Фан клуб: МЗТ Скопје

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.157
Поени од реакции
2.756
Мене ме интересира тие што спомнуваа имало шверцери и сл.Дај ако знаете дека имало шверцери и ако сте толку сигурни дај кажете ги со име и презиме,каде живеат колкави се дајте слики од нив.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.540
Поени од реакции
29.107
Мене ме интересира тие што спомнуваа имало шверцери и сл.Дај ако знаете дека имало шверцери и ако сте толку сигурни дај кажете ги со име и презиме,каде живеат колкави се дајте слики од нив.
И што ако се кажат кој се што се?Да не ке ги нападне некој?Таков народ сме си кутиме за се...Познат е на сите Дурим, и воџата Омер со неговите пријателчиња...

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
Ако има некое прашање изволте, ќе се дообјасниме ... не вртете празни муабети само.
Па еве како добро информиран, а очигледно и запален ја би те прашал дали знаеш како дошло до тоа член на Ф.А да нападне и да прободи со нож навивач од Ц.П.Б?

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Па еве како добро информиран, а очигледно и запален ја би те прашал дали знаеш како дошло до тоа член на Ф.А да нападне и да прободи со нож навивач од Ц.П.Б?
na mesto prasanjevo.....btw pobitno e da se pravi muabet za mikrofonot....im lezi taa tema:drk:

Член од
4 август 2010
Мислења
154
Поени од реакции
11
абе го збрцал,и што кур сеа да правиме!!!
дај боже да биде подобар!!! и педерите да биле у ситуација да брцаат во самоодбрана верувај ке брцале!!! така да за брцањето нема што да се збори

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263

Значи дечкото од ФА(ја лично не го знам, помлад е) учи во гимназијата Орце Николов, значи во реон кај што се голем дел од ЦПБ. Нормално се знае кој е од која страна и во вакви денови како вчера свашта може да се деси. Епа сеа, пошто подмладокот на ЦПБ е многу ``храбар`` па згора на се и дрзок да напаѓаат кога се бројчано надмоќни нема друг излез. Ножот го носел за превентива. Го нападнале 3,4 зад грб а он во самоодбрана инстинктивно реагирал. Да се најдете у таква ситуација сигурно дека нема многу да му ја мислите него ќе гледате да си ја зачувате сопствената глава.
Е сеа тоа што се десило ја не го оправдувам, ама треба да се знае дека за кавга се потребни две страни ... а нашата немала потреба да напаѓа затоа што знае дека е во место каде што е малцинство!

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Без разлика на се, брцањето остава дамка на цела група, тоа е факт

која победа бе... хахахах скандирања и пеење за нас место да го бодри клубот... коа имаше песна кај нас ќутеа.. единствено мислам 57 мин беше кога се кршеше резултат е тогаш некако стивна ама брзо се оправи ситуацијата.. а за паролите нивни немој жити се вадење ради реда беа ама зависи кој како гледа на нив нели? :smir:
Види вака, тоа е мое мислење, ти може да кажеш што сакаш, лани у гратски парк бевте дојдени само за да ги надгласите и победите нив на трибина со што и те како успеавте, сеа бевте дојдени за МЗТ, затоа на крај кога Работнички водеше со 5 разлика глас не ви се слушна, после обратна беше сетуацијата, јас не гледам како тоа вие сте биле подобри уште и сигурно дека било така и не ми одговарај зошто веќе не се замарам да реплицирам за ова дерби, помина

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.030
Поени од реакции
74.438
[/COLOR]

ме мрзи да ти барам сеа постови да ти докажам дека ги симпатизираш пичињата повише!!!!
имас таму тема комити крши глава натака!!!!
Нема потреба да ми бараш постови, ваљда јас си знам кого симпатизирам повеќе. Пошто учев во Центарско школо, и 90% уште како помали беа за Работнички, плус мое маало беа и се за Работнички па има и членови на ЦПБ, јас секогаш идев контра на сите, па ги засимпатишав МЗТ :) Да нема дилеми не сум дел од ФА, а и во животов едвај 5-6 пати сум бил со нив на трибина (од кои повеќето беа пред добри 7-8 години, а еднаш и на гостувањето 2007 ли беше кога тепаше МЗТ после многу години), ама МЗТ редовно си го следев и уште го следам.
Не ме занимаат ФА, туку сакам да го видам МЗТ како освојува титули. А и во средно учев со доста членови на ФА, може да ти потврдат кого повеќе симпоатизирам :wink:

Нормално дека вчера бевте далеку погласни од ЦПБ. Сто пати сум кажал, неможе некој кој се собира од дерби на дерби, и собира луѓе од улица да надгласи некој со просек од 400+ на секоја утакмица на домашен терен. Ќе се види разликата на следните мечеви, кога ЦПБ ќе ги има по едвај 100 души на трибина. Мило ми е што тепаше МЗТ, ама ако се сака да се освои титула, мора екипата да се засили уште повеќе. МЗТ може ќе има сили да догура до финалето, ама покрај Фени многу тешко. Реално и Александар Петровиќ не е некое тренериште. Играта и на двете екипи не личеше на ништо, и чиста среќа беше кој и да победеше. Па во цел меч на прсти се бројат добро изработените акции.
Сепак дерби си е дерби, едно од поубавите атмосфери на трибини откако во последните неколку години. Не памтам досега на трибина да имало две толку бројни навивачки групи. Инциденти нормално е да има, не ми се допаѓа само кршењето на столови ама знам дека во момент на возбуда и тоа неможе да се спречи.
Мислам дека следен пат нема да се ризикува и дербињата ќе продолжат да се играат во Градски Парк и во Јане Сандански.

--- надополнето ---

И што ако се кажат кој се што се?Да не ке ги нападне некој?Таков народ сме си кутиме за се...Познат е на сите Дурим, и воџата Омер со неговите пријателчиња...
Брат, нема шанси да биле овие двајца со некоја од групиве бе, нормален ли си ти :icon_mrgr
Може и не се сомневам дека имало фацки од КЦ и од Бутел кои знаеме дека во прва прилика ќе си го продадат гзот на Шверцери него ли да му помогнат на македонецот, ама шпони од Шверцери сигурно немало :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.540
Поени од реакции
29.107
Како и да е после на сител на вести наш претставник ке збори за инцидентите на натпреваров и за случувањата со Балисти во Тетово...

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Без разлика на се, брцањето остава дамка на цела група, тоа е факт

Види вака, тоа е мое мислење, ти може да кажеш што сакаш, лани у гратски парк бевте дојдени само за да ги надгласите и победите нив на трибина со што и те како успеавте, сеа бевте дојдени за МЗТ, затоа на крај кога Работнички водеше со 5 разлика глас не ви се слушна, после обратна беше сетуацијата, јас не гледам како тоа вие сте биле подобри уште и сигурно дека било така и не ми одговарај зошто веќе не се замарам да реплицирам за ова дерби, помина
Кажи ми како цпб биле подобри кои што немаат ни песни за навивање,цела утакмица им беше фемили пичкици и пуши мзт и плескања само ,првпат се собрале над 100 души секоја чест,од друга страна МЗТ пееја многу свои песни ,признавам дека имаше неконстантност али дека ЦПБ биле боље??

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Доста луѓе од наша страна, зборам навијачки, значи сигурно негде 1500 плус уште 400-500 симпатизери кои си седеа (девојчиња,фамилии итн). Сите карти распродадени за 36 саати. Убаво кортео по кеј почнувајќи од Жабар, доста пиротехника.
Инцидент пред почетокот со полицијата, уапсени од наша страна заради како што викаат тие ``вербални расправии`` ... ова не знам каде во светот се казнува?! Некако се снајдовме и тргна навијање ... песна од почеток до крај, ретки скандирања за разлика од другата страна и нивната ``ќелава пејачка``. Џабе им беше микрофонот кога се нема глас и срце ... да не должам со нив.
Во третата четвртина се извади кореографијата ... ``ПОБЕДА`` под која требаше да стои паролата ``ЗА ПЛАВО-БЕЛАТА СТРАНА НА ГРАДОТ`` а која беше искината од гореспоменатите џандарски говна. Тоа што они скандирале а некои тука го сфаќаат како нешто велеспектакуларно докажува дека слабо се идело по утакмици и се гледале дуели ... а изгледа тој Прилеп и Мајмуни оставиле стварно длабока трага во нивната меморија по она што се случи пред скоро месец дена.

Во последната четвртина мислам дека беше најдобро навијањето, онака како што и треба да биде кога поддршката беше најмногу потребна.

Нашите пароли:
1.Фатени за рачиња молите по сандачиња.
2.Работнички, ``рачунај ти на нив``, и да земеш титула пак ќе бидеш сам, кој ти е крив...
3.Ние сме тука за МЗТ, а вие?
4.14 титули ама понекогаш и 14 гледачи.

Што се однесува до нивните пароли ...

УФилмани форумаши ...

Очигледно на некого му е жал што ради педеризам е шутнат па сега се обидува на разни начини да ги омаловажи оние кои некогаш ги копирал во креациите на застави, во составувањето пароли итн. Изгледа дека уште жали по минатото, а тоа што желно го чека секое дерби и ни го посветува не е ништо ново. Само нека намине некогаш и до Аеродром, нека не го боли стомак баш на ден на дерби. Исто така и за вториот дел од истата парола може да се каже дека тотално го заебал затоа што он е прв да пишува на српска трибина после дерби, а неретко ги омаловажува и Комити, како да не знае дека од таму излегол.

Имаа ЦПБ нешто со кодекси,комплекси ... очигледно превише се слуша Београдски Синдикат па се копираат нивни реплики, а без притоа да се знае дека неколку групи го имаат извадено многу слични пароли на таа.

Се осврнале и на тоа како Работнички е формиран `46, а МЗТ т.е. тогаш КК Скопје `66 ... и дека затоа биле 20 години пред нас! Па добро бе, симпатизери ли сте или навијачи? :) Се знае дека Сервис Кру како претходник на ФА е далеку пред ЦПБ.

Исто викаат нешто за нашата изработка на паролите во стилот дека ќе ни одржат лекција (тој контекст ако добро видов). Епа драги мои, друг пат немојте со аутолак на најлон да чкртате затоа што се разлива ... толку од нивната лекција.

Исто така дека грди фаци навивале за МЗТ :) Видете ја сликата погоре од лепотанот од Гологузица, све се тоа ``градски мангупи``.

Другите мислам не се ни вредни за споменување затоа што освен римата немаат некоја навијачка вредност. Исто така извадија некои дежаву ствари како ``село Аеродром`` или па ``пушти си јутјуб ...`` Изгледа дека последнава им е баксуз, кога и да ја вадат губат, па мислете за нареден пат.

И би се надоврзал на некои спомнувања како во сала имало измешано групи. Значи инцидентот помеѓу Комити и Пирати се деси на неутрална трибина. Тоа дека кај ЦПБ имало шверцери не ме занима, не ни верувам искрено ... сепак да имаше од нив може ќе ги пополнеа ќошовите и врвот од трибината:icon_lol:

Ако има некое прашање изволте, ќе се дообјасниме ... не вртете празни муабети само.
Daj be dosta so tvoite filozofiranja kako site se necija bleda kopija a samo vie ste "orginalnite".....sve sto bese vrv na pesni na balkanskive grupi vie im gi ukradovte rimtovite....i cpb krade ama si kuti ne diga galama a vie so se ispokradeno glumite originalni.....sea znam sto ke mi kazes toa se ritmovi ne se kradeni zborovite....PA DECKO RITAMOT E NAJBITEN,AKO IMAS DOBAR RITAM ZBOROVI KE SMISLIS ZA 30 MINTUI....kaj dale cavese bar zborovi ne vi trebaa,tamu dobro pominavte :tapp:
Za kvalitetot na parolite nema nesto sto da se objasnuvam so tebe.....do vcera ckrtavte na carsavi so sprej,bar bidi malce iskren koga vo se drugo eve neka ste podobri ama za znaminja,paroli...tesko vi ide toj del.....a i da ne zaboravam....vikas "toj" go utupel so edni isti paroli....a da te prasam sega... A VIE ???!! bog znae kolku derbinja po red vie go tupite za brojkata !! ama dobro toa ste vie...zaboraviv...site go tupat a vie ne....za sodrzinata na parolive koj,sto,kako ne me zanima,sekoj na razlicen nacin gi uvidel,cpb da izvadat i nesto spektakularno ti tuka ke palamudese deka ne e ko sto treba...neka odlucat drugite...
Eve i neka gi kopira Cpb beogradski sindikat kako sto vikas ti....pa vaka veke koga biram kogo bi kopiral i bi zimal zborovi podobro Beograski sindikat ne go li TRAJCE MANEV !!! Ama dobro toa ste vie,kaj vas se e dozvoleno i opravadno a kaj site drugi SRAM !! :tapp:

ps.znam deka ne vi e seedno sto pobeda zgasna kako klub ama bez nervozi se suska deka se praelo nov klub......vo sabota site vo kumanovo na naivanje....nisto cudno i vo prilep koga igraa rabotnicki so ultimejt da imalo fa.....kaj se peele isti pesni sto gi pee FA kaj trend stana ova so kradenje na zastavi...i togas i vcera...premnogu zaednicki raboti za da bide slucajno.....:tv:
pps. Toa sto imase od tolku mnogu naselbi vcera kaj cpb samo pokazuva deka osven aerodrom,lisice site drugi se na vasa zal se za Rabotnicki...bar nisto drugo vi padna vo voda onaa vasa parola od gradski park "Ako Raboticki e srceto na skopje......infarkt"

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Daj be dosta so tvoite filozofiranja kako site se necija bleda kopija a samo vie ste "orginalnite".....sve sto bese vrv na pesni na balkanskive grupi vie im gi ukradovte rimtovite....i cpb krade ama si kuti ne diga galama a vie so se ispokradeno glumite originalni.....sea znam sto ke mi kazes toa se ritmovi ne se kradeni zborovite....PA DECKO RITAMOT E NAJBITEN,AKO IMAS DOBAR RITAM ZBOROVI KE SMISLIS ZA 30 MINTUI....kaj dale cavese bar zborovi ne vi trebaa,tamu dobro pominavte :tapp:
Za kvalitetot na parolite nema nesto sto da se objasnuvam so tebe.....do vcera ckrtavte na carsavi so sprej,bar bidi malce iskren koga vo se drugo eve neka ste podobri ama za znaminja,paroli...tesko vi ide toj del.....a i da ne zaboravam....vikas "toj" go utupel so edni isti paroli....a da te prasam sega... A VIE ???!! bog znae kolku derbinja po red vie go tupite za brojkata !! ama dobro toa ste vie...zaboraviv...site go tupat a vie ne....za sodrzinata na parolive koj,sto,kako ne me zanima,sekoj na razlicen nacin gi uvidel,cpb da izvadat i nesto spektakularno ti tuka ke palamudese deka ne e ko sto treba...neka odlucat drugite...
Eve i neka gi kopira Cpb beogradski sindikat kako sto vikas ti....pa vaka veke koga biram kogo bi kopiral i bi zimal zborovi podobro Beograski sindikat ne go li TRAJCE MANEV !!! Ama dobro toa ste vie,kaj vas se e dozvoleno i opravadno a kaj site drugi SRAM !! :tapp:

ps.znam deka ne vi e seedno sto pobeda zgasna kako klub ama bez nervozi se suska deka se praelo nov klub......vo sabota site vo kumanovo na naivanje....nisto cudno i vo prilep koga igraa rabotnicki so ultimejt da imalo fa.....kaj se peele isti pesni sto gi pee FA kaj trend stana ova so kradenje na zastavi...i togas i vcera...premnogu zaednicki raboti za da bide slucajno.....:tv:
pps. Toa sto imase od tolku mnogu naselbi vcera kaj cpb samo pokazuva deka osven aerodrom,lisice site drugi se na vasa zal se za Rabotnicki...bar nisto drugo vi padna vo voda onaa vasa parola od gradski park "Ako Raboticki e srceto na skopje......infarkt"
Не туку ова значи дека к... имал поише пари од лани !

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.030
Поени од реакции
74.438
Тука си грешка другар, тие што дошле не се за Работнички туку се Анти Аеродром. Да биле за Работнички ќе го бодреа секој меч. Факт е дека имало многу од старите фаци кои со години не дошле со ЦПБ, но според бројките од дерби до обична утакмица се гледа дека повеќето се дојдени ради противничката страна, а тогаш се случува колапсот (читај скандирања наместо пеење долги песни)...
Бтв прободеното дете е добро, а и бодачов бил син на генерал. Машала ќе затераат битка генераливе...
И си го повлекувам зборот околу неприсуството на Шверцери :icon_mrgr

Kajgana Shop

На врв Bottom