M
MysteryMan23
Гостин
Стварно Беласицо, грехче..
Стадионо ќе се граде со пари од Општината и ФФМ, а на Беласица ќе и остане само да ги користе благодетите, ако се граде тај стадион.Не ја сфаќам потребата , стадионо не е бил полн како око цели 10 години, а ние го зголемуваме капацитето, а клубо игра трета лига.Логиката е позната само на газдата и никој друг.Незнам некак толко да ми е нереално тава за стадионо незнам они неможат 2 играча да задржат со по 300 евра плата саа од еднч стадион...а тај првио проект шо го извадии за 20 илјади беше смешно...
У кој случај мислаш мртва ? Беласица не е била пожива и поорганизирана упоследните 10 години как шо е сега. Не бива за 1 година сичко,полекичка ќе си дојдат работте на своо место.Беласица е мртва од кога го променија логот.Се намалува бројот на публика, а и од оваа полусезона и ние нема да навиваме, така да дали воопшто ќе има некој на стадион.Жално е што направи Пинда со Беласица, го уби клубот.
Клубо не е поента да е организиран (што не е) туку да има симбол.Кој у градо ти говоре за Беласица, кој од градо оде на стадион, кој од градо ти знаа оти Беласица ги тепа на Динамо Врање, кој од градо знаа да ти наброо 3 играчи од Беласица.Клуб со лого на приватна фирма, тоа треба да тие гордост на градот ?? Беласица умира тивко но полека, од гордост на градот , стана сопственост на едно приватно лице за негово кчене.Кенгуро не бил Струмица, не твојто P е Струмица, оти Беласица татко му га основи.А и Ајдуците си изумреа, така да од Беласица како клуб моментално нема ама апсолутно ништо.У кој случај мислаш мртва ? Беласица не е била пожива и поорганизирана упоследните 10 години как шо е сега. Не бива за 1 година сичко,полекичка ќе си дојдат работте на своо место.
1.Наброј ми 3 работи минимално оти клубо не е организиран моментално как шо викаш ?!?Клубо не е поента да е организиран (што не е) туку да има симбол.Кој у градо ти говоре за Беласица, кој од градо оде на стадион, кој од градо ти знаа оти Беласица ги тепа на Динамо Врање, кој од градо знаа да ти наброо 3 играчи од Беласица.Клуб со лого на приватна фирма, тоа треба да тие гордост на градот ?? Беласица умира тивко но полека, од гордост на градот , стана сопственост на едно приватно лице за негово кчене.Кенгуро не бил Струмица, не твојто P е Струмица, оти Беласица татко му га основи.А и Ајдуците си изумреа, така да од Беласица како клуб моментално нема ама апсолутно ништо.
Навивачите не беа на никаков разговор , и тој предлог кој беше, не е прифатен , туку си е стаано негово самоволно лого со буквата P.Промената на Кенгуро не е прифатен од страна на Ајдуци у ниту еден случај.Втора работа јас сум у Ајдуци, ного подобро знаам како стоот работите у групата.Групата не постоо, не да се организире.Трето се виде организацијата на клубо, ка беше за баражо со Победа, неможат превоз да обезбедат, шо народ остана у Струмица, говораме за првио бараж.Исто и за Радовиш ,ка бееме затворени како животни цел саат, од одличната организација на клубот.1.Наброј ми 3 работи минимално оти клубо не е организиран моментално как шо викаш ?!?
2.Знаа ного народ оти Беласица тепа 3-1,имаше доста народ шо го проследи натпреваро,как маленки тка и повозрасни луѓе.(се гледе оти не си бил и оти бууш на празно не си упатен ич само так пишаш без аргументи).
3. Беласица не умире,БЕЛАСИЦА енос ќе се издигне,од тва шо беше полошо неможеше да има,полека полека сичко се средува.
4. Кенгуро е сменан,турано е првобитното лого шо беше на БЕЛАСИЦА уште од основаанто на клубо и тва со заеднички разговор как шо знам со навивачите. P-то как шо викаш не се ни примеќе,а веќе ка те гледам оти се фаќаш за логото можам да ти дадам 3 примера за изменето лого ... Челзи,Стеауа,Јувентус(само дел од повеќето шо може да ти ги наброом).
5.Ајдуците не се "изумреле" как шо викаш,туку треба малечка организација за пак да почнат да навиват как за Беласица,така и за некои други спортски клубови у Струмица(без оглед на лигата дека настапуват или слично).
И едно запамти за последното шо си го пишал оти од Беласица како клуб ништо ...
БЕЛАСИЦА е БИЛА,ќе БИДЕ и ќе ОСТАНЕ гордоста на СТРУМИЦА. Имало е големи падове и подеми,ама БЕЛАСИЦА никојпат не е изгаснала и нема да изгасне. После долги години се врнаа младинските школи шо бее едни од најквалитетните у Македонија,па и у регионо, инфраструктуурта се реновире некој дел,некој се надоградува,се оде у нагорна линија,а не как пред некоја година ка немаше струјa. Др пат ако сакаш да дискутираш извади факти,аргументи и демантири ме ... тка на празно не. Поздрав!
Имаше 3-4 предлога ставено и у заеднички разговор как шо знам беше одлучено оти тва ќе биде ка веќе неможе кенгуро.Тва П не се ни примеќе на логото,тама преовладува буквата Б,ама за да не бууш на празно ќе ти кажам оти и на кенгуро имаше од доле Герас Цунев,ама дали памташ. За у групата шо си незнам как викаш оти не постоо ка лани претпоследно коло навиваате у Радовиш и затва кажах со малце организација ќе се подобре.Навивачите не беа на никаков разговор , и тој предлог кој беше, не е прифатен , туку си е стаано негово самоволно лого со буквата P.Промената на Кенгуро не е прифатен од страна на Ајдуци у ниту еден случај.Втора работа јас сум у Ајдуци, ного подобро знаам како стоот работите у групата.Групата не постоо, не да се организире.Трето се виде организацијата на клубо, ка беше за баражо со Победа, неможат превоз да обезбедат, шо народ остана у Струмица, говораме за првио бараж.Исто и за Радовиш ,ка бееме затворени како животни цел саат, од одличната организација на клубот.
п.с. Да се надополнам, Беласица цела сезона игра со бели дресови, плави за лек нема првата екипа.Промена и на првата боја на клубот.