Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
@Tegla
Во контекст на Dark City : Brazil, 1984, Equilibrium, Gattaca, сите овие се многу силни општествени сатири, по тој ред.:icon_mrgr:

Кај овие другите два, и нема некои слични филмови реално.. кај The City of Lost Children освен Delicatessen не ми текнува некој друг, fairytale fantasy платформите се доста специфична категорија, секој режисер ствара посебна атмосфера. Исто е и со City of Ember; би ти ги предложил Pan's Labyrinth, The Imaginarium of Doctor Parnassus,Tidelands, Upside down итн. ама не би ти рекол дека ќе го имаш истото искуство(најверојатно голем дел од филмовиве ги имаш гледано).
Daleku mi se predlozenive od prvive. Ama nebitno, sekoj film od postot vredi da se izgleda.

Inaku Tideland e mnogu tezok film...

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
Квизов беше блиску :) 27

You are in touch with the youth but have developed discerning cinema tastes!

W

wicked_1

Гостин
Daleku mi se predlozenive od prvive. Ama nebitno, sekoj film od postot vredi da se izgleda.

Inaku Tideland e mnogu tezok film...
well, филмови како Chronicles of Narnia / Spiderwick / Goonies се послични на City of Ember, ама се ептен површни (n), тие предложените (со исклучок на Upside down) се gateway to hell.:icon_mrgr:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
G

grande-juve

Гостин
Тhe Hateful Eight почетната сцена со кредитите беше маестрална. Ама за моја жал ко Тарантино фан, само тоа и ми остана маестрално. Комбинација од Reservoir Dogs и Django Unchained, базиран на дијалог, мислам дека пати филмов од должината и ми делуеше на моменти разводенето. Еден период одличен, па еден период малце досаден, и се така... Актериве сите погодени, најголем впечаток женската ми остави, едино Татум беше тотална утка, се приметуеше дека не му е удобно у улогата... Исто, саундтракот на легендата не потфрли.
Ни лош, ни нешто посебно, дефинитивно гледлив, и најслаб досеа од Тарантино... 6,5/10

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
@Tegla
Во контекст на Dark City : Brazil, 1984, Equilibrium, Gattaca, сите овие се многу силни општествени сатири, по тој ред.:icon_mrgr:

Кај овие другите два, и нема некои слични филмови реално.. кај The City of Lost Children освен Delicatessen не ми текнува некој друг, fairytale fantasy платформите се доста специфична категорија, секој режисер ствара посебна атмосфера. Исто е и со City of Ember; би ти ги предложил Pan's Labyrinth, The Imaginarium of Doctor Parnassus,Tideland, Upside down итн. ама не би ти рекол дека ќе го имаш истото искуство(најверојатно голем дел од филмовиве ги имаш гледано).
Освен 1984, Delicatessen, Tideland и Upside Down дригите ми се сите гледани и ги обожавам. Big Fish и Mr. Nobody ваљда можеме да ги додадеме на оваа листа, за ете ако и некој друг бара нешто слично.

1984 и Tideland ми фаќаат око, идат во watchlist. Upside Down го знам како наслов но никогаш не сум му обрнал внимание, ми делува досадно.

W

wicked_1

Гостин
Освен 1984, Delicatessen, Tideland и Upside Down дригите ми се сите гледани и ги обожавам. Big Fish и Mr. Nobody ваљда можеме да ги додадеме на оваа листа, за ете ако и некој друг бара нешто слично.

1984 и Tideland ми фаќаат око, идат во watchlist. Upside Down го знам како наслов но никогаш не сум му обрнал внимание, ми делува досадно.
1984 e must watch, лектира е. Tideland е ептен измешан филм, на Гилиан е ама по камерата се осеќа како да е некое дело на Линч. Delicatessen & Upside down и двата се лесни за гледање, вториот е динамичен feelgood филм со многу интересен концепт - никако досаден. 6.4 оцената на имдб е смешна.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
2 Страни за тоа кој бил крцкалче кој колку години имал жими се делувате ко да сте малоумни[DOUBLEPOST=1454528890][/DOUBLEPOST]
И намалуваат вредност на темава за да купат евтини акции. После ќе ги затворат одделниве теми и вредноста на "Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија" ептен ќе рипне, и нормално профит.
Иако саркастично но добро скоцкано без разлика колку и теми да се отворат темава секогаш ќе гази иако гледам некој од членовите сакат и додат некој шарм на Филм и Тв за да не се сведува се на една тема пробуваме иновативност иако не поштујем глеам добро резултира кај пошироката маса така да ќе кажам Good job(y)

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Dogs и Django Unchained, базиран на дијалог, мислам дека пати филмов од должината и ми делуеше на моменти разводенето. Еден период одличен, па еден период малце досаден, и се така...
На мене и тие спори моменти ми служеа за билдање тензија одлично. Се осеќам како секоја сцена да е многу битна во филмов, една сцена да одземеш ќе се распадне атмосферата, ништо не е филер. Одлично представување на ликови и нивно изработување. Има оставено голем тон на модерни политички прашања филмов па мислам поради тоа е turn off кај многу луѓе. Можеби и ја се залетав со десеткава али огромен филм.
А најслаб од Тарантино? Аман бе, послаб и од Death Proof? :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Не знам дали е до мене, али Reservoir dogs со 90 минути ми беше подосаден Тарантиновец од 200те минути од Хејтфул. :kuracc:

Kajgana Shop

На врв Bottom