Фан клуб: МЗТ Скопје

FamilyAerodrom

1996/97
Член од
2 февруари 2009
Мислења
283
Поени од реакции
7
најтешките денови во Аеродром...
НАШЕТО СРЦЕ ПЛАВО БЕЛО, ЗА ВАС ЧУКАШЕ ВЕЧНО ЦЕЛО !!

Со Почит - Family Aerodrom !

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
abe sve u pm neka ide ja ne sum od sk ali navivav za mzt i zalno e da zgasne ali kao so gleam 99% e gotovo sramota za mak basketot koj so po mene veke nema nikakov kredit (zboram za kfm)pod hitno care za vrakjanje na mak basketot ova e blamaza ispod sekoe nivo SRANJE od liga ma ova ne e ni liga kako bre ne se cuknat u glava ne mie jasno nemame kosarka ednostavno_OD MENE PODRSKA(znam deka podrskata se dava so prisustvo ali jbg ne sum od sk)I SE NADEVAM DEKA KE SE NAJDE RESENIE NEMA PREDAVANJE ODETE DO KRAJ!!!!

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Toa sto ke ima mars na FA ok e neka doznae celata javnost deka ima nekoj sto go sakaat klubot i se protiv zgasnuvanjeto no realno ako zborime tesko deka ke se spreci zgasnuvanjeto na Mzt ili pa ke ozivee bar vo bliska idnina se dur ne dojde nekoj so mnogu pari i da vleze vo golem rizik a takvi luge NEMA zosto nema pari kaj nas od kosarkata,koja budala ke frli golemi pari i ke zavrsi prv i sto??!! dal tolku pari za satisfakcija vo ovaa ebena liga da bide prv....feni ne dava pari zosto toj mogolecot go saka sportot kaj nas..Go zdobole k.. toj za nasava kosarka dava pari samo da go fati poeftino biznisot zosto koj finansira vo sport ne plaka danok nekoj na drzavata..
ne znam ne sum mnogu upaten ama stom nikoj ne saka da go sponzorira Mzt sigurno e vo golemi dolgovi a baska ova neoficijalno go znam neka me popravi nekoj ako gresam mislam deka i Jane Sandanski ne e vo sopstvenost nivna..

I

InF3cTeD

Гостин
голема штета за мак баскетот....двата најголеми клуба од Скопје не се тоа шо беа,нема веќе вечно дерби полно со еуфорија :uvo: треба да се чукнат у тоа главата тие од КФМ шо се дешава со мак баскетот а не да да пополнуваат празни места со тимови шо не се знае дали и сезоната ќе ја издржат,шо немаат публика за тим во 1 лига..ама тоа е реалноста во нашава посрана држава....

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.718
Поени од реакции
3.079
abe so se krivi kfm ne zezaj nema sponzori koi sakaat da vlozat(osven feni i osiguranje) dr firmi kade se???!!! ako gleas u minatoto imalo firmi i vlozuvale sea veke gi nema,nikoj neke da frla pari bez veze

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
за гордоста на нашата држава, за нашиот МЗТ СКОПЈЕ сите да излеземе на последен марш за спас на клубот. Во четврток во 19 часот... пред трговскиот центар Бисер...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
жалам за судбината на вашиот клуб :toe:ама тоа е кога нема кој да дај пари таква ќе ни биди судбината и на нас баш на времето ве гледав со некоја мала сиптаија кога бевте добри ривали со работнички ама сега:pop: и едно :eek:ftopic:за кој сега ќе навиваат фамили аеродром.поздрав

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Премногу сум пишувал по спортскиве теми на форумот.
Се сметам себеси за љубител на спортот, едно време и одбојка играв...и, најискрено, мака ми е кога читам вакви вести.
Кога станува збор за МЗТ, станува збор не само за клуб, туку за еден од столбовите на македонската кошарка.
Ваков крај не смееше да има...тоа е жално...и срамота е. Толку ни е државата...
Се сеќавам оние 90-ти...кога паѓаа големи имиња во Јане Сандански...јас бруцош на Правен во Скопје...до карти не се доаѓа, хаос околу салата...доживување :)
Кога 2005, 2006 влезе некоја пара во кошарката, се доби на квалитет, велам, тргна работава...претходно умре одбојката, си велам, ај барем кошарка да гледам.
Пораснав бе мајката во сали и на стадион...сега имам дете и освен на телевизија шо се вика, неможам спорт, ама квалитетен спорт, во живо да му покажам...
Одам гледам Беласица како се мачи, и одам во ладна сала да гледам аматерска одбојка...
Затоа, среќен сум што пораснав во едно друго време, што фатив барем еден дел, и тоа добар дел од убавите времиња, кога спортот беше спорт, заради самиот себе, за престиж, за борба, за витештво. А не интерес и перална за пари, па фрли го на буниште.
Со згаснувањето на МЗТ, со живуркањето на Работнички, почнува умирањето на кошарката во Македонија.
Аеродромци, апсолутно Ве поддржувам во се што ќе правите со цел спас на МЗТ. Мило ми е што Ве запознав тука на форумов, а некои и во живо, имавме убави дискусии, на моменти и малце закачки, ама ни беше убаво.
Се надевам дека ќе останете на форумов, макар што и да се случи со МЗТ.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Posle nekoe vreme razmisluvanje resiv da bidam prisuten i jas na marsot za spas . A bi trebalo i uste nekolku luge od mojeto ekipice da dojdat. Se nadevam deka barem na toj biten den za vas ke gi zakopame voenite sekiri , ako uspeavme site zaedno da se sobereme na protestot za sloboda na navivacite , mislam deka mozeme povtorno zaedno da go privliceme vnimanieto na mediumite vo ovie crni momenti za Makedonskata kosarka. Kosarkata vo makedonija bez MZT bi bil kako fudbalot vo Anglija bez Liverpool

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Posle nekoe vreme razmisluvanje resiv da bidam prisuten i jas na marsot za spas . A bi trebalo i uste nekolku luge od mojeto ekipice da dojdat. Se nadevam deka barem na toj biten den za vas ke gi zakopame voenite sekiri , ako uspeavme site zaedno da se sobereme na protestot za sloboda na navivacite , mislam deka mozeme povtorno zaedno da go privliceme vnimanieto na mediumite vo ovie crni momenti za Makedonskata kosarka. Kosarkata vo makedonija bez MZT bi bil kako fudbalot vo Anglija bez Liverpool

Најавени се луѓе од Комити, сите се поканети па и најлутите ривали . :wink:

НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ, СРЦЕТО НА АЕРОДРОМ ДА ЗГАСНЕ!!!

СООПШТЕНИЕ

Навивачката група Фемили Аеродром ги повикува, не само своите членови и симпатизери на кошаркарскиот клуб Мзт Скопје, туку и сите искрени љубители како на спортот, така и на кошарката, да излезат во што поголем број и да се обидат да го одржат во живот еден од последните бастиони на македонскиот спорт, екипата на Мзт Скопје. Како што знаеме, кошарката и спортот воопшто се игра за публика, а едно од последните упоришта каде љубителите на кошарката непрекинато доаѓаа во последниве години не земајќи го предвид квалитетот на лигата, е секако Мзт Скопје. Тоа е бренд, тим со традиција, тим кој го дава најголемото спортско дерби во државава, тим кој има душа, тим кој има срце...тим кој сигурно заслужува да се прекрши статутот на Кошаркарската Федерација на Македонија и да му се дозволи еден продолжен мини рок во кој Мзт СКопје би ја составил екипата и би се одржал во живот.

Мзт Скопје е синоним не само за кошарката туку и за македонскиот спорт воопшто. Тоа е тимот на кој му се препишуваат историски успеси на меѓународната сцена, тим со голема традиција, тим со огромна база на навивачи и симпатизери, тим за кој вреди да се прогледа низ прсти и да се замиже со едното око пред статутот на МКФ, бидејќи кошарката без Мзт Скопје дефинитивно нема да биде иста. Па затоа искрени љубители на спортот, симатизери на Мзт Скопје, и не само на Мзт Скопје придружете ни се во четврток на 3-ти Септември во 19:00 часот пред трговскиот центар Бисер во нашиот мирен марш низ населбата Аеродром за да покажеме дека искрено го сакаме спортот, дека искрено ја сакаме кошарката и да му ја овозможиме шансата што живот значи на нашиот Мзт Скопје, бидејќи со евентуалното непрологирање на рокот од страна на МКФ ќе се предизвикаат последици со огромни размери, во кои најголеми губитници ќе бидат искрените љубители на спортот, а не навивачите на Мзт Скопје затоашто Мзт Скопје никогаш нема да престане да живее во Аеродром.

Член од
3 август 2008
Мислења
54
Поени од реакции
3
STO KUR KE BARATE VIE BE ???? AJDE BEGAJ OD TUKA !!!!!

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
STO KUR KE BARATE VIE BE ???? AJDE BEGAJ OD TUKA !!!!!
мрчиш муда мали...

имате поддршка од мене...
срамота е ова шо се дешава со македонскиот спорт...не смеат вакви ствари да се дешаваат... НЕ СМЕАТ...
фијаско е и во работнички и во ф.к вардар...и на други тимови се дешаваат...ама ова се великани на мак-спортот...:nenene::nenene::nenene::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom