Blagodaram pozdrav!Ништо не губиш да им пратиш еден мејл со тоа, што знаеш. Нека некој којто има искуство во оваа ситуација да ти помогне.
Blagodaram pozdrav!Ништо не губиш да им пратиш еден мејл со тоа, што знаеш. Нека некој којто има искуство во оваа ситуација да ти помогне.
Gluposti...ako ti pisuva izdadena za dopunska provera nikako ne moze da bideOd kade ovaa informacija? Jas sum od tie ama nesakam da se poraduvam ako ne e vistina
Дали си сигурна за тие од 2013, кои се извадени на дополнителна проверка дека со потврда од БККС-Лазар Младенов, ќе помине со сигурност во Министрството за правосудие и до кој број се дојдени од 2013 ?Јас чекав месец и 1 недела, и не само јас и многу други. Новата министерка ги забрза потписите сега помалку се чека.
Не знам колку чекаш ама ќе излезе кај и да е ако чекаш веќе месец..
@nervoza и мене ми ги кажаа истите информации како и на тебе, може 2013 е забавена што е и нормално ама не е заборавена воопшто, кој си поднел документ ќе си земе државјаство.
И на нив не им е лесно да се справат со толку народ.
Државјаснтвата ги пуштија најмногу за македоноците, и сега кога ги стегнаа работите ги отпуштија повторно само ради македонците.
Примаат документи од здружението истите и поминуваат, поднесувајте и не чекајте, потпишувам со две раце за ова.
Koji broj si otprilike?Денес бев на интервју,полесно не можеше да биде ,ништо посебно не ме праша вработената,освен да набројам некој празник,кој ги знам ,што ке се смени ако го добијам државјанството и ова беше се.Пред врата на Министерството а и на 5 и 7 кат имаше по 20 луѓе кој си чекаа за указ,србија ,македонија ,молдавија и .....
Да носете оргинал документи од веке предадените фотокопии,бидејки ги бараат на интервју,па сега со среќа на сите .
кој број беше твојот другар ?Greska si druze pred 10 dena mu izleze ukaz na drugar od 2013 imase podneseno dokument od 1 bratuced dobi pasos
Br denes sto mi go dadoa e 573Koji broj si otprilike?
Druze koj broj si I so ti pisuva u noviot sistem?но јас сум со втор братучет затоа се мислам
гр. Велико Трново - п.код 5000ne sum baral,imam original slika od vojnata kniska ama ne znam koja brigada bil ili drugi informacii pa ne znam kako da baram dali samo na ime prezime nekako ili mesto na ziveenje togas dali taka moze i dali preku mail na Velikko Trnovo arhiva mozam da prasam?
Имат луге добиено од прв братучед и од чичко што лично ги познавам, а закони незнам.Zvucis kako posrednik koj sto veli - Ma 100% dobivas.
Nekoj me prasa ovde dali rabotam vo ministerstvo za pravda vo bg pa znam ? A jas tebe i toj umniot da ve prasam -Kako moze drzava da postapuva sprotivno na zakon koj e na sila? Zosto voopsto bi se nosele i menuvale zakoni ako sekoja drzavna institucija se ponasa kako sto na nea i odgovara?
I uste ednas islusajte go dobro i procitajte go ona sto bese objaveno kako izjava na bivsiot minister Hristov i pretsedatelot na DABC Angelov kade sto se spomnuva zborot 'predlog' za promena t.e. se odobruva tekstot predlog od zakonot 554-01-20 so koi sve drugi dokumenti ce moze da se dobiva drzavjanstvo. Ex ministerot spomna uste eden predlog, da se polaga ispit. Ako velis deka sega funkcionira izdavanjeto po prv bratuced i ostala rodbina, onda trebase do sega i ispitni prasanja da se polagaat.
So usmenite resenija na taa komisijska sredba se dade zeleno svetlo da pocneme da nosime koj sto ima od rodbina dokumenti ili bkk deklaracija za da ne bidat prekrateni predmetite vrateni na dopolnitelna i da se fati red za pravo na prednost kako predmet od koga zakonot ce bide izglasan.
Kako mislis original dokumenti,ako imame prilozeno pasos od rodnina nemoze da go nosime pasosot tamu.vo sekoja drzava cuzda patna isprava ili licen dokument e nezakonsko dejstvo,eden posrednik od strumica duri i v zatvor bese zasto mu nasle pasosi vo kola.kopii da i originalni izvodi ama pasos nesmeesДенес бев на интервју,полесно не можеше да биде ,ништо посебно не ме праша вработената,освен да набројам некој празник,кој ги знам ,што ке се смени ако го добијам државјанството и ова беше се.Пред врата на Министерството а и на 5 и 7 кат имаше по 20 луѓе кој си чекаа за указ,србија ,македонија ,молдавија и .....
Да носете оргинал документи од веке предадените фотокопии,бидејки ги бараат на интервју,па сега со среќа на сите .
ako moze da mi kazes kakvi informacii baraat zasto jas ne znam ni koj polk bil dedo mi ni kade sluzel samo ime prezime i originalnata slika od vojnata kniskaТочна ти е адресата, меѓутоа бавно одат одговорите. Изгледа многу имаат гужва од нас Македонците. Инаку јас уште од јануари им пишав, па дури на 9 март ми одговорија дека моето барање се разгледува. Им требаше уште две недели да ми испратат жиро сметка. И еве веќе 10 дена чекам писмо-одговор за исходот од пребарувањето.
Znam. Ne sum pravnik.Имат луге добиено од прв братучед и од чичко што лично ги познавам, а закони незнам.