Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Препорачајте добар а и не многу скап мајстор за цитроен во Скопје

Izduvaj go malce na avtopat. Ako dimi malce belo koga e laden toa e normalna rabota. To so smrdi verovatno treba da se ispece talogot i gjubreto so stoelo na motorot i so nakapale tecnosti pri menuvanjeto (ulje antifriz). Koga ke go izgori toa verovatno nema da smrdi, mozebi ima nekoja dupka na auspuh ili na feder cevkata pa od tamu da pusta i smrdi.

Мајсторот е многу слаб искрено... Кога го ставал моторот алуминските цевки за серво и за клима ги цвикнал лошо и течеше течност од таму на друг мајстор беше колата од прва кажа дека многу лошо ја направил... И плус на компјутер не ја стави за да намести параметри ко шти знам јас...

Мој совет кај тој во драчево мајсторот никако носење кола само џабе ќе ја однесетр...

Мајсторот е многу слаб искрено... Кога го ставал моторот алуминските цевки за серво и за клима ги цвикнал лошо и течеше течност од таму на друг мајстор беше колата од прва кажа дека многу лошо ја направил... И плус на компјутер не ја стави за да намести параметри ко шти знам јас...

Мој совет кај тој во драчево мајсторот никако носење кола само џабе ќе ја однесетр...

Oteraj ja kaj Aco vo Radisani,toj ako ne ja napravi nikoj drug mehanicar ne ja uprava.Italijanskite vozila se malku specificni,a toj i negovite majstori se strucnjaci za Italijanskite vozila.

Planiram da zeam kola i sakam da biram izmegu Fiat Stilo i Alfa Romeo 147, dizel. Bi sakal mislenja i soveti vo vrska so ovie dva tipa.

Кое ти се допаѓа бирај таа кола и двете се италијански така што е сеедно но јас би бирал алфата полична е ама малку поскапо за одржување за разлика од фиат стило и постои со три врати и со пет врати додека кај алфата повеќе личи како со три врати,а всушност е со пет врати.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Planiram da zeam kola i sakam da biram izmegu Fiat Stilo i Alfa Romeo 147, dizel. Bi sakal mislenja i soveti vo vrska so ovie dva tipa.

Стилото со 5 врати е поголемо и покомфортно од Алфата со 5 врати.Алфата е прогласена за автомобил на годината.Носат исти мотори 1.9 116 КС JTD..Јас би го земал Стилото,само затоа оти е поголемо..Имаат проблем со CD-радиото, 7/10 фабрички радија се расипуваат,и имаат проблем со електрониката,конкретно со ECU-то,али сето тоа е неминовно,пошто носи комон раил,проверен мотор,стартен,брз..Си бара само Селениа масло,и ништо друго.

Еден мој другар си зема нова кола и најверојатно ќе го продава неговиот Голф 4 1.4 бензин црвена боја па ако си заинтересиран може да ве спојам:)

Ајде да ве чујам за овие абтомобили какво мислење имате
Код:
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1907322

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1908127

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1485011

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1923915

Бидете искрени:D

Let the fight begin:duel:
Цена дај ми на порака и случајно линк ако е ставена на оглас

Има ли некој којшто модерниве дизели (комон рејл, со инџектори) вози на црвена нафта?
Можно ли е некој квар да се случи поради црвената нафта? Искуства?

Има ли некој којшто модерниве дизели (комон рејл, со инџектори) вози на црвена нафта?
Можно ли е некој квар да се случи поради црвената нафта? Искуства?
Nemoj da stavas posto kje imas problemi. Crvenata nafta ne e nisto drugo sem najnekvaliteten dizel odnosno najevtin i vo nego se stava crvena boja. Bojata ne steti nisto, tuku prlavstinata sto ja sodrzi a osobeno parafinot pravi problem.

i sea kogo da poslusam. iskreno kolata mi pravi mnogu kejf :/ Bev za Alfa ili Stilo ama bi doplatil uste nesto sepak e Audi

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

i sea kogo da poslusam. iskreno kolata mi pravi mnogu kejf :/ Bev za Alfa ili Stilo ama bi doplatil uste nesto sepak e Audi

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Зависи од човек до човек, јас сум обожовател на мали коли и мене ме бендисува, не си разбирам многу од мотори и такви работи таму си има механичар да ја провери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom