- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 3.980
- Поени од реакции
- 6.468
Ne e mozno ova hahahahaОкеј. И тоа дека сум хомосексуалец, а воедно идеолошки сум и анархист, треба да значи по автоматизам да го делам нивниот извитоперен поглед кон светот и да ги оправдам нивните постапки бидејќи делам иста ознака на група со нив? Кочо не збори и дејствува во мое име како хомосексуалец (онолку колку Боки 13 и Фифи за трансите), нити грчките анархисти (патем не сите, овие се само делна група) зборат и дејствуваат во мое име како анархист. Да, во право си за отворените граници, тоа е статут кај анархизмот во генерала. Ама не по сопствена штета и таа на сонародникот. Не преку ноќ. За сите начела во анархизмот потребни се долги постапки и дејствувања со бебешки чекори напред, за да се постигне аклиматизација. Ова што тие го прават е црнеење на репутацијата на анархизмот која и така и така е во доволно негативно светло. И покажува дека работат туѓа агенда на масовна дестабилизација. Муслимаската мигрантска криза како и економската е оркестрирана. Уште пред две-три години излегуваа луѓе со "теории на заговор" за истово. А знаеме и дека главен дестабилизатор во регионов се Сорос и неговите сателити. Знаеме и дека доста од таканаречениве анархистички организации се исто така финансирани од Сорос и неговите сателити. Не треба да си гение да споиш два со два да видиш кој стои позади сето тоа. Ама мене и сличните кои абсолутно се против целава фарса, никако да не ставаш во иста кошница. Нит ги правдам, нит ги релативизирам (не знам каде виде дека тоа го правам во претходниот пост). Али веројатно и ти си одработуваш нечија агенда, па мораш со иста четка сите да не боиш. Разбирливо. Али барем нека биде за верување. Вака хаски и волци ги нарекуваш едно исто нешто.
Ova go stavam vo screen shot, nema da mi veruvaat kolkav nered postoi vo glava na luge.
Znaci ti si homoseksualen pravoslaven hristijanin i anarhisticki vmrovski desnicar hahahah kraj e ova
Znaes, koga vo nekoja soba e neuredno na covek mu e e neprijatno da sedi vo nea, ne mozam da zamislam koj haos treba vo mozok za da se napise vakvo nesto hahahah