дедпул одличен, после толку време да ми се допадне некој суперхеројски филм.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
This is not a superhero movie, this is a romantic movieДедпул - добар, но далеку од одличен. Ако го оценувам како суперхеројски: прекраток беше, и му фалеше многу акција зашто origin приказната одзеде голем дел од филмот и од акцијата, а ако го оценувам како комедија, се служеше со финтички кои генерално не ми се допаѓаат штом ќе ги видам на филм, како на пример: директното обраќање на публиката и користењето на референци кои не го засегаат универзумот кој е креиран во филмското платно:
Генерално, ОК филмче, интересно, смешно, ама заради ова погоре, од мене само слаба седмица. На стаклени нозе.како на пример репликата дека не знае кој бил подобар Професор X: Стјуард или Мекавој.. Или тоа дека Робин му бил дечко на Бетмен.
Премногу сериозно си му влегол, онака го гледав јас, јади гомна, се глупира и се смејме. Ако е така Вулверин му ја отсечи главата така да веќе е мртов лик.Дедпул - добар, но далеку од одличен. Ако го оценувам како суперхеројски: прекраток беше, и му фалеше многу акција зашто origin приказната одзеде голем дел од филмот и од акцијата, а ако го оценувам како комедија, се служеше со финтички кои генерално не ми се допаѓаат штом ќе ги видам на филм, како на пример: директното обраќање на публиката и користењето на референци кои не го засегаат универзумот кој е креиран во филмското платно:
Генерално, ОК филмче, интересно, смешно, ама заради ова погоре, од мене само слаба седмица. На стаклени нозе.како на пример репликата дека не знае кој бил подобар Професор X: Стјуард или Мекавој.. Или тоа дека Робин му бил дечко на Бетмен.
Премногу сериозно си му влегол, онака го гледав јас, јади гомна, се глупира и се смејме. Ако е така Вулверин му ја отсечи главата така да веќе е мртов лик.
Погрешно си ме разбрал, јас не сум против референци. ОК е, да речеме да има референци од Iron Man, на пример, да го спомнува Професор X и некои негови одлуки или потези, исто така. Не се ОК референци ако зборува за тоа дали Леонардо ди Каприо заслужува Оскар или не, пак на пример. Мразам кога не се строго разграничени елементите на фикцијата и реалноста, во било кое уметничко дело, не само на филм. А овде тоа го имаше. Дедпул беше во универзумот отаде платното и таму беше ОК да јаде гомна за било кого кој е исто така отаде платното. Но да ја подава раката од оваа страна и да чепка во нашиот измет - не е ОК. Тоа е мое мислење, мене тоа ми смета, не значи дека по дифолт сите треба да ги гледаат работите на тој начин.This is not a superhero movie, this is a romantic movie
Филмов е некој спој на акција и комедија со ориџин стори за Дедпул. Обраќањето на публиката е својствено за Дедпул, за референците исто, сите беа на место, познат е по тоа Пул дека јаде гомна за се и сешто, затоа е Merch with a Mouth. Сакам да кажам дека неможеш на него да гледаш како на филм што е типичен за комедија или акција, туку е спој на се и сешто, genre bender што викаат, пример Avengers и сличните целите филмови се посветени на акција. Ова е пред се ориџин стори за Дедпул кој е, што му е и зошто е интересен и сите критичари и comic book worms се презадоволни како е прикажам и колку се држеле до оргиналното од Дедпул затоа е и толку масивен респект до целиот филм. Тоа што таква комедија не ти лега мислам дека е повеќе вкус отколку слаби референци затоа што најреално филмов апсолутно одвали со референци и комедија.
Гледај го Рајан кај што збори за Дедпул и како 11 години ги молел дрвана од Фох да му дадат слобода и средства да го направи Дедпул како што е денес. За филм од 58 милиони буџет мислам дека Дедпул е максимално професионално изработен и само дел од потенцијалот на Дедпул пипнат, допрва ќе има филмови со него. А да, Рајан Рејнолдс!!![]()
Не сакам да ти се мешам во мислењето and everything, меѓутоа сакам да потенцирам ако досега не си налетал на таа информација, дека Дедпул е карактер кој realizes he is in a comic.Погрешно си ме разбрал, јас не сум против референци. ОК е, да речеме да има референци од Iron Man, на пример, да го спомнува Професор X и некои негови одлуки или потези, исто така. Не се ОК референци ако зборува за тоа дали Леонардо ди Каприо заслужува Оскар или не, пак на пример. Мразам кога не се строго разграничени елементите на фикцијата и реалноста, во било кое уметничко дело, не само на филм. А овде тоа го имаше. Дедпул беше во универзумот отаде платното и таму беше ОК да јаде гомна за било кого кој е исто така отаде платното. Но да ја подава раката од оваа страна и да чепка во нашиот измет - не е ОК. Тоа е мое мислење, мене тоа ми смета, не значи дека по дифолт сите треба да ги гледаат работите на тој начин.
Абре јас не го негирам тоа, иако признавам дека не сум знаел, го немам читано. Ама нека е и така, јас не велам дека не требало така да биде, туку дека мене не ми се допаѓа тоа.Не сакам да ти се мешам во мислењето and everything, меѓутоа сакам да потенцирам ако досега не си налетал на таа информација, дека Дедпул е карактер кој realizes he is in a comic.
Од таму и breaking the fourth wall и референците за нашиот универзум, не се туку така ставени сцените, дел се од самиот лик на Дедпул како карактер што знае дека се наоѓа во fictional universe.
Ако де, добро, немам јас проблем со тоа, не ми е целта да ти го сменам мислењетоАбре јас не го негирам тоа, иако признавам дека не сум знаел, го немам читано. Ама нека е и така, јас не велам дека не требало така да биде, туку дека мене не ми се допаѓа тоа.![]()
Не не, те сфатив што сакаш да кажеш ама дека не си запознаен со Дедпул затоа ти изгледало чудно, таков си е он, секаде ќе го има и ќе се меша, навикни сеПогрешно си ме разбрал, јас не сум против референци. ОК е, да речеме да има референци од Iron Man, на пример, да го спомнува Професор X и некои негови одлуки или потези, исто така. Не се ОК референци ако зборува за тоа дали Леонардо ди Каприо заслужува Оскар или не, пак на пример. Мразам кога не се строго разграничени елементите на фикцијата и реалноста, во било кое уметничко дело, не само на филм. А овде тоа го имаше. Дедпул беше во универзумот отаде платното и таму беше ОК да јаде гомна за било кого кој е исто така отаде платното. Но да ја подава раката од оваа страна и да чепка во нашиот измет - не е ОК. Тоа е мое мислење, мене тоа ми смета, не значи дека по дифолт сите треба да ги гледаат работите на тој начин.
- She is my Robin. Just blind