Dragonball

D

Darko_ufo

Гостин
Доста тропате бе не било како Z па не било. Ќутите и гледајте, пред некој ден почнав да ја гледам Super, 14 епизоди во ден изгледав.

Не било добро...

B

beaverknight

Гостин
Доста тропате бе не било како Z па не било. Ќутите и гледајте, пред некој ден почнав да ја гледам Super, 14 епизоди во ден изгледав.

Не било добро...
Изглеа З немаш глено :D
Анимацијата на некои епизоди е срање реално, ама за лошо, не е

D

Darko_ufo

Гостин
Изглеа З немаш глено :D
Анимацијата на некои епизоди е срање реално, ама за лошо, не е
Ги имам гледано од Dragon Ball, Z и GT. Плус и филмовите( долгометражните цртани) филмот беше дебилен, единствено тапа ми беше што двата филма се поклопија со Super нормално имаше измени, само тоа ме изнервира и нормално некои епизоди во кои намерно ништо не се случува колку само да се зголеми нетрпението ама такви епизоди имаше во сите Dragon Ball

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104

Не било добро...
Да, првите епизоди имав и јас преголем хајп како голем дан на DBZ, се ми беше супер, ама како што идаш навака ќе гледаш дека приказнава е катастрофа, наметнувет непотребни работи колку да склопат нешто, да дојдат до некоја логичност ама очигледно не им оди. Според мене GT > Super.

За тие што ја гледаја последнава епизода, на шо по ѓаволите личеше ова борба? 20 минути во нервоза ми поминаја, безвезе... колку само имав хајп за овај турнир, си реков којзнајт што ќе се исподешават...

Последно уредено:
B

beaverknight

Гостин
:facepalm:

Стварно 33-тава епизода. What the actual fuck... Го тепа медведов за 3 минути и после губи од мајка тереза на тој начин, изглеа и му се приспа од толку многу јадење. А толку бев хајпнат за овие фајтови..., ајде ваљда ќе биде подобро даље. Барем ќе го гледаме Пиколо у следнава епизода, шо знам, некако Вегета ми станува поомилен карактер од Гоку.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Безвеза беше последнава епизода. А и низ цел серијал досега повеќе има зборување неголи акција. Ова со Ботамо беше срамно. Крајно несериозно. Зеде мечето си се одбиваше како гумено топче горе долу, а Гоку седи и го гледа. Да беше пародија ајде де, ама вака на ништо не личи. Па на крај го победи на безвезен начин. Зеде го свлечка надвор. :facepalm: И како по ѓаволите Гоку се прејал?? СЕ ПРЕЈАЛ АЛОООО :tapp::tapp: Имаат турнир за да ја спасат земјата за што тренирале 3 години во хиперболикот, а тој се прејал. Ова е крајно несериозно. Плус две борби одма завршија во една епизода. Плус Бу си заспа :pos:Не бе овие на заебанција работат. Дајте да спремиме некоја петиција

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Дајте да спремиме некоја петиција.
Ве молам ! Неможам појќе да гледам како уништувет цела франшиза.

ајде ваљда ќе биде подобро даље...
ова го велам секоја епизода, на крај пак завршвам со :facepalm:

И што сега, испадна Universe 7 overpowered, Goku ги истапка на 2-цава и намерно изгуби од Frost дека се сожали, а пак сириот Cabe нема слушнато за SSJ а влегол во турниров, што по претпоставка ќе си го добиет на многу лесен начин. Сега надешта останвит во Heat што ми изгледа посериозен, или и тој сепак ќе испадни the silent type who'll get his ass kicked really hard. Колку само очекував SSGSS да не биде доволно за турниров а испадна обратно...:facepalm:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Ве молам ! Неможам појќе да гледам како уништувет цела франшиза.

ова го велам секоја епизода, на крај пак завршвам со :facepalm:

И што сега, испадна Universe 7 overpowered, Goku ги истапка на 2-цава и намерно изгуби од Frost дека се сожали, а пак сириот Cabe нема слушнато за SSJ а влегол во турниров, што по претпоставка ќе си го добиет на многу лесен начин. Сега надешта останвит во Heat што ми изгледа посериозен, или и тој сепак ќе испадни the silent type who'll get his ass kicked really hard. Колку само очекував SSGSS да не биде доволно за турниров а испадна обратно...:facepalm:
:pos::pos: па и не си далеку од вистината. Само не знам дали Гоку намерно загуби. Верувам дека се сожали ама ме буни тоа што почна да му се мати пред очи. Ако намерно пуштил тој момент не би требало да го прикажат пошто нема смисла. Како и да е доколку Фрост е на ниво на Фриза тогаш Пиколо би требало лесно да го изделка. Истото е и за оној сајонецот пошто без да стани супер сајонец не можи да се носи со Пиколо. Нити роботот очекувам да е нешто пресилен. Пиколо најверојатно ќе го средат, за Веџита ќе видиме дали ќе го победат или ќе им пушти. Како и да е рачунајте дека ќе треба сите да добијат шанса да се борат така да и Пиколо и Веџита ќе загубат на овој или оној начин, а и роботот, сајонецот и Хит ќе треба да ги видиме на дело. Заедно со Монака секако. Не знам зошто Бу го тргнаа, ама ако стварно шесткиве не се толку силни би имало смисла пошто Бу е будала па веројатно би ги претепал сите :pos::pos: Сум сумарум мислам дека Хит е нешто посилен од другите. Можеби Кабе/Кејб крие нешто иако не верувам. Евентуално некој од овие да има тренирано со Чампа па да го средат Веџита и да мора Монака да спасува и да видиме колку навистина е силен. Али ми се присмеа кога Гоку му бапна бокс за малку ќе се расплачеше :pos:

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Тепачкиве WTF Ми се.
Не го гледам ова срање лол, ја усраа цела серија.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Приказната и не е толку лоша. Одвај чекам наредни епизоди да видам што и како. Ико има нелогичности сепак не е толку лошо. Начинот на кој тоа го прават е ужасно лош. Правите турнир? Направете го како што треба. Гоку треба да го исфрли Ботамо надвор од ринг? Направете ја тепачката како што треба и начинот на кој треба да се случи тоа прописен. Нека падни добар фајт, нека го фати сред борба Гоку за рака и нека го џитни надвор. А не 5 минути за нога да го држи за да го падни па после да го влечка како мало дете низ рингот. Патетично и смешно е.

D

Darko_ufo

Гостин
Па нема тренирано мечката никад у живот пошто може да ги нулира сите удари, како сакате да се тепа Гоку кога се ке нулира а вака го фати на техника јас не знам што се чудите? А тоа со Фрост гарант е некој специфичен удар или па му пушти некој отров, дали кога се ракуваа на почеток, дали на крај. Сега тимот од 7-ца ќе сфати дека постои таков удар и ќе го одбегнуваат.

Ништо чудно понатака на Гоку да му се пружи уште една шанаса, нешто демек Бу не учествувал едно друго, може да изненадат. Инаку како што кажа Сајонецот од уни6 дека не видел таква трансформација они мое имаат друг вид на трансформации, или па може во првобитната форма се многу појаки од сајонците од уни7.

Како да не научивте до сега од толку епизоди од Драгон Бал како одат работите и дека нешто се случува кога најмалку очекуваш. Слаби биле, вакви биле, онакви, на крај ќе излезе прејаки дека се итн итн... Се може да се очекува уште е рано.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Еднаш нешто паметно да напишиш и ти :coffee::angel:

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
Па нема тренирано мечката никад у живот пошто може да ги нулира сите удари, како сакате да се тепа Гоку кога се ке нулира а вака го фати на техника јас не знам што се чудите? А тоа со Фрост гарант е некој специфичен удар или па му пушти некој отров, дали кога се ракуваа на почеток, дали на крај. Сега тимот од 7-ца ќе сфати дека постои таков удар и ќе го одбегнуваат.

Ништо чудно понатака на Гоку да му се пружи уште една шанаса, нешто демек Бу не учествувал едно друго, може да изненадат. Инаку како што кажа Сајонецот од уни6 дека не видел таква трансформација они мое имаат друг вид на трансформации, или па може во првобитната форма се многу појаки од сајонците од уни7.

Како да не научивте до сега од толку епизоди од Драгон Бал како одат работите и дека нешто се случува кога најмалку очекуваш. Слаби биле, вакви биле, онакви, на крај ќе излезе прејаки дека се итн итн... Се може да се очекува уште е рано.
Според начинот на кој прогресира серијава, многу сум песимист дека такво нешто ќе се деси, и ИАКО се деси, некако ќе зафркнет. Се надевам дека си во право, и јас имам надеж зошто сепак Dragon Ball e, исти е креаторот, па очекувам кога тогаш да изненадат, се надевам...

Што се однесува до Frost, запазете дека Goku беше регуларен супер сејен а и откако прими удар, Goku му надмигна па така според моја логика нема шанси некој отровен удар да е во прашање.
Според мене, работиве во турниров вака би се одвивале:
Goku > Botomo
Goku < Frost
Piccolo < Frost
Vegeta > Frost
Vegeta > Kabe
Vegeta < Robot
Monoka > Robot
Monoka > Heat или евентуални Heat > Monoka.

Мислам дека изненадувањето ќе е кај роботот, зошто Vegeta нема шанси и да има каков било отровен удар, нема шанси да наседни како Goku зошто досега многу чисто изјаснаја дека Vegeta e попаметен од Goku, и потоа да би изгубил од сајонец како Kabe, едноставно гордоста не би му дозволила.

#prayforbetterdbs

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Според начинот на кој прогресира серијава, многу сум песимист дека такво нешто ќе се деси, и ИАКО се деси, некако ќе зафркнет. Се надевам дека си во право, и јас имам надеж зошто сепак Dragon Ball e, исти е креаторот, па очекувам кога тогаш да изненадат, се надевам...

Што се однесува до Frost, запазете дека Goku беше регуларен супер сејен а и откако прими удар, Goku му надмигна па така според моја логика нема шанси некој отровен удар да е во прашање.
Goku > Botomo
Goku < Frost
Piccolo < Frost
Vegeta > Frost
Vegeta > Kabe
Vegeta < Robot
Monoka > Robot

Мислам дека изненадувањето ќе е кај роботот, зошто Vegeta нема шанси и да има каков било отровен удар, нема шанси да наседни како Goku зошто досега многу чисто изјаснаја дека Vegeta e попаметен од Goku, и потоа да би изгубил од сајонец како Kabe, едноставно гордоста не би му дозволила.

#prayforbetterdbs
Не не, не му намигна Гоку. Тоа беше од ударот што го прими. Го прегледав неколку пати моментот.(20.58) Башка во најавата за следната епизода Гоку вика дека немал поим каква била таа техника од Фрост.[DOUBLEPOST=1456760728][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953

Goku > Botomo
Goku < Frost
Piccolo < Frost
Vegeta > Frost
Vegeta > Kabe
Vegeta < Robot
Monoka > Robot

#prayforbetterdbs
да да му намигна за да ги спаси децата во неговиот универзум овај фрост свати дека е гоку подобар од него едно време му викаше нема да се предадам

Kajgana Shop

На врв Bottom