Superhero Movies

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
дедпул одличен, после толку време да ми се допадне некој суперхеројски филм.

Дедпул - добар, но далеку од одличен. Ако го оценувам како суперхеројски: прекраток беше, и му фалеше многу акција зашто origin приказната одзеде голем дел од филмот и од акцијата, а ако го оценувам како комедија, се служеше со финтички кои генерално не ми се допаѓаат штом ќе ги видам на филм, како на пример: директното обраќање на публиката и користењето на референци кои не го засегаат универзумот кој е креиран во филмското платно:
како на пример репликата дека не знае кој бил подобар Професор X: Стјуард или Мекавој. :facepalm:. Или тоа дека Робин му бил дечко на Бетмен. :cautious:
Генерално, ОК филмче, интересно, смешно, ама заради ова погоре, од мене само слаба седмица. На стаклени нозе.

Дедпул - добар, но далеку од одличен. Ако го оценувам како суперхеројски: прекраток беше, и му фалеше многу акција зашто origin приказната одзеде голем дел од филмот и од акцијата, а ако го оценувам како комедија, се служеше со финтички кои генерално не ми се допаѓаат штом ќе ги видам на филм, како на пример: директното обраќање на публиката и користењето на референци кои не го засегаат универзумот кој е креиран во филмското платно:
како на пример репликата дека не знае кој бил подобар Професор X: Стјуард или Мекавој. :facepalm:. Или тоа дека Робин му бил дечко на Бетмен. :cautious:
Генерално, ОК филмче, интересно, смешно, ама заради ова погоре, од мене само слаба седмица. На стаклени нозе.
This is not a superhero movie, this is a romantic movie :D
Филмов е некој спој на акција и комедија со ориџин стори за Дедпул. Обраќањето на публиката е својствено за Дедпул, за референците исто, сите беа на место, познат е по тоа Пул дека јаде гомна за се и сешто, затоа е Merch with a Mouth. Сакам да кажам дека неможеш на него да гледаш како на филм што е типичен за комедија или акција, туку е спој на се и сешто, genre bender што викаат, пример Avengers и сличните целите филмови се посветени на акција. Ова е пред се ориџин стори за Дедпул кој е, што му е и зошто е интересен и сите критичари и comic book worms се презадоволни како е прикажам и колку се држеле до оргиналното од Дедпул затоа е и толку масивен респект до целиот филм. Тоа што таква комедија не ти лега мислам дека е повеќе вкус отколку слаби референци затоа што најреално филмов апсолутно одвали со референци и комедија.
Гледај го Рајан кај што збори за Дедпул и како 11 години ги молел дрвана од Фох да му дадат слобода и средства да го направи Дедпул како што е денес. За филм од 58 милиони буџет мислам дека Дедпул е максимално професионално изработен и само дел од потенцијалот на Дедпул пипнат, допрва ќе има филмови со него. А да, Рајан Рејнолдс!!:kruna::kruna:

Премногу сериозно си му влегол, онака го гледав јас, јади гомна, се глупира и се смејме. Ако е така Вулверин му ја отсечи главата така да веќе е мртов лик.

Премногу сериозно си му влегол, онака го гледав јас, јади гомна, се глупира и се смејме. Ако е така Вулверин му ја отсечи главата така да веќе е мртов лик.

И после Вулверин се врати низ времето и ребутира се. :D

This is not a superhero movie, this is a romantic movie :D
Филмов е некој спој на акција и комедија со ориџин стори за Дедпул. Обраќањето на публиката е својствено за Дедпул, за референците исто, сите беа на место, познат е по тоа Пул дека јаде гомна за се и сешто, затоа е Merch with a Mouth. Сакам да кажам дека неможеш на него да гледаш како на филм што е типичен за комедија или акција, туку е спој на се и сешто, genre bender што викаат, пример Avengers и сличните целите филмови се посветени на акција. Ова е пред се ориџин стори за Дедпул кој е, што му е и зошто е интересен и сите критичари и comic book worms се презадоволни како е прикажам и колку се држеле до оргиналното од Дедпул затоа е и толку масивен респект до целиот филм. Тоа што таква комедија не ти лега мислам дека е повеќе вкус отколку слаби референци затоа што најреално филмов апсолутно одвали со референци и комедија.
Гледај го Рајан кај што збори за Дедпул и како 11 години ги молел дрвана од Фох да му дадат слобода и средства да го направи Дедпул како што е денес. За филм од 58 милиони буџет мислам дека Дедпул е максимално професионално изработен и само дел од потенцијалот на Дедпул пипнат, допрва ќе има филмови со него. А да, Рајан Рејнолдс!!:kruna::kruna:
Погрешно си ме разбрал, јас не сум против референци. ОК е, да речеме да има референци од Iron Man, на пример, да го спомнува Професор X и некои негови одлуки или потези, исто така. Не се ОК референци ако зборува за тоа дали Леонардо ди Каприо заслужува Оскар или не, пак на пример. Мразам кога не се строго разграничени елементите на фикцијата и реалноста, во било кое уметничко дело, не само на филм. А овде тоа го имаше. Дедпул беше во универзумот отаде платното и таму беше ОК да јаде гомна за било кого кој е исто така отаде платното. Но да ја подава раката од оваа страна и да чепка во нашиот измет - не е ОК. Тоа е мое мислење, мене тоа ми смета, не значи дека по дифолт сите треба да ги гледаат работите на тој начин.

Погрешно си ме разбрал, јас не сум против референци. ОК е, да речеме да има референци од Iron Man, на пример, да го спомнува Професор X и некои негови одлуки или потези, исто така. Не се ОК референци ако зборува за тоа дали Леонардо ди Каприо заслужува Оскар или не, пак на пример. Мразам кога не се строго разграничени елементите на фикцијата и реалноста, во било кое уметничко дело, не само на филм. А овде тоа го имаше. Дедпул беше во универзумот отаде платното и таму беше ОК да јаде гомна за било кого кој е исто така отаде платното. Но да ја подава раката од оваа страна и да чепка во нашиот измет - не е ОК. Тоа е мое мислење, мене тоа ми смета, не значи дека по дифолт сите треба да ги гледаат работите на тој начин.
Не сакам да ти се мешам во мислењето and everything, меѓутоа сакам да потенцирам ако досега не си налетал на таа информација, дека Дедпул е карактер кој realizes he is in a comic.
Од таму и breaking the fourth wall и референците за нашиот универзум, не се туку така ставени сцените, дел се од самиот лик на Дедпул како карактер што знае дека се наоѓа во fictional universe.

Не сакам да ти се мешам во мислењето and everything, меѓутоа сакам да потенцирам ако досега не си налетал на таа информација, дека Дедпул е карактер кој realizes he is in a comic.
Од таму и breaking the fourth wall и референците за нашиот универзум, не се туку така ставени сцените, дел се од самиот лик на Дедпул како карактер што знае дека се наоѓа во fictional universe.
Абре јас не го негирам тоа, иако признавам дека не сум знаел, го немам читано. Ама нека е и така, јас не велам дека не требало така да биде, туку дека мене не ми се допаѓа тоа. ;)

Абре јас не го негирам тоа, иако признавам дека не сум знаел, го немам читано. Ама нека е и така, јас не велам дека не требало така да биде, туку дека мене не ми се допаѓа тоа. ;)
Ако де, добро, немам јас проблем со тоа, не ми е целта да ти го сменам мислењето :D
Го пишав како fun fact и мало појаснување околу тие работи што ги посочи

Не не, те сфатив што сакаш да кажеш ама дека не си запознаен со Дедпул затоа ти изгледало чудно, таков си е он, секаде ќе го има и ќе се меша, навикни се :D
Нели остава слепа старица да склапа шкафче од Икеа, не знам што очекуваш од таква особа :D

First official pic ... Look at that baby Groot :X3::X3::X3:
56c3f1ad33142.jpg

Со фотката објавиле исто и actors list, па почна со претпоставките кој-кого ќе игра. Одејќи од most likely, до wild guests:
- Пом Клементиефф (многу веројатно ќе ја игра Ментис и биче/постаче нов член на групата. На кратко, она е Гамора + healing factor + empathy sensе + plant life communicator + life force detector)
- Курт Расел (таткото на Стар Лорд. Само прашање е колку ќе се држат до стриповите т.е. кој лик ќе го одберат)
- Елизабет Дебики (Mistress Death, љубав једина на Танос, поради која овој е целиот здивен)
- Крис Саливан (кажи ми, да ти кажам ..)

Исто, супер ми е што Керен Гилан ќе се врати како Небула, која што искрено ми беше 100 пати по бед-есс од главниот негативец Ронан. Само не знам дали ќе биде уште понапиздена на сестра и' и екипата, или па ќе биде некоја во анти-херој верзија и донекаде ќе им помогне ..

Го гледав дедпул и можам да кажам одличен е... Препорака за сите што го немат гледано д

Sent from my MotoG3 using Tapatalk

Аааааахх Дедпул. So close to greatness .. So close. Но ќе стигнат таму. Убеден сум, во вториот дел.

Плусеви:
- Fun, fun fun !!
- Најдобар ром-ком, после ''The 5-year engagement''
- Реториката и поставеноста - straight out of the comics. Поинаку интерпретиран Дедпул, је фејк Дедпул. Неконвенционално и сосема другачије од свих осталих. Плус се осеќа дека се има многу од срце вложено за ова да успее. Јееееееејј фор дет (y)
- Квалитетни акциони сцени. Пулчето во интрото делуваше како профи балетан среде фрии стајл точка. Импресив.
- Нема(ше) толку пцовки и грдења, колку што очекував. Или па нетот до тој степен ме има унаказено, па некои ствари нечурално ми слипнаа
- X-Mен универзумот. Universe, universe, universe. Популарно е ова у последно време.
- Рејнолдс БРАВИСИМО !
- НТВ ѕверка ;). Таква емо/ саркастична/ скурчено ми е од се' бед-есс фаца фалеше во ростерот. И фала ку*цу, не се само Џин, Сторм и Роуг женки во Х-Мен.
Минуси:
- Не може да стартуваш акционен филм на левел 10, со воведни 15 минути во кои што цела публика е ококорена, наклонета нанапред од столиците и воздух не зима, а да го завршиш на просечно ниво. Наративот и концептот тотално офф. Се изгуби ептен моментумот од почетокот и се' понатаму (ми) беше ложња во лер. Нека кренат рака тие што не излегоа од салата, како на пола издишен воден душек. Ма да ова е и текст-бук пример дека ориџин стори филмовите се зезнато коло за играње и тука се разбира правата вредност на филмови како Ентмен и Ајронмен.
- Ништо од Ванеса како Копи-Кет (n):(
- Негативецот .. Duuuuuuuuuuuuuuuuude си го утнал кастингот. Ова не е ЏБ 007. Ма да не е у тебе толку кривицата, кога ќе размислам уште еднаш.
- Толку чуден вајб примав од Колосус .. Што сега откако ми легна не знам дали до тој степен го утнаа, или пак стварно имаа намера да го прикажат како Рос Гелер.
- Квалитетот може не изостана, но несомнено изостана квантитетот на акција во филмот. Much origin, lack of action. Поштено, ако ги тргнеме флеш-бековите, главната приказна зема простор од еден викенд и тука се' се дешава. Day-1: Лошиот бега и ми ја сече раката. Day-2: Лошиот ми ја киднапира женската, додека мене ми расте раката. Day-3: Раката ми порасна, викам уште двајца со мене и одам во покољ. Happy End.
- Заканите кон типот шо се влечеше на хокеј теренот, додека овој го брка со ајс чистачот возејќи 0.2 км на саат :pos::pos: Многу се смеев на ова
- Ругањето на Х-Мен, особено експлицитната изјава дека буџетот ги дозволил само овие двајца XY фаци ... И тоа во школото :icon_lol:
-Super-hero landing-от хахахаха .. Yup, yup we know those. ;)
- Камеото на ХИДРА Боб :pos: .. Ооооооооди бе, кој лик. Овој гарант вакви блиц појавувања ќе има понатаму, само за мајтап муабет
- She is my Robin. Just blind :D

То би било то, така набрзинка. Хајпот моментално на филмот е леџит, колку оној на Џенифер Лоренс на 9гег .. Ал нема везе :D. Убаво загревање е Дедпул за тоа што не' чека годинава. Хвала лепо. Седи, Добар-3.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom