Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Carina e gore dole slicna za site dizel alfi 147, najskapa e za 110 konjskiot model. So eur1 450-550e bez eur1 600-800 znaci sose rezija i homologacija komplet 650-1000e davacki do registracija (registracija plus) i baska prevozot do tuka.Ova za m-jet modelot? Posto ja ne bi zemal takov, dovolno mi e toj 1.9 jtd so 116ks. Tie gledam kaj nas po oglasi odat pod 3k..
Одат од 800 до 1800 а зависи од годината и опремата[DOUBLEPOST=1456258237][/DOUBLEPOST]alfa 147Verovatno 2200-2300 registrirano na BG tabli. Na nasi uste najmalku 1000+ sose registracija.
So 5 vrati tesko se naoga ubavo i eftino. Poskapi se vo prosek najmalku 500 evra.Одат од 800 до 1800 а зависи од годината и опремата[DOUBLEPOST=1456258237][/DOUBLEPOST]alfa 147
Истата алфа во Италија ја гледав и цената е едно 1000 еу погоре, плус патни трошкови, имаш и доста со цена од 1500 како што сакаш ти со помалку коња верзијата... мојава ја возам на бг табли така да тој ми е финалниот трошок околу 2200 еу , ако требаше да ја префрлам на мк отиде коњот у реката....Со здравје да си ја користиш алфата. И мене ми е желба една оваква. Гледам дека тебе те фатила 2200-300 евра. Дали тука ти е вклучено македонска регистрација и префрлање на документи или не? Иначе и јас сум слушал многу лоши работи како валво за колите од Бугарија, дека од 3, една прават..
Ако се земе оваква алфа од италија, швајцарија, германија, колку ќе фати се на се со промена на таблици и сите давачки?
zdravo,dali se prodavaat seuste?Поздрав до сите што сакаат алфа овие две се на продажба...
free image hosting
Дали тоа значи дека коливе во мк што се продаваат се канти со 600к км поминати и се распаѓаат или пак истите се носат по црни канали?Гледајте цени на car24.bg,mobile.bg,mobile.de други моментално не ми текнува и споредете ги со цените во Македонија.
Увозот на кола излегува поскап за 300-500 евра а со кеш во рака во Македонија може да се најде и до 600-700 евра поефтино
Za na BG tabli treba li zelen karton da se vozis vo MK ili ne? Za poveketo evropski drzavi veke ne e potreben zelen karton da se vozat nivni koli vo Makedonija.[DOUBLEPOST=1456297693][/DOUBLEPOST]Истата алфа во Италија ја гледав и цената е едно 1000 еу погоре, плус патни трошкови, имаш и доста со цена од 1500 како што сакаш ти со помалку коња верзијата... мојава ја возам на бг табли така да тој ми е финалниот трошок околу 2200 еу , ако требаше да ја префрлам на мк отиде коњот у реката....
Cenite bez platena carina se gore dole tuka nekade. V BG imas pogolem izbor ama i mnogu poveke krsovi. Bugarite gi nosat rasipani i udreni na kamion i potoa gi popravaat tamu. 80% koli se takvi. I kaj nas ova se pravi ama max 20% uvezeni vozila se ovakvi.Дали тоа значи дека коливе во мк што се продаваат се канти со 600к км поминати и се распаѓаат или пак истите се носат по црни канали?
Za na BG tabli treba li zelen karton da se vozis vo MK ili ne? Za poveketo evropski drzavi veke ne e potreben zelen karton da se vozat
Треба да, но кога платив годишно осигурање кое ме кошташе 160 лева (80еу) ми дадоа и зелен картон вклучено, џабе....Za na BG tabli treba li zelen karton da se vozis vo MK ili ne? Za poveketo evropski drzavi veke ne e potreben zelen karton da se vozat nivni koli vo Makedonija.[DOUBLEPOST=1456297693][/DOUBLEPOST]
Грешка си.Za na BG tabli treba li zelen karton da se vozis vo MK ili ne? Za poveketo evropski drzavi veke ne e potreben zelen karton da se vozat nivni koli vo Makedonija.[DOUBLEPOST=1456297693][/DOUBLEPOST]
Cenite bez platena carina se gore dole tuka nekade. V BG imas pogolem izbor ama i mnogu poveke krsovi. Bugarite gi nosat rasipani i udreni na kamion i potoa gi popravaat tamu. 80% koli se takvi. I kaj nas ova se pravi ama max 20% uvezeni vozila se ovakvi.
Не ама со пари и врски се прават далавери де се платат помали давачки.Дали тоа значи дека коливе во мк што се продаваат се канти со 600к км поминати и се распаѓаат или пак истите се носат по црни канали?
А која алфа 147 е со еуро1?Carina e gore dole slicna za site dizel alfi 147, najskapa e za 110 konjskiot model. So eur1 450-550e bez eur1 600-800 znaci sose rezija i homologacija komplet 650-1000e davacki do registracija (registracija plus) i baska prevozot do tuka.
Eur.1 нема никаква врска со издувните гасови на колата.А која алфа 147 е со еуро1?
Е ова е една од далаверите за избегнување давачки
А што има врска.Eur.1 нема никаква врска со издувните гасови на колата.
http://www.londonchamber.co.uk/lcc_public/article.asp?aid=105