Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не зафркавај, главниов лик Мајкл Џордан врска немаше... апла под просек глума.
Јас мислев до мене е нешто, никаде по нетов не видов некој да се жали, мене ми беше како машка Кристен Стјуарт во филмов.

Beasts of No Nation одличен! Приказната одлично ја доловува трансформација на детето низ филмот. Стварно добра нарација. Одлична режија од Фукунага што е патем он и кинематографија во филмов. Сите тие герила ситуации беа одлични. Добар депре филм.

Го гледам чат пат кроз фудбалов на ТВ филмов на Канал 5, македонски ако може таа да се наречи. Колку е очаен нека сиби мајката :D Две прашања ми се вратат: Дали онаа актерска екипа не знае да глуми во филм филм, или пак екипата за снимање абер нема од снимање филм освен приказни?

Ептен некако провидно, лесно и глупаво изведено......

Како е можно Бред Пит да нема Оскар, а сите се тепате за овај очајниов Леондаро?

Лео може вода да му носи на Бред.:P
Бред е една класа подобар актер во секој поглед.
Лео има подобри улоги како тинејџер отколку возрасен актер.

*lost my shit
Има Оскар Бред Пит, ама не во категорија: актер. 12 Years a Slave. ;) Лео нема никаков.

Шегата настрана: едни Алан Рикман, Ричард Гир, Џон Кјузак, Стив Бушеми, Џеф Даниелс, Хју Грант, Изабела Роселини, Мег Рајан, Доналд Сатерленд, Миа Фароу... никогаш не биле ни номинирани. (Па дури и Мерилин Монро - исто :P)

Била номинирана кај Кенеди. :kuracc:
Кај него може и го освоила „оскарот“, who knows?

Туку, што убави два филмски дена си имав јас: последните 5 филма - оскаровци (намерно избрани), сите до сега негледани и сите одлични. West Side Story (1961), Driving Miss Daisy (1989), Gladiator (2000), Casablanca (1942) и Annie Hall (1977). И месецов ми се погоди со филмовиве. Веројатно ќе си продолжам со истиот терк и до Оскарите годинава ќе изгледам барем уште десет освојувачи на Оскар за најдобар филм. За сега - скор од 29 од 87 (т.е. 30 од 88 сосе годинешниот, кој и да е :P), или 33%.

Добра глума на Cate Blanchett во The Gift (2000). Дефинитивно е најдобра.

Прв пат го гледам Keanu Reeves во улога на негативец.

Колку добар филм е Room, мислам дека е врв во секој поглед. Од приказна, режија и глума а детето е совршено во улогата. 10/10

Јас кога зборував...

Детето не е номинирано (а требаше), но ќе биде презентер на некој Оскар.

Jas da si kazam pred da me stonirate, okej, Room e kvaliteten I jak, ama moooooozeese tolku mnogu poveke da bide.

Koga te nosat do vrvot na cuvstvata uste na pocetok/sred film - ne znaat posle taa emotivnost da ja odrzat, ne deka posle e dosaden, tuku koga si se potrosil tolku na pocetok, obicna drama just doesn't float the boat like it used to. Ostava vkus u usta ko da potfrlile, poso prvata tretina bese previsok vrv I sve sledno trebase da crpi emocii od toa. Ke dadam primer so Interstellar, momentot koga gi gledase site video poraki od decata. Se iznaplacavme, ama tenzijata, emotivnata sostojba ja preslikaa I ponatamu. Celo vreme si pak spremen za slicno. Zgrcen. Tuka se opustivme deka se oslobodija, I posle post traumatic iskustvoto ni e malku meh. 4ipol od 5 mu dadov, stvarno dobar film, deteto ako ne dopre do nekoj neka si proveri puls, ali imase dupki filmov dosta I ne mozam da mu dadam 5 od 5 so cista sovest, ke me kopka. Baska, za 7 godini site kombinacii na vratata ke gi isprobam. :P

Also, go gledav I Danish Girl. Tamu pa kolku ocekuvav, a iskoci na kraj takvo nikakvo klise.

Eddie vise ne mi e siguren tolku, vreden samo za nominacija za sega. Ama ako mora da navivam za nekoj underdog... okej valda.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom