Рамна Земја?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
Ok, ништо не е докажано од денешната наука.

Proofs exist only in mathematics and logic, not in science.
Aко е така, тогаш зошто не го направите овoj математички експеримент:

Друштвото Рамна Земја вли дека властите не им давале дозвола да отидат на Антарктик. Бре мајката!
А од кого им треба дозвола да го направат следниов експеримент:

Еден од нив да дојде во Мајами, да застане на брегот, да земе некој јак и софистициран двоглед со мoжност за сликање и снимање. И да направи слики и снимки на она што го гледа спрема исток, кон Бахамите.

Другиот да се качи на највисоката зграда во Мајами и да направи слики и снимки со дигитална камера на она што го гледа.

Третиот да изнајми приватен хеликоптер кој ќе го надлетува Мајами и да направи слики и снимки од она што видел.

Четвртиот нека направи слики и снимки спрема Бахамите од авион што прелетува преку Мајами.

Е сега, основи на тригонометрија:

Moрската шир што ќе ја гледаат твоите рамноземци (опозит на равногорци, ха ха ха), мора да одговара на спротивната катета a. Оној што набљудува од брегот се наоѓа во точката C, оној што снима од авионот се наоѓа во точката А, а оние од зградата и хеликоптерот се наоѓаат некаде на налегнатата катета b, помеѓу точките А и C.

Во случај на рамна земја, снимките на сите четворица мора да ги прикажуваат истите објекти (острови, бродови), зашто и оној на брегот ја гледа целата должина на катетата а, и оној на зградата и оној на хеликоптерот и оној во авионот.

Ете им прилика да докажат и да им ја затнат устата на неверниците кои не веруваат во нивните умоболни фантазии.

Mathematics and logic are both closed, self-contained systems of propositions, whereas science is empirical and deals with nature as it exists. The primary criterion and standard of evaluation of scientific theory is evidence, not proof.
По oчигледност и „од око“ (еvidence) не се гради ни полско веце, туку се користи висок и либела.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, што ти мислиш, дали Земјата е равна или е топчеста? Сериозно те прашувам.
Ставро,

моето око не може да види дека Земјава има топчест облик, туку до каде што може да види окото, во далечината гледа хоризонт и небесна позадина.

А што вели твоето око на истава тема?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ставро,

моето око не може да види дека Земјава има топчест облик, туку до каде што може да види окото, во далечината гледа хоризонт и небесна позадина.

А што вели твоето око на истава тема?
Те прашав едноставно прашање, очекувам едноставен одговор. Дали мислиш дека Земјата е равна плоча или има топчест облик?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Те прашав едноставно прашање, очекувам едноставен одговор. Дали мислиш дека Земјата е равна плоча или има топчест облик?
Ставро,

веќе ти одговорив: ти напишав што гледа/ат моето сетило за вид и мојот разум, а не што јас мислам за тоа што некој друг мислел...

Ај и ти мене одговори ми...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ставро,

веќе ти одговорив: ти напишав што гледа/ат моето сетило за вид и мојот разум.

Ај и ти мене одговори ми...
Значи ти мислиш дека Земјата е равна плоча. Што се срамиш, кажи јасно и гласно, јас мислам дека Земјата е равна плоча.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи ти мислиш дека Земјата е равна плоча. Што се срамиш, кажи јасно и гласно, јас мислам дека Земјата е равна плоча.
Потсети ме кај напишав такво нешто и дај конечно, одговори ми на прашањето.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Потсети ме кај напишав такво нешто и дај конечно, одговори ми на прашањето.
Сто пати имам кажано дека не треба човек да дискутира со тебе, и сто пати имам згрешено. Ти си едноставно дебил неспособен за нормална комуникација.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сто пати имам кажано дека не треба човек да дискутира со тебе, и сто пати имам згрешено. Ти си едноставно дебил неспособен за нормална комуникација.
Ставро,

јас одговарам на твоите прашања, а ти бегаш од давање одговор на моите прашања.

Кој е овде дебил?...:pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ставро,

јас одговарам на твоите прашања, а ти бегаш од давање одговор на моите прашања.

Кој е овде дебил?...:pos:
Ти си дебил, религиозен бот. Не знаеш да одговориш на наједноставно прашање. Јас мислам дека Зенјата има топчест облик. Дали ти мислиш дека е равна или има топчест облик?

Колку треба да бидеш дебилен да не можеш да одговориш на ова прашање?

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти си дебил, религиозен бот. Не знаеш да одговориш на наједноставно прашање.
Веќе ти одговорив, а и продужуеш да ме вреѓаш...:place:[DOUBLEPOST=1455278419][/DOUBLEPOST]
Дали ти мислиш дека е равна или има топчест облик?
Не мислам, туку ти велам што гледа моето око и мојот разум.

Земјава е прилично голема и истата не можам да ја опфатам со еден мој поглед, за да можам да го воочам и (пр)оценам нејзиниот геометризам...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
http://www.physlink.com/Education/AskExperts/ae535.cfm Прочитајте ги и двете статии,едните даваат цврсти докази со мерења извршени дека земјата е топка,а другиве во името на Библијата тврдат некои нелогичности од типот "ако би било" за да поткрепат свое тврдење дека земјата е рамна. http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=45427[DOUBLEPOST=1455281265][/DOUBLEPOST]А што кажува навистина Библијата http://www.christiananswers.net/q-eden/edn-c015.html http://www.gotquestions.org/flat-earth-Bible.html[DOUBLEPOST=1455282338][/DOUBLEPOST]Еве и мапа од континентот што не постои http://geology.com/world/antarctica-satellite-image.shtml http://www.gdargaud.net/Antarctica/RadarSat.html

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.975
Поени од реакции
42.694
Земјава е прилично голема и истата не можам да ја опфатам со еден мој поглед, за да можам да го воочам и (пр)оценам нејзиниот геометризам...
со други зборови мислиш дека е плоча само не кажуваш јавно да не ти се смеат:icon_lol:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom