http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5297190
Британски фирми заобикалјат закона, т'рсјат работници с б'лгарски език
Британски фирми заобикалјат закона, т'рсјат работници с б'лгарски език
Последно уредено:
Број еден машко сум.е многу убаво ти помогнала жената од спроти амбасада.тие се хиени,за тие документи што си платила 4500 денари ,да си ги однела кај Асја Портарска во палома бјанка,ќе ти земела 1000 денари,значи 3500 денари ти земале плус а документите ги носат за превод кај Асја.ги видов како носат документи за превод кај Асја.за сите други што одите преку конзулатот во скопје, барајте на врата да ви дадат листа со овластени преведувачи.
Toa krivicno delo kako prvo doktorot moze da ja zagubi licencata izdavajki ti dokument deka nemas sida ili sifilis,ne e mozno bez pregledi,vtoro i ti i doktorot podlezite na zatvorska kazna,se razbira dokolku te doznaat na proverkite a moznosta za toa e golema sto mislis zasto ima tolku mnogu prekrateni od kaj nas,se razbira eden pacient koj sto ima privatna zdravstvena organizacija od veles ke ti idzade i za pilotka cela frankfurt mafija vadese preku nego no sega go znaatTocno! Asja e najdobra! Slucajno dali znaes dali moze ona ili nekoj drug da izvadi lekarsko bez pregled?
Davale vo kumanovo i kavadarci doznav za 600 denari taka da dobro e[DOUBLEPOST=1455369369][/DOUBLEPOST]A posrednicite sto im vrsat rabota na luge go davaat toa lekarsko za 1500 denToa krivicno delo kako prvo doktorot moze da ja zagubi licencata izdavajki ti dokument deka nemas sida ili sifilis,ne e mozno bez pregledi,vtoro i ti i doktorot podlezite na zatvorska kazna,se razbira dokolku te doznaat na proverkite a moznosta za toa e golema sto mislis zasto ima tolku mnogu prekrateni od kaj nas,se razbira eden pacient koj sto ima privatna zdravstvena organizacija od veles ke ti idzade i za pilotka cela frankfurt mafija vadese preku nego no sega go znaat
Nema vrska ova sto go zboris jas sum preku posrednik I na lekarski pregledi ne bev ednostavno rece posrednikot nie imame doktor nkoj ja vrsi celata rabota mi pobara 750 den. I se mi sredi nemase potreba da se vleckam po bolnici I kako vtoro nikoj ne se zamara za da istrazuva dali si odel na peregledi ti vo bolnica niv I'm e po bitno kriminalnoto dosie a za lekarsko dovolno e samo da go imas pozitiven dali si pravel testovi vo bolnica ili ne toa nee bitnoToa krivicno delo kako prvo doktorot moze da ja zagubi licencata izdavajki ti dokument deka nemas sida ili sifilis,ne e mozno bez pregledi,vtoro i ti i doktorot podlezite na zatvorska kazna,se razbira dokolku te doznaat na proverkite a moznosta za toa e golema sto mislis zasto ima tolku mnogu prekrateni od kaj nas,se razbira eden pacient koj sto ima privatna zdravstvena organizacija od veles ke ti idzade i za pilotka cela frankfurt mafija vadese preku nego no sega go znaat
Може да ти извади 1000 или 1200 денари беше нема ни да се појавиш на лекар.Tocno! Asja e najdobra! Slucajno dali znaes dali moze ona ili nekoj drug da izvadi lekarsko bez pregled?
Ma odlicno bre!!!! denot mi se razubavi haha mrazam da se vlecam po doktoriМоже да ти извади 1000 или 1200 денари беше нема ни да се појавиш на лекар.
да се демантирам сам себе- указот ми го потпишаа за 4 дена, а има термини за подигнување следнава недела.многу е на арно работава.51--/13[DOUBLEPOST=1455233226][/DOUBLEPOST]
се чека 2 месеца,ама некој кажа дека му го потпишале за 1 месец,незнам колку е точно,иначе во 99% случаи е 2 месеца.
не видов дали веќе некој ти одговорил,иначе треба негова копија од бугарскиот пасош и оргинален македонски извод,како и изводи од вашите родители-да ги споиш со изводи дека сте роднини.Некој што знае да каже?
Jas pak da se nadovrzam na tebe slobodni termini ima od 8 mart... ama jas sekako odam 29 sofija 7 dena pa ke probam bez zakazanoto dali ke mozam da go zemam....да се демантирам сам себе- указот ми го потпишаа за 4 дена, а има термини за подигнување следнава недела.многу е на арно работава.
Se javiv kaj posrednikot isto mi rece deka slobodni termini ima posle mart sega nema ovoj mesecJas pak da se nadovrzam na tebe slobodni termini ima od 8 mart... ama jas sekako odam 29 sofija 7 dena pa ke probam bez zakazanoto dali ke mozam da go zemam....
Асја е овластен преведувач-иначе злато жена,со лекарски не се занимава,а камоли со фалсисикати.има други луѓе за такви работи.Tocno! Asja e najdobra! Slucajno dali znaes dali moze ona ili nekoj drug da izvadi lekarsko bez pregled?