Македонски филмови

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
Го гледав Соба со пијано и не ми е јасно како дават средства за такви тешки срања , а подобри проекти не добиваат финансии?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Го гледав Соба со пијано и не ми е јасно како дават средства за такви тешки срања , а подобри проекти не добиваат финансии?
И да не ти е јасно, иди гледај прикаски на Канал 5. :kezec:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Meне ми беше сосема ок филмот. Од приказна, идеја до реализација.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Не бе крш беше слушај го ти мацко-та. А проекти за словенска митологија се одбиваа на конкурс.:(

Не дека го бранам Изи, ама филмов од моја гледна точка беше океј. Е сега ми смета она, тешко срање и слични изрази. Ко да се немаат соодветни зборови (не ми се свиѓаше сценарио, досаден беше - а нејќам досадни филмови, глумците не ми се свиѓаа, целата атмосфера), па се оди со пејоративи само за дотичната личност да се осеча поубаво, чунки он знае за боља уметност.

Друго што не знам како не се сфаќа е мизеријава, која е вмешана во се у државава, па и во филмот. Не може да се очекува Brokeback mountain со буџет од милион и 200 илјади денари, да се разбереме.
Ко што вика Атикус во To kill a mockingbird,
“You never really understand a person until you consider things from his point of view … until you climb into his skin and walk around in it.”
Бев во нивна кожа (како статист) и поубаво ги гледам работите. Луѓе, не знам колку ќе ви се верува, ама пари собираа од шминкери, едно друго за 2 јајца да купат за шминката или не знам за што друго. Снимавме декември месец, температура -10, ветер цел ден дуваше, чиниш на Сибир си. Ги слушав муабетиве меѓу глумците, а беа познати и одлични глумци, Дац, Диме Илиев, Рубенс, Сашко, како се жалеа дека пари за лекови не им стигнуваат, снимаат со никави услови.
Ај -10 надвор што беше, па и цел ден надвор го снимаа, ни малку лесна работа.

И после доаѓа некој со сумњив вкус за филмчиња и кажува како нешто е тотално срање, без никаков издржан аргумент. Е тоа не го поштувам, ама ич.
Ама нејсе, Мацко чинам студираше филм, не знам дали режија или глума само, па еве ко ќе сработи нешто и ќе добие ФИНАНСИИ, да ме пингне и да ме покани да му го изгледам делотто. Ветувам дека нема да користам пејоративи туку издржано ќе му го проценам. А ако грешам, нека ме плука слободно. :D

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
И да не ти е јасно, иди гледај прикаски на Канал 5. :kezec:
Е да не се навредуваме ја кажав мој став а тоа на Канал 5 немој да го нарекуваш приказни тоа е некоја измислица луѓе од улица да ги собереш подобро ќе одглумат од нив ама ај. Патем да Соба со пијано е катастрофа филм за мој вкус. Проекти кои се на листа на чекање помеѓу кои и мојот не добиваат средства ама битно некој доби средства за ваков филм.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Е да не се навредуваме ја кажав мој став а тоа на Канал 5 немој да го нарекуваш приказни тоа е некоја измислица луѓе од улица да ги собереш подобро ќе одглумат од нив ама ај. Патем да Соба со пијано е катастрофа филм за мој вкус. Проекти кои се на листа на чекање помеѓу кои и мојот не добиваат средства ама битно некој доби средства за ваков филм.
Може нешто повеќе да ни кажеш за твојот проект, да видиме што тоа не е прифатено. Ако треба да ургираме до фондот. Најсериозно прашувам. :noze:

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
Го гледав синоќа Одмазда, во каталогот на кинотека го пишува како режија и сценарио комплетно на Слободан Деспотовски, арно ама на крај на шпица имаш друг режисер, а Слободан излегува само како еден од тројцата сценаристи на филмот. Интересно филмче, доста интересно почнува, али со текот на развојот на настаните некако се е многу јасно, пмремногу плитко е развиено. Али тој период, Слободан и компанија заедно со Упа, аплицираат во различни фондови и фаќаат копродукции и земаат пари од разни места и снимаат такви филмови со тематики кај што ги поврзуваат со Турци, Македонци, Албанци и сл.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
Може нешто повеќе да ни кажеш за твојот проект, да видиме што тоа не е прифатено. Ако треба да ургираме до фондот. Најсериозно прашувам. :noze:
Идејата потекнува од еден новинарски текст го пропуштил летот на авиотот кој се урнал , а тој веќе бил прогласен за мртов. Сеа ова е малку црн хумор ама вакво нешто нема снимено по Викенд на мртовци .

Член од
17 август 2012
Мислења
63
Поени од реакции
8
Дали има некој акаунт на ТракерМК за да ми пушти покана за да се зачленам?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
отворени се регистрациите за Тракер.мк, ако му се симнува на некој нешто наше. :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Пред недела дена си одам на факултет, ко секој обичен ден ко гледам билборд со натпис Џган. Е ко ова на сличево, али со огромни димензии. Башка поставен спроти суд, полиција шта веч има таму и си викам гарант е ова политичка ствар. Народецов наш само политика знае да води.
Али данас на ОнНет налетав на сличево и ко кликам ме носи до страницата на кино Милениум/ делот за филмови што наскоро ќе играат. И сум со фацето :vozbud:
Не знам за вас али јас многу се израдував.
Част ми е и свечено задовољство да ви го најавам новиот филм на Вардан Тозија / Џган.
За дата ваљда подоцна ќе не информираат. Мада, претпоставувам премиера на СФФ да има. :noze:
haha.JPG

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Премиера на филмот „Џган“ на Вардан Тозија на 30 март
(нека трепка) :D
Сепак немало да биде СФФ премиера. :P Али секоја чест за новиве филмаџии.
Вака се прави филм, лани у април се снимаше и за нецела година премиера.
А не 3 години собирање пари, 5 снимање, пост-мост продукции и после 2 години од крај на постпродукција - премиера.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ова е за пофалба, и јас добив флаер и се чудев што ќе да е.

ЏГАН на ФБ

Напрајте му профилче и на летербоксd

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Ова е за пофалба, и јас добив флаер и се чудев што ќе да е.

ЏГАН на ФБ

Напрајте му профилче и на летербоксd
кај делеа флаери и зошто јас немам? :([DOUBLEPOST=1458810181][/DOUBLEPOST]П.С. Му напраив ЛБ профил, ко ќе го додадат у база утре, барајте го со кирилични. :icon_mrgr:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom