат режисер. ме исподрка едно 100 пати филмов. Лезбејската сцена е врв
24. Blue velvet 8/10
Опет Lynch, дефинитивно ликов е еден од полудите режисери. Али овој му е далеку помалце мајндфак од Мулхоланд...
Далеку е од Мулхоланд у секоја категорија и споредба. Чист просек од филм е Велвет-ов.
Ваљда зашто му е прв ваков. Сеа следни на тапет ми се Lost Highway и Inland Empire од овие мрднативе и реприза на Мулхоланд уште еднаш обавезно. Па ќе видиме.
Па на крај тие обичните, Elephant Man i The Straight Story.
За кој кур си му стаил поголема оценка од Мулхоланд бе?!
Не го глеј Лост Хајвеј, ќе се мрднеш. Ја скршив и монитор и се, ме напна таа фацата шпиртосана на тој мувлосаниот.Далеку е од Мулхоланд у секоја категорија и споредба. Чист просек од филм е Велвет-ов.
Ваљда зашто му е прв ваков. Сеа следни на тапет ми се Lost Highway и Inland Empire од овие мрднативе и реприза на Мулхоланд уште еднаш обавезно. Па ќе видиме.
Па на крај тие обичните, Elephant Man i The Straight Story.
За кој кур си му стаил поголема оценка од Мулхоланд бе?!
Мега-брутален филм е Confessions бе. Иди глеј Гигли не умарај.Не го глеј Лост Хајвеј, ќе се мрднеш. Ја скршив и монитор и се, ме напна таа фацата шпиртосана на тој мувлосаниот.
Иначе не знам, ваљда пошо ме напињаше Мухоланд, али обратно треба да се оцените како и да е, осмица Мул а овој 7ца али нема везе ме мрзи да преправам хехе. Иначе уште еднаш, се да ти ебам за Конфешнс, ти ебам и Јапонци и се, одма ми доаѓаат слики од сите киксови на Нагатомо во Интер, а ги има многу рака на срце, ми иде уште една атомска да им акнам, им ебам тоа заоблените.
Зема златен Омлет на форумов.За глумата да не почнувам. Каков дрим тим има собрано Tarantino ауу, уште два саати да збореа нешто пак немаше да ми здосади. Samuel L Jackson се враќа повторно со моќен лик и растури. Женската исто, мислам она оскар зема за споредна. Хуморот беше исто така на место, имаше неколку добри фори кои ме насмеаа јако.
10/10
Култен ќе е овој филм, треба само да помине некое време да легнат импресиите кај гледачите.. според мене филмов ќе котира многу високо меѓу делата на Тарантино.Го гледав The Hateful Eight, на Bluray излегол вчера, и ми е криво што го промашив кога се даваше во кино. Quentin Tarantino многу го сметаат за преценет но за мене е уникатен и гениј. Од 2 саата и 40 минути дијалог на мал каст во една соба направи спектакал. Не трепнав.
Музиката на Ennie Moriccone е одлична, му дава на филмот тензичност и препознатливост како кај вестерн филмовите од 60-тите и 70-тите. И во сред филм генијот убацува поп песна и знаеш дека станува збор за филм на Tarantino. Само него му успеваат вакви ствари како рапот во Django Unchained и ова сега.
Таман мислиш Tarantino has lost the hunger for blood и наеднаш се дешаваат срања, се спојуваат небото и земјата, крв и мозоци летаат на сите страни.
За глумата да не почнувам. Каков дрим тим има собрано Tarantino ауу, уште два саати да збореа нешто пак немаше да ми здосади. Samuel L Jackson се враќа повторно со моќен лик и растури. Женската исто, мислам она оскар зема за споредна. Хуморот беше исто така на место, имаше неколку добри фори кои ме насмеаа јако.
10/10