Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

G

grande-juve

Гостин
Елизабет Мос развали во Queen of Earth, кој го глеал филмот ќе му стане јасно. Не знам како Академијава не ги прошири видиците малце за категоријата за глума. Филмот многу ме потсети на Martha Marcy May Marlene и Persona на Бергман. Квалитетно филмче за психички пореметена особа.
На шо снимка глеаше, ја ко шо пратам нема хд рип? Иначе од дамна го чекам..

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
Некако ич не се поврзав со ликовите во Me and Earl and the Dying Girl, па и општо филмот не допре до мене. Moжеби имав преголеми очекувања зошто многу луѓе ми го фалеа. Слаба 6-ка од мене. (n)
Don't feel bad јас незнаев ништо за филмот и слично помина кај мене (така-така) Исто би го оценал со 6-ка

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Во Me and Earl nad the Dying Girl хајлајт ми е начинот на кој беше изработен трибјутот за сите тие класици. А од аспект на приказна, клише но јако изведено. Како за ваков тип на приказна проследена со меланхолија успева да ти долови feel good момент. Хуморот е интересен и откачен. Го поштувам филмов.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
mesecov ako izgledam 7 filmovi... dobar sum.

sabajle go dzirnav trumbo, dosta intersen za sledenje mi se vide. 4/5.

B

Blade Torch

Гостин
Абе Лео освојува со 99посто сигурност. За 100 вложени евра на него се добиваат 3. :D
Заебете кој ви е фаворит. Ја би му дал оскар на Чубака, ама не е ни номиниран.:ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom