Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аман бре ... Секако ќе пробам на консултации ќе одам кај него во тие термините објавени (ако воопшто дојди) па после ќе се снаоѓам. Единствен е тој со php ... или Бобан ама незнам дали е професор тој
Едит - во листава на дипломски гледам некој има земено кај него дипломска сеа во јануари се надевам не е толку зафатен сеа![]()
Дали некој има искуство со проф. Лошковска ? Ми фали 1 бод за 10 кај предмет кај неа па дали има шанса да ми попушти или евентуално да изработам нешто? Слушнав дека била терсене проф. па затоа ако има некој слично искуство да сподели![]()
Понеделник и среда има од 14ч консултации ама не дојде денес. Негде заминал ми рекоа тие од деканат - незнаеле каде@new_yorker ако го најдеш Чорбев пиши во кој термин си го нашол, и мене ми треба![]()
Да, во право си Вангел. Но кај него учев предмет на кој обработувавме таква платформа во тој програмски и јазик и најсоодветно ми беше кај него да земам. Ако сакам андроид/мобилна апликација најверојатно би зел кај Трајанов бидејќи тој предаваше таков предмет (ЈММ) и слично. По таа логика одам.Ниеден од професорите/ките на ФИНКИ не е член на тимот на PHP. Според тоа ова е беспредметна дискусијаКој од нив знае PHP? Не би оговарал.
Како и да е, ако ги погледате листите ќе видите дека полно дипломски не се воопшто ни во кругот на специјалностите на менторите, што значи нема никаква врска изборот на темата со изборот на професорот. Кој кај кого сака си оди. Не дека е добро тоа, ама едноставно така секогаш било и најверојатно така ќе остане секогаш.
Ако погледате ќе видите и дека само неколкумина од сите професори на ФИНКИ имаат или некогаш во историјата имале свој веб сајт, а сите некогаш имале некаква дипломска што е нешто на веб.
Оперативни системи ти е обемен предмет. Практичниот се состои од: Јава - манипулација на датотеки и I/O, семафори и Unix команди.Дали може некој да ми објасни подетално за практичниот дел по предметите Вештачка интелигенција и Оперативни системи?Во смисла на тежина и начин на полагање
Дали е доволно за полагање на е тестот по АОК да се учи од презентации или неопходна е и книгата?