На мтв кажаа пак дека судењето е одложено поради тоа што другарките што требале да сведочат имале колоквиуми.
Не разбрале....јас од Дневник како читам судијата НЕ дозволил одлагање, за сведокот да не губи колоквиум па затоа сведокот
сведочел веднаш...[DOUBLEPOST=1456421756][/DOUBLEPOST]
Пизди.
Ако вас ви згазеше дете, да речеме син му на Верушевски, и вака се извлечеше, вака ќе зборевте пак?
Јебала вас партија.
Па помалиот Веруш е аболициран, не за сообраќајка туку за убиство ( не се ни поведе постапка); на времето усмрти со нож школски другар од гимназија ... ја заташкаа работата наводно починатиот се набол на неговиот нож

... немаше судска постапка... разбирам дека малолетници до 14години не одговараат, ама овој имаше 16 ...[DOUBLEPOST=1456422206][/DOUBLEPOST]
Реков јас пред мноогу мноогу страни што е решението.
Удри пешак крив си и крај. Ни црвено ни зелено, ни брзо ни споро, ни претрчал ни застанал. Пешакот секогаш е во право. Па на кој му држи нека лета по улици. Другите нека си ги отворат очите за да не испадни случајно тоа да му е последно возење од слобода.
не си во право...во европа и светот е друго.... посебно има места каде не смееш ни да застанеш, крив си за сите што ќе удрат во тебе одпозади ... замисли наша или сељачана во Албанија да претрча како тука на АутоБахн, треба да изгинат 20-на луѓе за 1 пешак ?..
веќе и во Хрватска не важи комуњарскиот закон дека пешакот е секогаш во право, мора пешакот на пешачки без семафор да процени пред тргнување дали возилото
што наидува може да запре... не смее да трча, да вози велосипед туку само да го турка, не смее да збори на мобилен на пешачки...
Патем да потсетам на познатиот случај пред 20г , кога адвокат кај Ману на пешачки изгази 3-4 девојки, една настрада потешко...со врски во судот го застаре преднетот ниту 1 ден не лежеше...[DOUBLEPOST=1456422950][/DOUBLEPOST]
Така е...Доживотен, затоа што за 20.000 евра прифатил да биде обвинет за некое гомце со плава крв се извлече од вината.
што ти е плава крва ?? принц,војвода, секретар на партија ??
Јас знам што е
плава крв,
англичанецот што на дивата меѓународна трка кај Струга со поршето уби 2-ца луѓе во голф, маж и жена..... може секој дибек да свати дека за да убиеш со кола 2-ца во друга кола мора најмалку 120 да возиш, а судот го ослободи, наводно возел 60, колку што е дозволено, а имал предимство...
Друго, дента кога ја згазија Фросина постар човек со кола усмрти кај Битпазар мислам , пешак исто постар... само еднаш напишаа во весник , никаква друг инфо.. Трето, исто на Партизанска, 20-на дена по сообраќајката со Фросина, дипломатска кола од БГ амбасада, усмрти пешак; само еднаш пишуваше...јас знам дека
дипломат има имунитет од затвор, но не и од судска постапка....