По примерот на неколку европски држави и Македонија размислува за “данок за маснотии”

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување
Би напоменал дека 1 кило салама е дупло поскапа од 1 кило патлиџани. Значи не е проблемот во парите, проблемот е во главата.
Пред витрините за сувомеснати продукти и месни преработки е најголемата гужва каде што луѓето чекаат да им се насецка САЛАМА , односно месо од некое мртво животно кое умрело пред повеќе од 5 години.
Јас се извинувам, но вие самите чекате ред за салама, министерот не ве тера да јадете паштета, мортадела и то.

МОРТАДЕЛА, самото име кажува дека се прави од нешто мртво...Морте - смрт...најверојатно тоа и предизвикува...ха ха ха

Едит:
Ајде нека го донесат законот, ама за дебелиов од Агенција за вработување посебни давачки плус.Едно 600%!

timthumb.php
А за оној од Аек буцконо ? 1200%:icon_lol:

Тој што жена има па па па.Адриана Лима гомна да јаде.:цицки:

А за оној од Аек буцконо ? 1200%:icon_lol:

Тој што жена има па па па.Адриана Лима гомна да јаде.:цицки:
Таа бугарката 20 години помлада од него :icon_lol:

Нека платат данок за дебелштија овој од АЕК и од агенција за вработување, сите обврзници, кредити ќе ги вратиме.

Таа бугарката 20 години помлада од него :icon_lol:

Нека платат данок за дебелштија овој од АЕК и од агенција за вработување, сите обврзници, кредити ќе ги вратиме.
Јас мислев од Кичево е ...:icon_lol: или тој беше од таму ? Или мислиш бугарка по изглед.:D

Јас мислев од Кичево е ...:icon_lol: или тој беше од таму ? Или мислиш бугарка по изглед.:D
не бе не знам кој од колегиве беше на прослава во АЕК и баш збореше бугарка дека била, ај ќе прашам пак утре :D

не бе не знам кој од колегиве беше на прослава во АЕК и баш збореше бугарка дека била, ај ќе прашам пак утре :D
Јас мислам дека е од тука,ја мањачев на фејсбукот,има сестра Станислава Цаневска се презива(така нешто беше).:vozbud::sramezliv:

Како успеал да ја земе за жена не ми е јасно.А остај тоа,не го ни ебе ни 2% на фејсбукот,скоро и да нема од него слика.:D[DOUBLEPOST=1454887929][/DOUBLEPOST]
А ја цело време мислам се работи за истиот човек :LOL:
Не е истиот,ама слични се.И јас прво се збунив кога го видов,дури и го напишав постот и после гледам не е тој.:shok2:

Треба во основно да ја сменат програмата за работа, каде најчесто физичко е обично последен предмет без никаква организирана активност и да воведат едукативни предмети. Друго, да решат што влегува во нездраво-шеќер, парче баклава, ...пилешко од Бразил и САД забранети во ЕУ, со тон хормони? Трето, не да го доосиромашат народот него со тие пари да ги субвенционираат цените во маркети на зеленчук, овошје, риба...И последно, нека преиспитаат каква храна и роба се увезува во Македонија и од каде. Се внесуваат детски играчки и патики со што се не радиоактивно и отровно внатре, риба питајбога каде и како одгледувана, се субвенционира од граѓански пари тутунот ама ајде све решија, остана уште кока колата да се даночи. Башка гмо производите.
Ама се надевам дека само пуштаат вода пошто со платите, квалитетна роба и "здрава храна" не можеме ни да помирисаме.

Без срам и без перде. Во една од најслабо ухранетите држави во Европа каде што народот буквално нема леб да јаде тие ќе воведуваат казни за дебелеење. Прав апашанат е оваа вукојебина, народецов само ќути и пуши.

ltomMfb.jpg

Дека се морони, нема муабет.
Ама дека можеш глупавата и процесирана исхрана да ја замениш со зеленчук и овошје е многу проста задача. Истите пари кои ги даваш за гомна, можеш да ги даваш за цвекло, зелка, спанаќ, компир...а сето тоа не чини милиони, нити е кавијар. Сосема друг проблем е што ние овде сме навикнати на пола леб и манџа, ама од јадење се умира а не од балансирана исхрана.
Така да се е до главата ко што пиша колегата погоре.
Даноци за триглицериди не коментирам, испод ниво ми се.

treba danokot da bide sprema kilaza/visina, ovaka ako direktno se udri hranata ke se buntuvat ne samo proizvoditelite, tuku ke ima i ekonomska vojna so Srbija.. inaku nee skapa zdravata hrana, rabotata e do navikite

Кога стандардот ќе се покачи и просечна плата ќе е 500-600 евра ќе видиш како народот ќе се храни. Органско кокосово масло од 650 гр. чини 750 денари, свинска маст од кило чини некои 50-100 денари. Тука лежи проблемот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom