Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Пизди.
Ако вас ви згазеше дете, да речеме син му на Верушевски, и вака се извлечеше, вака ќе зборевте пак?
Јебала вас партија.
Подобро ќе биде и двајцата да ги изгазат плус син му е аболициран криминалец

Колку повеќе правила и прописи толку повеќе можности да се заташка работата. Толку е едноставно.

На мтв кажаа пак дека судењето е одложено поради тоа што другарките што требале да сведочат имале колоквиуми.
Не разбрале....јас од Дневник како читам судијата НЕ дозволил одлагање, за сведокот да не губи колоквиум па затоа сведокот сведочел веднаш...[DOUBLEPOST=1456421756][/DOUBLEPOST]
Пизди.
Ако вас ви згазеше дете, да речеме син му на Верушевски, и вака се извлечеше, вака ќе зборевте пак?
Јебала вас партија.
Па помалиот Веруш е аболициран, не за сообраќајка туку за убиство ( не се ни поведе постапка); на времето усмрти со нож школски другар од гимназија ... ја заташкаа работата наводно починатиот се набол на неговиот нож:facepalm: ... немаше судска постапка... разбирам дека малолетници до 14години не одговараат, ама овој имаше 16 ...[DOUBLEPOST=1456422206][/DOUBLEPOST]
Реков јас пред мноогу мноогу страни што е решението.
Удри пешак крив си и крај. Ни црвено ни зелено, ни брзо ни споро, ни претрчал ни застанал. Пешакот секогаш е во право. Па на кој му држи нека лета по улици. Другите нека си ги отворат очите за да не испадни случајно тоа да му е последно возење од слобода.
не си во право...во европа и светот е друго.... посебно има места каде не смееш ни да застанеш, крив си за сите што ќе удрат во тебе одпозади ... замисли наша или сељачана во Албанија да претрча како тука на АутоБахн, треба да изгинат 20-на луѓе за 1 пешак ?..
веќе и во Хрватска не важи комуњарскиот закон дека пешакот е секогаш во право, мора пешакот на пешачки без семафор да процени пред тргнување дали возилото
што наидува може да запре... не смее да трча, да вози велосипед туку само да го турка, не смее да збори на мобилен на пешачки...
Патем да потсетам на познатиот случај пред 20г , кога адвокат кај Ману на пешачки изгази 3-4 девојки, една настрада потешко...со врски во судот го застаре преднетот ниту 1 ден не лежеше...[DOUBLEPOST=1456422950][/DOUBLEPOST]
Така е...Доживотен, затоа што за 20.000 евра прифатил да биде обвинет за некое гомце со плава крв се извлече од вината.
што ти е плава крва ?? принц,војвода, секретар на партија ??
Јас знам што е плава крв, англичанецот што на дивата меѓународна трка кај Струга со поршето уби 2-ца луѓе во голф, маж и жена..... може секој дибек да свати дека за да убиеш со кола 2-ца во друга кола мора најмалку 120 да возиш, а судот го ослободи, наводно возел 60, колку што е дозволено, а имал предимство...
Друго, дента кога ја згазија Фросина постар човек со кола усмрти кај Битпазар мислам , пешак исто постар... само еднаш напишаа во весник , никаква друг инфо.. Трето, исто на Партизанска, 20-на дена по сообраќајката со Фросина, дипломатска кола од БГ амбасада, усмрти пешак; само еднаш пишуваше...јас знам дека дипломат има имунитет од затвор, но не и од судска постапка....

Последно уредено:
не си во право...во европа и светот е друго.... посебно има места каде не смееш ни да застанеш, крив си за сите што ќе удрат во тебе одпозади ... замисли наша или сељачана во Албанија да претрча како тука на АутоБахн, треба да изгинат 20-на луѓе за 1 пешак ?..
веќе и во Хрватска не важи комуњарскиот закон дека пешакот е секогаш во право, мора пешакот на пешачки без семафор да процени пред тргнување дали возилото
што наидува може да запре... не смее да трча, да вози велосипед туку само да го турка, не смее да збори на мобилен на пешачки...
Патем да потсетам на познатиот случај пред 20г , кога адвокат кај Ману на пешачки изгази 3-4 девојки, една настрада потешко...со врски во судот го застаре преднетот ниту 1 ден не лежеше....
Нема што јас тука да сум или не во право. Јас само предложив начин како тоа би се решило брзо и ефективно без многи многу правила и прописи. Бонусот за обичните граѓани би бил дека можноста да се влијае на исходот од судењето е сведен на минимум. Џабе врски и пријатели, корумпирани судии и моќници било странски и наши. Ништо нема да те куртули пошто законот е црнобел. Згазна човек крив си и крај. Ако пешакот почине одиш директно затвор не пократко од толку и толку. Сите други околности само би влијаеле на висината на затворската казна, ама затвор сигурно ке лежиш па кој сака нека ти е врска или пријател. Нема заврзлами од типот толку возев, онолку, црвено зелено, пешачки ,непешачки, пијан , трезен, странец , наш. Од местото на сообраќајката директно те носат во затвор и почнуваш со служењето на минималната казна затвор. Накнадно ке се одреди колку ке одлежиш повеќе од минималната. Незнам зошто да биди сложено и неефективно кога може да биде брзо и ефективно и самопосебе имуно на врски и корупција.

Нема што јас тука да сум или не во право. Јас само предложив начин како тоа би се решило брзо и ефективно без многи многу правила и прописи. Бонусот за обичните граѓани би бил дека можноста да се влијае на исходот од судењето е сведен на минимум. Џабе врски и пријатели, корумпирани судии и моќници било странски и наши. Ништо нема да те куртули пошто законот е црнобел. Згазна човек крив си и крај. Ако пешакот почине одиш директно затвор не пократко од толку и толку. Сите други околности само би влијаеле на висината на затворската казна, ама затвор сигурно ке лежиш па кој сака нека ти е врска или пријател. Нема заврзлами од типот толку возев, онолку, црвено зелено, пешачки ,непешачки, пијан , трезен, странец , наш. Од местото на сообраќајката директно те носат во затвор и почнуваш со служењето на минималната казна затвор. Накнадно ке се одреди колку ке одлежиш повеќе од минималната. Незнам зошто да биди сложено и неефективно кога може да биде брзо и ефективно и самопосебе имуно на врски и корупција.
Не може да имаш драконски казни за сообраќајки а помали казни за убиства. А точно е дека со адвокати моќниците прават што сакат, познат е хрватskiot tajkun Horvatinčić
Otkrivamo kako bogataši izbjegavaju kazne nakon nesreća
http://www.24sata.hr/news/za-njih-kazne-nema-dvojbena-pravda-za-bogate-ubojice-271362
Но мене друга ми беше мислата, има на запад ситуации каде се вози без држење размак туку по табли на кој ти пишува колку да возиш... и не смее да застанеш на одредени места бидејќи ќе се загрозат многу животи ... се разбира таму воглавном и не може на патот да дојде ни куче ни маче ни пешак...

Не може да имаш драконски казни за сообраќајки а помали казни за убиства. А точно е дека со адвокати моќниците прават што сакат, познат е хрватskiot tajkun Horvatinčić
Otkrivamo kako bogataši izbjegavaju kazne nakon nesreća
http://www.24sata.hr/news/za-njih-kazne-nema-dvojbena-pravda-za-bogate-ubojice-271362
Но мене друга ми беше мислата, има на запад ситуации каде се вози без држење размак туку по табли на кој ти пишува колку да возиш... и не смее да застанеш на одредени места бидејќи ќе се загрозат многу животи ... се разбира таму воглавном и не може на патот да дојде ни куче ни маче ни пешак...
Јас не кажав ништо за казна за убиство и колкава треба таа да биди. Секако немам ништо против повторно да се воведи смртната казна ако ти значи нешто. Искрено не ме интересира како е на запад пошто освен запад има и исток, југ и север. Не е само запад. Првенствено за тука си гледам и спрема општата состојба нас ни требаат закони кои лесно се толкуваат и имаат што помалце дупки. Конкретно за темата попросто амин. Возач стапна пешак и пешакот почина автоматски казна затвор. Незнам колку е тешко да се протолкува тоа. Како ќе го куртулат, ке го воскреснат пешакот или ?

Јас не кажав ништо за казна за убиство и колкава треба таа да биди. Секако немам ништо против повторно да се воведи смртната казна ако ти значи нешто. Искрено не ме интересира како е на запад пошто освен запад има и исток, југ и север. Не е само запад. Првенствено за тука си гледам и спрема општата состојба нас ни требаат закони кои лесно се толкуваат и имаат што помалце дупки. Конкретно за темата попросто амин. Возач стапна пешак и пешакот почина автоматски казна затвор. Незнам колку е тешко да се протолкува тоа. Како ќе го куртулат, ке го воскреснат пешакот или ?
Ај замисли возиш со децата позади, некој ти претрча улица вон пешачки или на негово црвено, ти закочуваш а одпозади ти се забива комбе или камион ...
... претеравме со неказнување на пешаци !! Ај разбирам и да претрча на црвено или вон пешачки, ама кога нема никој во близина, а не на црвено или вон пешачки да се влече ко црево и загрозува сообраќај...

Kolku i da e pesakot kriv, ako se vozi so 40km/h ima dovolno vreme za reakcija, a i da dojde pri sudir nema pesakot da letne 10 metri neli?

Sent from my LG-D850 using Tapatalk
40км/ч возат кај мене на паркинг, не можеш губре да фрлиш ако не пазиш... а сега има и на булевар со 4 ленти некој возат 40км/ч, наместо 50 или 60... а има и закон за казнување спори возачи... некој возат бавно бидејќи зборуваат на мобилен...

40км/ч возат кај мене на паркинг, не можеш губре да фрлиш ако не пазиш... а сега има и на булевар со 4 ленти некој возат 40км/ч, наместо 50 или 60... а има и закон за казнување спори возачи... некој возат бавно бидејќи зборуваат на мобилен...
40 км/ч во град е бавно возење? Ако си возач, возачката да ја скинеш одма! Без дискусија.

40 до 50 км максимум на саат, се над 50 треба да се коси со гигантски казни. Значи тоа 50 зборувам за широки улици какви шо има у Ск , и булевари. Во тесни сокачиња 20 има да се влечеш.

Ај замисли возиш со децата позади, некој ти претрча улица вон пешачки или на негово црвено, ти закочуваш а одпозади ти се забива комбе или камион ...
... претеравме со неказнување на пешаци !! Ај разбирам и да претрча на црвено или вон пешачки, ама кога нема никој во близина, а не на црвено или вон пешачки да се влече ко црево и загрозува сообраќај...
Си слушнал за оддржување на растојание помеѓу возилата така ? Негова грешка и кривица ке биди ако те закачи од позади. Од кај знае тој дали тебе ке ти излези пешак, куче, крава или ке ти пукни гума. Затоа е тоа минимално растојание помеѓу возилата. На крај на крајовите ке те закачи со толкава брзина со која и ти си возел, а пошто ти како совесен возач си возел со нормална и прписна брзина имаш доволно време да закочиш да не го удриш пешакот и со тоа да не го повредиш скраја да е да го оставиш на место( и да скапиш во затвор), а тој зад тебе пошто бил приморан од тебе и тој да вози со иста брзина и оджувал прописно растојание ке има време да закочи и да не се забие во тебе. Сите среќни и весели. Единствено мангупите што ке треба да возат како луѓе а не како на трки и што ке треба да излезите некоја минута порано од дома или ке стигните некоја минута покасно. Ќе има и такви на кои им се брза и се нервозни со гаста пошто тате им купил јака машина но за година две ке се изретчат и ке ни прават камени коцки за новиот пат кој ке ја поврзува Битола со Гевгелија преку Мариово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom