Serie A 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во новата сезона?

• Вкупно гласачи
    197
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
"Po dolasku u Koverćano tokom priprema za Mundijal 2006. nije se osjećao nikakv pritisak zbog Calciopolija. Čudna stvar bila je da niko ni sa kim nije razgovarao o tome. Međutim, po dolasku u Duizburg vidio sam zaleđene i distancirane saigrače. Njemački mediji su počeli da pišu. Bio je to masakr. Sjećam se naslovnice - 'Italija je do guše u fudbalskoj mafiji", pozivajući da nas diskvalifikuju sa Svjetskog prvenstva. Gennaro Gatuso je neprestano slušao pjesmu od Keka Zanonea 'Mi smo jaka ekipa". Svi smo ga psovali i bili ljuti, jer se nismo osjećali kao prava ekipa. A onda se Rino, noć prije utakmice protiv Gane, popeo na sto igrajući tokom te pjesme i rekao - "Sjutra igramo protiv Gane i novine jedva čekaju naš krivi korak da nas razapnu. Idemo na teren da ih razbijemo i pokažemo svima ko je gazda!". Nakon tih riječi cijeli ga je tim pogledao čudno, uključujući i mene. Zatim je Gianluigi Buffon rekao - "Rino, pogledaj se. Pričaš nam o koncentraciji a ti ovdje plešes na je**nu pjesmu. Ma daj!". Uključio se i Mauro Camoranesi - "Gigio je u pravu. Daj završi sa tom pjesmom ali u svojim slušalicama", dok su Fabio Cannavaro i Andrea Pirlo plakali od smijeha, što tada nisam razumio. Oni dvojica su bolje poznavali Gattusa i njegov temparament. Gattuso ništa nije odgovarao nekoliko sekundi, a onda je krenuo da skače sa stola, zaletjevši se prema Buffonu i Camoranesiju rekavši - "Mauro, sad ću te uhvatiti!", mislim da je htio da ga povuče za kosu. Međutim, u tom momentu upao je selektor Marcelo Lippi i vidio cijelu scenu prokomentarisavši mirno, tihim glasom - "Ako osvojim Svjetsko prvenstvo sa ovim idiotima u Italiji će me proglasiti za sveca". Andrea Barzagli.

Последниот дел...:LOL:

Па Милан има најлесен распоред до крај за разлика од Фиорентина и Рома, Рома игра дерби со Наполи, Фиорентина, Лациио и последно коло гостува кај Милан.
Разликата е 6 бода, ако остани Милан во ваква форма до крај имат шанса за ЛШ, мада тешко и тие ќе губат поени.
На крај краева преку гла од Рома во ЛШ, цела сезона се борат за место да фатат и на крај тапан јадат од кој ќе стигнат.

Па Милан има најлесен распоред до крај за разлика од Фиорентина и Рома, Рома игра дерби со Наполи, Фиорентина, Лациио и последно коло гостува кај Милан.
Разликата е 6 бода, ако остани Милан во ваква форма до крај имат шанса за ЛШ, мада тешко и тие ќе губат поени.
На крај краева преку гла од Рома во ЛШ, цела сезона се борат за место да фатат и на крај тапан јадат од кој ќе стигнат.

Ајде сега оди пишувај домашно!

Какви експертизи значи, па, па, па, страшна работа. Демек овие само ќе играат другите ќе стојат.
Штом некој навива за Челзи, голема е веројатноста да гледа фудбал од 2005 (максимум), секоја чест за исклучоците, кои се малку, па затоа фудбалот го доживува како фризури и гел на косата.
Видете ја табелата во Англија и сѐ е јасно.

#мочка генерации

Ајде пријатно!

Не заборавај дека Рома, Наполи па и Интер ги изиграа своите мечеви против Јуве, а Милан треба да игра уште еден меч. Генерално распоредот им е полесен, но Фиорентина и Рома сепак имаат залиха соберено што ќе биде клучна на крајот. Еве сега играат помеѓу себе Рома и Фиорентина во петок, ама затоа погледни ги наредните три меча на Фиренца. Дома со Сампдорија и Верона, нагости во меѓувреме со Фросиноне. Сезонава со малите екипи речиси сите можни бодови ги собраа, така да не би требало да имаат потешкотии.

Не се притресвај бе Сантино, си дискутираме дека и Милан има какви такви шанси за топ 3, тебе ако не ти се бендисва то можиш да ја игнорираш темата а не да скокаш ко небаре претседател си на Рома па ај сега ти го навредивме клубот.
Повеќето тука ќе се сложат дека Рома е дно во ЛШ и повеќе пати имате мајтап праено тука дека треба со закон да му се забрани играње таму.
Јас не гледам фудбал од 2005 навака ако алудираше на мене, и не му се гледам во фризурите на фудбалерите, да било така за Реал ќе навивав :icon_lol:
И Челзи нема да игра ЛШ ова година па ако ме пецни мене некој за оваа сезона сигурно нема да реагирам како тебе, туку ќе си поќутам оти сме мизерија ова сезона и не заслуживме место во ЛШ.
За мочка генерации можам само да ти кажам дека сум постара од тебе па сега види ти кој навива од 2005 дали јас или ти.[DOUBLEPOST=1456834456][/DOUBLEPOST]
Не заборавај дека Рома, Наполи па и Интер ги изиграа своите мечеви против Јуве, а Милан треба да игра уште еден меч. Генерално распоредот им е полесен, но Фиорентина и Рома сепак имаат залиха соберено што ќе биде клучна на крајот. Еве сега играат помеѓу себе Рома и Фиорентина во петок, ама затоа погледни ги наредните три меча на Фиренца. Дома со Сампдорија и Верона, нагости во меѓувреме со Фросиноне. Сезонава со малите екипи речиси сите можни бодови ги собраа, така да не би требало да имаат потешкотии.
А шо демек под дифолт тие шо ќе играт со Јуве треба да изгубат ?
Рома има најтежок распоред ама има 6 бода предност така да и Милан ќе губи поени.

^Па по твојава логика демек потешките мечеви Рома, Фиорентина, Интер и Наполи по дифолт треба да ги кикснат? Нормално дека во оваа лига најтежок меч е против Јуве, не треба да си Ајнштајн да го увидеш тоа. Еве и наредно коло има многу тешко гостување Милан, оди кај Сасуоло кој пак се разигра и многу тешко да победи таму.

^Па по твојава логика демек потешките мечеви Рома, Фиорентина, Интер и Наполи по дифолт треба да ги кикснат? Нормално дека во оваа лига најтежок меч е против Јуве, не треба да си Ајнштајн да го увидеш тоа. Еве и наредно коло има многу тешко гостување Милан, оди кај Сасуоло кој пак се разигра и многу тешко да победи таму.
Јас не реков дека ќе ги кикснат туку потежок распоред имат од Милан, а ти ми велиш изиграле со Јуве сите овие.
Зато ти викам и Милан ќе кикса, ете наредно коло тешко до победа кај Сасуоло ама ќе видиме.

после Рома од појакиве играме уште со Јувентус дома и Лацио у гости,незнам зш мислиш дека милан има полесен распоред кога и нив им следат мечеви со овие три

Лацио нема никаква цел за играње во Серија А, лесно може да се случи да изгубат од Виола и Милан.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom