Премногу сум пишувал по спортскиве теми на форумот.
Се сметам себеси за љубител на спортот, едно време и одбојка играв...и, најискрено, мака ми е кога читам вакви вести.
Кога станува збор за МЗТ, станува збор не само за клуб, туку за еден од столбовите на македонската кошарка.
Ваков крај не смееше да има...тоа е жално...и срамота е. Толку ни е државата...
Се сеќавам оние 90-ти...кога паѓаа големи имиња во Јане Сандански...јас бруцош на Правен во Скопје...до карти не се доаѓа, хаос околу салата...доживување
Кога 2005, 2006 влезе некоја пара во кошарката, се доби на квалитет, велам, тргна работава...претходно умре одбојката, си велам, ај барем кошарка да гледам.
Пораснав бе мајката во сали и на стадион...сега имам дете и освен на телевизија шо се вика, неможам спорт, ама квалитетен спорт, во живо да му покажам...
Одам гледам Беласица како се мачи, и одам во ладна сала да гледам аматерска одбојка...
Затоа, среќен сум што пораснав во едно друго време, што фатив барем еден дел, и тоа добар дел од убавите времиња, кога спортот беше спорт, заради самиот себе, за престиж, за борба, за витештво. А не интерес и перална за пари, па фрли го на буниште.
Со згаснувањето на МЗТ, со живуркањето на Работнички, почнува умирањето на кошарката во Македонија.
Аеродромци, апсолутно Ве поддржувам во се што ќе правите со цел спас на МЗТ. Мило ми е што Ве запознав тука на форумов, а некои и во живо, имавме убави дискусии, на моменти и малце закачки, ама ни беше убаво.
Се надевам дека ќе останете на форумов, макар што и да се случи со МЗТ.