Corvus
Latrodectus
- Член од
- 24 јануари 2011
- Мислења
- 4.002
- Поени од реакции
- 15.328
И од Kill Bill?
И од Kill Bill?
Death Proof ми беше позабавен ко шо памтам, слаба седмица, а овој јака шеска . Некако не ме држеше цело време, шо знам, а после отворањето баш мислев ремек дело ќе ми биде, али не ми кликна.. Забораив на сценава коа пееше женскава со гитара, и таа беше јака.На мене и тие спори моменти ми служеа за билдање тензија одлично. Се осеќам како секоја сцена да е многу битна во филмов, една сцена да одземеш ќе се распадне атмосферата, ништо не е филер. Одлично представување на ликови и нивно изработување. Има оставено голем тон на модерни политички прашања филмов па мислам поради тоа е turn off кај многу луѓе. Можеби и ја се залетав со десеткава али огромен филм.
А најслаб од Тарантино? Аман бе, послаб и од Death Proof?
Не бев саркастичен, ако на мене мислеше, само зезанција инспирирана од The Big Short [DOUBLEPOST=1454532894][/DOUBLEPOST]Иако саркастично но добро скоцкано без разлика колку и теми да се отворат темава секогаш ќе гази иако гледам некој од членовите сакат и додат некој шарм на Филм и Тв за да не се сведува се на една тема пробуваме иновативност иако не поштујем глеам добро резултира кај пошироката маса така да ќе кажам Good job
Епа добро де, секој со своите нијанси на вкус... важно Pulp Fiction да е најдобарНе знам дали е до мене, али Reservoir dogs со 90 минути ми беше подосаден Тарантиновец од 200те минути од Хејтфул.
Shazam со Шекил е подобар од Kill Bill.И од Kill Bill?
Никако не може да ви погоди човек!(@Zlatikevichius немој да отвараш тема за квизов)
Spiderwick да, ама Narnia не би рекол дека е многу површен. Филмовите се направени на сосема друго ниво , и според мене - редок случај екранизацијата на книжевно дело да е подобра од самото книжевно дело. Јас ни еден од трите Narnia филма не би му ги пуштил на мое дете да ги гледа, за разлика од книгите, кои со задоволство би му ги читал (и ќе му ги читам).well, филмови како Chronicles of Narnia / Spiderwick / Goonies се послични на City of Ember, ама се ептен површни , тие предложените (со исклучок на Upside down) се gateway to hell.
Јас би, ама времево ич не ми се свиѓа за у кино.добитник сте на 2 билета за филмот „ Обложување на столетието “ за четврток (04.02.2016) за проекцијата со почеток во 18:30ч
Ја го глеав пред два дена, други што знам или го глеале или не можат/не сакаат, така да, кој сака 2 карти, ама што сигурно би отишол, нека го цитира постов за да се знае, и после име и презиме да ми пише за да им го пратам на Синеплекс... Денес е филмот, 18:30, The Big Short
не ми треба “би“, туку сигурноЈас би, ама времево ич не ми се свиѓа за у кино.
Не сум го гледал сеуште Revenant па поради тоа не го ни гледам видеово но ништо чудно. Голем фан е на Тарковски, си објаснува во видеово подоле.Influenced much?
не те сфатив... книгите>филмот или обратно?Spiderwick да, ама Narnia не би рекол дека е многу површен. Филмовите се направени на сосема друго ниво , и според мене - (1)редок случај екранизацијата на книжевно дело да е подобра од самото книжевно дело. (2)Јас ни еден од трите Narnia филма не би му ги пуштил на мое дете да ги гледа, за разлика од книгите, кои со задоволство би му ги читал (и ќе му ги читам).
И како голем фан на Нарнија универзумот, едвај го чекам The Silver Chair во 2017.
Книгите се литература за деца, и како такви - одлични, иако и нив ги читаат како некој вид алегорија на христијанството. Затоа реков дека филмовите се на сосема друго ниво, ја немаат воопшто наивноста од книгите. И затоа реков дека ова е редок случај филмовите да ми бидат многу подобри од изворниот материјал. Да, за мене филмовите > книгите (но филмовите не се за деца, пристапот е многу посериозен и се послоевити отколку што дете би можело да разбере). А книгите со задоволство би му ги читал и ќе му ги читам на моето дете.не те сфатив... книгите>филмот или обратно?