Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Се менува ли посебно само тачскрин на алкател идол 2с ?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
5
Ајде ако може некој да ми каже што би можело да биде проблемот. Значи имам Samsung Galaxy Note i717 купен од Америка , само што телефонот многу загреваше и батеријата му траеше 12-13 саати ама без да го користам , после батеријата се издува и го однесов во сервис ми кажаа батеријата не била ок нова требала. Купив нова , пак истиот проблем и го исклучив телефонот 2 -3 недели ми стоеше дома и после пак го најдов со издувана батерија дури задниот капак се беше подотворил . Што би можело да биде проблемот и дали се поправа ? Да не е случајно и новата батерија некој дефект нешто ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ајде ако може некој да ми каже што би можело да биде проблемот. Значи имам Samsung Galaxy Note i717 купен од Америка , само што телефонот многу загреваше и батеријата му траеше 12-13 саати ама без да го користам , после батеријата се издува и го однесов во сервис ми кажаа батеријата не била ок нова требала. Купив нова , пак истиот проблем и го исклучив телефонот 2 -3 недели ми стоеше дома и после пак го најдов со издувана батерија дури задниот капак се беше подотворил . Што би можело да биде проблемот и дали се поправа ? Да не е случајно и новата батерија некој дефект нешто ?
Дефект на плоча, треба да се види веројатно троши струја

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
А во најлош случај колку би ме коштало од прилика да се поправи (ако воопшто се поправа)
Додека не се види неможе да се каже
Во најлош случај да неможе да се направи

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
На huawei y210 не му работи тачот колку кошта поправка ?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ми треба сервисери од скопје за еден другар има с4 и нема звук телефонот , дајте ми бројче да му пратам па нека ве бара .

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
htc one mini 2 kodiran na vip, kolku e cena za dekodiranje?

No9

Член од
18 ноември 2013
Мислења
632
Поени од реакции
973
Telefonot mi go pregazi kola I parce se napravi.Dali mozam nekade da gi najdam slikite?Dali ke bidat na sim kartickata bidejki nemav memoriska?fala

Член од
18 октомври 2011
Мислења
72
Поени од реакции
83
Имам проблем со Blackberry Passport. Имав Blackberry ID во телефонот внесено. Ама на компјутер незнам кој ѓавол ме тераше да го избришам акаунтот и го креирав пак. Сега по фабричко ресетирање на телефонот ми дава да ја внесам првата адреса со која сум го активирал телефонот. Ја внесувам, вели не е таа.. а прв сопственик сум и сигурно немам друга. Во други земји има Support за Blackberry каде со достава на документи се средува работата..кај нас нема. Дали има некакво решение за мојот проблем?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Имам проблем со Blackberry Passport. Имав Blackberry ID во телефонот внесено. Ама на компјутер незнам кој ѓавол ме тераше да го избришам акаунтот и го креирав пак. Сега по фабричко ресетирање на телефонот ми дава да ја внесам првата адреса со која сум го активирал телефонот. Ја внесувам, вели не е таа.. а прв сопственик сум и сигурно немам друга. Во други земји има Support за Blackberry каде со достава на документи се средува работата..кај нас нема. Дали има некакво решение за мојот проблем?
Можеш некако на пц да се најавиш со бб акаунтот? не сум имал одамна бб не памтам
за секој случај да си потврдиш дека е таа е таа адреса и пасс или па да смениш пасс да пробаш било што, ако има како кај ајфон да го ослободиш и слично
незнам дали има таква опција на пц за блекбери

Kajgana Shop

На врв Bottom