Фан клуб: МЗТ Скопје

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
Член од
11 јули 2008
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.567
Торус 75:63 МЗТ СКОПЈЕ​

Тргнавме многу јако и сите бевме скоро сигурни дека конечно ќе победиме, али тоа е тоа толку им се силите, се надеваме на подобри денови. И да не заборавам! :)

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
иначе нај добри се новиве срби што дојдоа сега во мзт другите играчи камења се

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Само во „Јане Сандански“ поразот се слави како победа

Останати вести

Печати | Прати ја страницата | Врати се назад Ретко виден феномен и тоа во светски рамки се случува во последно време во македонската кошарка, поточно во салата „Јане Сандански“. Само на ова место, поразот се слави како победа и тоа во финалето на некое значајно натпреварување

Ретко виден феномен и тоа во светски рамки се случува во последно време во македонската кошарка, поточно во салата „Јане Сандански“. Само на ова место, поразот се слави како победа и тоа во финалето на некое значајно натпреварување.

Навивачите на МЗТ Скопје со недели наназад во текот на целиот меч пеат и им скандираат на своите миленици, кои најчесто ги губат средбите. Така беше и минатата недела, кога „металците“ загубија од Вардар Осигурување (71-85), но тоа не беше пречка неколкуте стотина следбеници на сино-белата боја дури половина час по завршувањето од средбата да ги пеат своите песни и да ги скандираат имињата на своите миленици, но и на своите противници. Припадниците на навивачката група „Фемили“ по мечот дури почнаа да го користат озвучувањето во салата, се спуштија од трибините на паркетот каде што ја продолжија својата навивачка журка. Во салата останаа и многу постари, пред сé неутрални љубителите на кошарката изненадени од новиот навивачки тренд - поразот да се слави како да е најголема победа.

- Па децата платиле по 50 денари и изгледа максимално сакаат да го наплатат тоа со добивање простор за забава. Вакво нешто досега се нема случено никаде, да се пее половина час после убедлив пораз на твојот тим - беа коментарите на повозрасните што се најдоа во салата „Јане Сандански“.

Дел од неутралните навивачи дури и дадоа предлог, секако на шега, како управата на МЗТ да дојде до одредена сума пари.

- Ако се паметни, овие од МЗТ нека го закажат последниот годинешен меч на 31 декември со вклучена прослава на Новата година и нека продаваат билети по на пример 500-600 денари. Така сите би биле задоволни. Ем навивачите би имале простор за солидна журка, каква што прават последниве недели, ем клубот ќе добие солиден приход - беше коментарот на навивачите.

Колку да беше симпатично френетичното навивање на вљубениците во МЗТ во текот на сите 40 минути, сепак, мора да се напомене нивното константно, претежно вулгарно, навредување на центарот на Вардар О., Тони Симиќ, кој на крајот на мечот за малку ќе добиеше и пластично шише по глава. Сето тоа, гледа отстрана, изгледаше крајно невкусно уште повеќе ако се напомене дека освен Симиќ, ни криви ни должни, беа навредувани и членови на неговото семејство.

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Kогај се игра точно дербито ќе идам накај скопје па сакам да видим како ќе биде атмосферата?:salut:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Kako se srbite,moze da kazete nesto povise za niv :smir: ?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Kako se srbite,moze da kazete nesto povise za niv :smir: ?
Солидни се, али не може преку ноќ да се очекуваат резултати. Добро изиграа против Вардар, малце послабо против Торус али со оглед на тоа што се недела дена у екипата имаат преодна оцена. Да ни беше ваква екипата на почеток на сезона немаше до сеа ќе бевме сигурни за меѓу први 6, али ситуацијата у клубот беше таква како што беше.
Попунуваат 3 дефицитарни позиции, а и знаат каде се и кој е позади нив :wink:

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Солидни се, али не може преку ноќ да се очекуваат резултати. Добро изиграа против Вардар, малце послабо против Торус али со оглед на тоа што се недела дена у екипата имаат преодна оцена. Да ни беше ваква екипата на почеток на сезона немаше до сеа ќе бевме сигурни за меѓу први 6, али ситуацијата у клубот беше таква како што беше.
Попунуваат 3 дефицитарни позиции, а и знаат каде се и кој е позади нив :wink:
I mene mi ostavija dobar vpecatok ovie dvajcava sto se kako skinheads,bar protiv Torus,protiv Vardar ne gi gledav,posebno onoj bekot dribla,znae da iznese topka ama sea jbg kako sto kaza ti ostatokot e katastrofa i ne znam samo sto go furate Sovkovski citam i po vesnici "edinstveniot" dobar igrac vo MZT a deckoto pojma nema,ne znam jas samo koga voopsto izigral nekoja sezona dobro,si napravi ime po vesnici samo togas koga go izlupaa na utakmica i tolku......
Vo ligava osven Feni i Vardar site drugi se tuka nekade,sekoj moze sekoj da tepa osven MZT se izdvojuva malce i ako ne kupite bar uste eden visok igrac(centar) zaedno so ovoj drugiov srbin da se tepaat pod kosevi ili krilo nekoe dobro vo zimskiot predoden rok spored mene ste broj 1 kandidati za ispaganje..

Член од
20 ноември 2008
Мислења
486
Поени од реакции
39
Ајде центарски пички нежни момчиња сега ви е време да си се соберете оваа ви е таа утакмица на која :drk:.
Ќе добиете нова навивчка лекција како што беше и во вашиот посран GAY PARK.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.068
Поени од реакции
74.740
I mene mi ostavija dobar vpecatok ovie dvajcava sto se kako skinheads,bar protiv Torus,protiv Vardar ne gi gledav,posebno onoj bekot dribla,znae da iznese topka ama sea jbg kako sto kaza ti ostatokot e katastrofa i ne znam samo sto go furate Sovkovski citam i po vesnici "edinstveniot" dobar igrac vo MZT a deckoto pojma nema,ne znam jas samo koga voopsto izigral nekoja sezona dobro,si napravi ime po vesnici samo togas koga go izlupaa na utakmica i tolku......
Vo ligava osven Feni i Vardar site drugi se tuka nekade,sekoj moze sekoj da tepa osven MZT se izdvojuva malce i ako ne kupite bar uste eden visok igrac(centar) zaedno so ovoj drugiov srbin da se tepaat pod kosevi ili krilo nekoe dobro vo zimskiot predoden rok spored mene ste broj 1 kandidati za ispaganje..
Според вчерашната утакмица мислам дека стилот на игра на МЗТ никогаш нема да се промени. Се едно те исто. Две три додавања и шут за три...
Впрочем и секој меч во лигава изобилува со така завршени утакмици:tapp: Имаме потреба од подобри стратези:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom