Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Денес бев на интервју,полесно не можеше да биде ,ништо посебно не ме праша вработената,освен да набројам некој празник,кој ги знам ,што ке се смени ако го добијам државјанството и ова беше се.Пред врата на Министерството а и на 5 и 7 кат имаше по 20 луѓе кој си чекаа за указ,србија ,македонија ,молдавија и .....
Да носете оргинал документи од веке предадените фотокопии,бидејки ги бараат на интервју,па сега со среќа на сите .

Член од
26 јануари 2016
Мислења
67
Поени од реакции
73
Јас чекав месец и 1 недела, и не само јас и многу други. Новата министерка ги забрза потписите сега помалку се чека.
Не знам колку чекаш ама ќе излезе кај и да е ако чекаш веќе месец..

@nervoza и мене ми ги кажаа истите информации како и на тебе, може 2013 е забавена што е и нормално ама не е заборавена воопшто, кој си поднел документ ќе си земе државјаство.
И на нив не им е лесно да се справат со толку народ.
Државјаснтвата ги пуштија најмногу за македоноците, и сега кога ги стегнаа работите ги отпуштија повторно само ради македонците.

Примаат документи од здружението истите и поминуваат, поднесувајте и не чекајте, потпишувам со две раце за ова.
Дали си сигурна за тие од 2013, кои се извадени на дополнителна проверка дека со потврда од БККС-Лазар Младенов, ќе помине со сигурност во Министрството за правосудие и до кој број се дојдени од 2013 ?

Член од
12 јануари 2016
Мислења
36
Поени од реакции
57
Денес бев на интервју,полесно не можеше да биде ,ништо посебно не ме праша вработената,освен да набројам некој празник,кој ги знам ,што ке се смени ако го добијам државјанството и ова беше се.Пред врата на Министерството а и на 5 и 7 кат имаше по 20 луѓе кој си чекаа за указ,србија ,македонија ,молдавија и .....
Да носете оргинал документи од веке предадените фотокопии,бидејки ги бараат на интервју,па сега со среќа на сите .
Koji broj si otprilike?

Член од
5 октомври 2011
Мислења
157
Поени од реакции
233
ne sum baral,imam original slika od vojnata kniska ama ne znam koja brigada bil ili drugi informacii pa ne znam kako da baram dali samo na ime prezime nekako ili mesto na ziveenje togas dali taka moze i dali preku mail na Velikko Trnovo arhiva mozam da prasam?
гр. Велико Трново - п.код 5000
ул. "Христо Ботев" № 21, п.кутија 90
телефонска централа 062 / 61-69-50
Телефон / факс 062 / 63-58-73 - директор
e-mail: dvia@archives.government.bg

ете ти пример за воена книшка за 41-45 ќе ти треба број на полкот. пробвај со името и каде служел во кој град може да го најдат
IvanGospodinov8.jpg

Член од
27 јануари 2016
Мислења
39
Поени од реакции
33
Zvucis kako posrednik koj sto veli - Ma 100% dobivas.

Nekoj me prasa ovde dali rabotam vo ministerstvo za pravda vo bg pa znam ? A jas tebe i toj umniot da ve prasam -Kako moze drzava da postapuva sprotivno na zakon koj e na sila? Zosto voopsto bi se nosele i menuvale zakoni ako sekoja drzavna institucija se ponasa kako sto na nea i odgovara?

I uste ednas islusajte go dobro i procitajte go ona sto bese objaveno kako izjava na bivsiot minister Hristov i pretsedatelot na DABC Angelov kade sto se spomnuva zborot 'predlog' za promena t.e. se odobruva tekstot predlog od zakonot 554-01-20 so koi sve drugi dokumenti ce moze da se dobiva drzavjanstvo. Ex ministerot spomna uste eden predlog, da se polaga ispit. Ako velis deka sega funkcionira izdavanjeto po prv bratuced i ostala rodbina, onda trebase do sega i ispitni prasanja da se polagaat.

So usmenite resenija na taa komisijska sredba se dade zeleno svetlo da pocneme da nosime koj sto ima od rodbina dokumenti ili bkk deklaracija za da ne bidat prekrateni predmetite vrateni na dopolnitelna i da se fati red za pravo na prednost kako predmet od koga zakonot ce bide izglasan.
Имат луге добиено од прв братучед и од чичко што лично ги познавам, а закони незнам.

Член од
22 мај 2015
Мислења
16
Поени од реакции
18
Има ли некој искуство со новово пребарување за преписки на mjs.bg со ПИН, читам упатството го чувам уште картончето, на интервју бев во Октомври негде, внесувам горе долу се како што треба ама изгледа правам негде грешка и ми излегува Липсват данни, некој со повеке искуство?

Член од
8 декември 2014
Мислења
26
Поени од реакции
48
Kako mislis original dokumenti,ako imame prilozeno pasos od rodnina nemoze da go nosime pasosot tamu.vo sekoja drzava cuzda patna isprava ili licen dokument e nezakonsko dejstvo,eden posrednik od strumica duri i v zatvor bese zasto mu nasle pasosi vo kola.kopii da i originalni izvodi ama pasos nesmees

Член од
27 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
2
Точна ти е адресата, меѓутоа бавно одат одговорите. Изгледа многу имаат гужва од нас Македонците. Инаку јас уште од јануари им пишав, па дури на 9 март ми одговорија дека моето барање се разгледува. Им требаше уште две недели да ми испратат жиро сметка. И еве веќе 10 дена чекам писмо-одговор за исходот од пребарувањето.
ako moze da mi kazes kakvi informacii baraat zasto jas ne znam ni koj polk bil dedo mi ni kade sluzel samo ime prezime i originalnata slika od vojnata kniska

Член од
17 јануари 2016
Мислења
18
Поени од реакции
27
здраво сако да прашам подадов дополнителни документи пре 4.5 месеци и се нема ништо десено од тогаш со новиот систем за проверка ми пишува
Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП дали знае некој или дали може да се пише емаил да се провери што се случува и до каде е постапката кога ги подавав документите ми кажаа дека за 1 до 3 месеци ќе се среди ама нема никаков резулт

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Имат луге добиено од прв братучед и од чичко што лично ги познавам, а закони незнам.
Znam. Ne sum pravnik.

Sve se odviva na dadena usmena izjava na bivsi i segasen minister na pravda, pa kako sto rece nekoj i BB mozel da naredi. Sto ne naredi da se izglasa zakonot do sega?

Koj moze da garantira deka za eden mesec, nema da se ispokaraat u vlada i ce se raspisat predvremeni izbori? A zakonot realno e pominat samo na prvo citanje i se uste ne izglasan. I, sto pravime?

Dosol nekoj ovde, prasuva dali da zapocne postapka so prv, vtor itd rodnini, postapka za BG pasos. Sto ocekuvas deka treba da mu odgovoram na toj covek? Da, decki, sigurno dobivas! Pocnuvaj postapka!

Bev doblesen, i kon sebe i kon toj sto prasa, i fino lepo mu ja objasniv, celata realna situacija kako sto e vo momentov. Da, ima ludje sto dobile drzavjanstvo so prv bratuced, od oktomvri 2015 do denes, no, situacijata kako sto e, ni jas, nitu bilo koj, ce moze da ti garantiraat deka po situacija na nekoe vreme i ti na ist nacin ce dobies pasos.

Se raboti za covecki sudbini, pa i da recam, nekoj treba da plesne 600-700 eura. Ja licno, nikad ne se usuduvam na nekogo nesto da mu tvrdam -Da, ce bide, ako za nesto ne sum siguren do kraj. Koj sum jas da tvrdam nesto za koe ne sum siguren 100%? I ne samo jas, tuku bilo koj ovde od vas?!.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom