Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Јас во моментов возам 5ка и сериозно би се вратил на 4ка ако најдам црвена боја и убав примерок.

Еден мој другар си зема нова кола и најверојатно ќе го продава неговиот Голф 4 1.4 бензин црвена боја па ако си заинтересиран може да ве спојам:)

Ајде да ве чујам за овие абтомобили какво мислење имате
Код:
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1907322

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1908127

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1485011

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1923915

Бидете искрени:D

Let the fight begin:duel:

Основната цена ќе и била 5.500 евра и попрво ладата би ја купил отколку некоја преценета половна канта
Имам пријател кој со службена лада самара имаше поминато преку 500к километри[DOUBLEPOST=1455741790][/DOUBLEPOST]
Najpogoden benzinski motor na Fiat e toj,a trpi i najednostaven plinski ured. 103 konja, prosecna potrosnja 8 litri niz grad.I vo Stilo go stavaat.Ako si resen za Italijanski benzinec samo 1.6,ili 1.2.Toj so e 1.4 12V zaobikoli go kolku so mozes podaleku.
Што му фали на тој 1.4 12v мотор?

Јас да прашам...

Ставен друг мотор 2.4 јтд е сега кога се пали колата ко да затресува и после смирено си работи моторот е сега кога е во место нема никаков чад но мириса се осеќа доста некоја чудна миризба и кога ќе возиш пример има малку ко бел чад...

Накратко овие се симптомите после менување н моторот...

Некој да не знае до што би можело да е тоа?

Основната цена ќе и била 5.500 евра и попрво ладата би ја купил отколку некоја преценета половна канта
Имам пријател кој со службена лада самара имаше поминато преку 500к километри[DOUBLEPOST=1455741790][/DOUBLEPOST]

Со две брегасти е,троши масло,бензин низ град испод 10-11 литра неможеш да го дотераш..[DOUBLEPOST=1455745636][/DOUBLEPOST]
Јас да прашам...

Ставен друг мотор 2.4 јтд е сега кога се пали колата ко да затресува и после смирено си работи моторот е сега кога е во место нема никаков чад но мириса се осеќа доста некоја чудна миризба и кога ќе возиш пример има малку ко бел чад...

Палењето да не не ти е наместено како што треба?

Najpogoden benzinski motor na Fiat e toj,a trpi i najednostaven plinski ured. 103 konja, prosecna potrosnja 8 litri niz grad.I vo Stilo go stavaat.Ako si resen za Italijanski benzinec samo 1.6,ili 1.2.Toj so e 1.4 12V zaobikoli go kolku so mozes podaleku.
1.6 e i so plince i dobra cena ima, pa rekov da prasam ovde dali ima zadovolni i kako se so servisite skapi evtini :D

Со две брегасти е,троши масло,бензин низ град испод 10-11 литра неможеш да го дотераш..[DOUBLEPOST=1455745636][/DOUBLEPOST]

Палењето да не не ти е наместено како што треба?
Па и јас а тоа помислив а ако е до тоа треба пак да се вади моторот?

1.6 e i so plince i dobra cena ima, pa rekov da prasam ovde dali ima zadovolni i kako se so servisite skapi evtini :D

Јас имам Фиат,што те интересира?Ефтини се за одржување,мојата кола конкретно не беше баш погодена,ама пак мислам дека не сум дал превише пари за неа за период од 5 години колку што ја имам..Само Селениа масло си бара,друго ништо..[DOUBLEPOST=1455752056][/DOUBLEPOST]
Па и јас а тоа помислив а ако е до тоа треба пак да се вади моторот?

Не,треба да се извади ребрастиот каиш,и да се помести за еден заб..Оди кај човекот што ти го местел моторот,има промашено за еден заб најмалку..А на секое палење ли ти прави така?Ако затресува некогаш,тоа значи и дека некој грејач ти е отиден,ама пак тие мотори палат и без грејачи до -3,-4 степени..

Идеи за кои коли вреди да се гледаат некаде до 5500-6000евра, понови од 2005. Средна класа возила ме интересираат пред се.

Последно уредено:

Незнам ја не би. Имам Лада, а од Лада можеш да очекуваш само издржливост на мотор и механика. Комфор, завршна изработка, звучна изолација(која патем во видеото ја пофалија :unsure:) електроника малку потешко.

Јас да прашам...

Izduvaj go malce na avtopat. Ako dimi malce belo koga e laden toa e normalna rabota. To so smrdi verovatno treba da se ispece talogot i gjubreto so stoelo na motorot i so nakapale tecnosti pri menuvanjeto (ulje antifriz). Koga ke go izgori toa verovatno nema da smrdi, mozebi ima nekoja dupka na auspuh ili na feder cevkata pa od tamu da pusta i smrdi.

Меѓудругото, расипан катализатор обично смрди со остра миризба на расипани јајца. :)

Ама како што кажа валволин, гас до доле едно пола саат, и најверојатно ќе се среди.

Јас имам Фиат,што те интересира?Ефтини се за одржување,мојата кола конкретно не беше баш погодена,ама пак мислам дека не сум дал превише пари за неа за период од 5 години колку што ја имам..Само Селениа масло си бара,друго ништо..[DOUBLEPOST=1455752056][/DOUBLEPOST]
Toa me interesirase za servisite.Kaisite, masloto i ostalo hh :D Drugi mi velat drugite delovi skapi bile,nemalo mnogu delovi i tie so bile,bile poskapi.Zatoa prasuvam :D

Со две брегасти е,троши масло,бензин низ град испод 10-11 литра неможеш да го дотераш..
И алфата е со две бргаси а кога ја купив го сменив маслото,ставив ликли моли 10w-40графитно и го трошеше како лудо.
Повторно го сменив ама сега ставив од тоа шведското масло 10w-40 а имам поминато повеќе од 1к километри и нема потрошено ни грам
Од 1.6 мотор како може да очекуваш мала потрошовачка под 10-11.
За тој мотор реална потрошувачка е 11-12,а ништо чудно и 13 да потроши.
Секој што ќе каже дека троши помалку од 11 лаже,односно самиот себе се лаже.

Мене алфата ми троши 12-13 литри плин малку побрзо од пензионерско возење а кога ја цедам до 7-8 к вртежи знае и 16-17 да потроши
А други сопственици на таква алфа ми кажуваат дека им трошела 9-10 литри плин грдска

И алфата е со две бргаси а кога ја купив го сменив маслото,ставив ликли моли 10w-40графитно и го трошеше како лудо.
Повторно го сменив ама сега ставив од тоа шведското масло 10w-40 а имам поминато повеќе од 1к километри и нема потрошено ни грам
Од 1.6 мотор како може да очекуваш мала потрошовачка под 10-11.
За тој мотор реална потрошувачка е 11-12,а ништо чудно и 13 да потроши.
Секој што ќе каже дека троши помалку од 11 лаже,односно самиот себе се лаже.

Мене алфата ми троши 12-13 литри плин малку побрзо од пензионерско возење а кога ја цедам до 7-8 к вртежи знае и 16-17 да потроши
А други сопственици на таква алфа ми кажуваат дека им трошела 9-10 литри плин грдска

Еве ти..Никој не го фали тој 1.4 12V.Кое Шведско?Тоа Мидланд да не е?Само Селениа треба во Италијански мотор,друго ништо.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=536702

здраво
сакам да купам пежо 206 1.4 hdi па некој од поупатените да ми ги каже предностите и маните на моторот, најчестите проблеми со моторот и цени на резервни делови( одприлика цени пошто нели пежо е "скапо"за правење)...
Најдобро ке биде некој да направе споредба со голф4( според мене пре- преценета кола)
фала ви поздрав
уште некое мислење

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom