Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Да, семестаров е Финска.
Шо се учеше, видови мрежни напади, принципи за безбедна мрежа, network forensic. На тоа од прилика ми текнува.

Колеги, потребно ми е ваше мислење во врска со професорите по Дискретна Математика 2. Кај кого можам најдобро да поминам од следниве професори?
- Самарџиска Симона
- Попеска Жанета
- Тојтовска Билјана
- Поповска Митровиќ Александра
- Јованов Миле
- Илиевска Наташа

@Гард прво најдобра профилна што си можел да ја одбериш, браво !
второ, јас би ти ја препорачал Жанета Попеска или Александра Митровиќ.
Јас прв семестар бев кај Михова (прва година сум КНИ) и се префрлив кај Жанета и доживеав просветлување (во секој смисол).

Значи Жанета или Александра или евентуално Симона(прекрасно предава, сум бил на неколку часови).

Среќно колега :)

Колеги, потребно ми е ваше мислење во врска со професорите по Дискретна Математика 2. Кај кого можам најдобро да поминам од следниве професори?
- Самарџиска Симона
- Попеска Жанета
- Тојтовска Билјана
- Поповска Митровиќ Александра
- Јованов Миле
- Илиевска Наташа
Симона Самарџиска ми е мене, некој забелешки како е на предавања , да ја менувам или не ?
@Гард прво најдобра профилна што си можел да ја одбериш, браво !
второ, јас би ти ја препорачал Жанета Попеска или Александра Митровиќ.
Јас прв семестар бев кај Михова (прва година сум КНИ) и се префрлив кај Жанета и доживеав просветлување (во секој смисол).

Значи Жанета или Александра или евентуално Симона(прекрасно предава, сум бил на неколку часови).

Среќно колега :)

Да бидам искрен побитно ми е оценувањето отколку предавањето, предавањето можам да го слушам кај друга професорка.

Не знам дали е уште така, ама во мое време, оценувањето немаше врска со тоа кај кој професор си. Пример ако колоквиумот/испитот се состои од 10 задачи, првата ја прегледува една професорка кај сите, втората друга, итн, односно сите професори имаат одреден дел за прегледување во сите испити.

Не знам како оценуваат сега, но исто така важно е и увидот, на пример да имам 46 поени да ми дадат уште 4 за да го положам предметот. Едни професори лесно даваат поени, додека други не ни помислуваат да поклонат поен и гледат по секоја цена да те соборат.

Не знам како оценуваат сега, но исто така важно е и увидот, на пример да имам 46 поени да ми дадат уште 4 за да го положам предметот. Едни професори лесно даваат поени, додека други не ни помислуваат да поклонат поен и гледат по секоја цена да те соборат.

Задачите ги составуваат асистентите, значи секој асистент по една задача. А теоријата ја прегледуваат професорите, и тука мислам дека нема врска кој е пошо сите се многу детални, за тебе може нема разлика меѓу x и x*, ама за нив тука цела теорема си ја утнал и кратат.

Мислам дека предметот е активиран од порано, колку што знам го држи Мишев а Михајлоска е асистентка.
Лани не се формирала група, малку студенти го избрале. Денеска на фб го сретнав овој коментар (ваљда е од полани):
Убав и корисен предмет, мислам дека само Анастас го предава. Се полага теорија и практично (лесно), а на крај имаш проект (лесно).
Ако го запишеш ти препорачувам да одиш на предавања и аудиториски, таму ќе научиш се што ти треба за полагање

Предмет од летен семестар по кој немам внесено потпис во делот за Запишани семестри на iknow имам внесено оценка во делот Предмети. Дали ќе ми прават проблем на студентски кога ќе ги носам документите и дали ќе ми биде признаен како положен?

Ама што им е со потребниве документи за упис на семестар шо ги менуваат од година во година? Нели административно материјални трошоци и осигурување се плаќаше еднаш годишно, заедно со ИКСА и прва рата?

2013/14 http://finki.ukim.mk/Content/contentFiles/student-announcements/Upis na semestar/2013-14/leten/Upis_leten_dodplomski_2013_2014_FINKI.pdf

2014/15 http://finki.ukim.mk/Content/contentFiles/student-announcements/Upis na semestar/2014-15/leten/Upis_leten_dodplomski_2014_2015_FINKI.pdf

2015/16 http://www.finki.ukim.mk/Content/contentFiles/student-announcements/Upis na semestar/2015-16/leten/Upis_leten_2015_2016_FINKI.pdf

Се изначитав правни акти и статути, што на ФИНКИ што на УКИМ, не можам да најдам документ со кој што е уредено ова а СПФИНКИ ќутат по прашањево. Ако има некој поише информации за ова, остајте линк или нешто. Апаши -.-

Како да знам дали предметот што го запишав ке се активира?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom