Сакам да знам!

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Јас па имам прашање за мед(видов некоја страна поназад па ми текна :D)
Зошто таквите како црпалки за медот се крушни со такви бразди на нив?
Не се покажува сликата,а претпоставувам дека на ова мислиш ?

Тоа наједноставен начин да провериш дали е оригинал мед или лажен и колку е густо и поефикасен начин да не капне кога се оддалечува од теглата. Инаку такви црпалки постоело уште п.н.е

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Т

Триптико

Гостин
Јас па имам прашање за мед(видов некоја страна поназад па ми текна :D)
Зошто таквите како црпалки за медот се крушни со такви бразди на нив?
Ставаш во медот и вртиш на една страна. Вадиш, носиш над чај и вртиш полека на обратна страна. Така нема да капне од тегла до чај и точно внатре ќе биде. Замисли кога вртиш со вилушка во шпагети во една насока, па во обратна :)

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
веднаш да ги замениш за книжни во тамошните мали продавници на кој им требаат такви.
Бљагодарам али шефе тука во ниту една менувачница банка продавнциа не примаат ситнеж-вон употреба се ! Туку прашањето ми беше за на аеродром :)
----------------
? - Кога @Cool ќе се врати од ново-годишен одмор.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Каде во Скопје има некој што врши откуп или купува свинска маст ( сало) ?

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.392
Поени од реакции
3.419
Дали некој знае да ми појасни како да прикачам видео во презентација?Постои начин да се прикачи линкот во слајдот но дали има некоја страна преку која можам да го симнам видеото и да го прикачам во презентацијата?
Фала однапред :)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Каде во Скопје има некој што врши откуп или купува свинска маст ( сало) ?
Обично има некои луѓе што на пазар продаваат свинска маст. Распрашај се меѓу нив дали некој сака да купи од тебе, па да препродава.

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Дечки ај да не отварам нова тема не знам ни кај да пишам ајде нека е тука. Ако има веќе таква тема преместејте ми го мислењето. Значи вака сакам да знам што најмногу сакаат девојките за поклон? Ми треба за девојка ми. Сакам да и купам нешто за роденден, па не можам да се одлучам што. Нешто оригинално да биде сакам. :)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Дечки ај да не отварам нова тема не знам ни кај да пишам ајде нека е тука. Ако има веќе таква тема преместејте ми го мислењето. Значи вака сакам да знам што најмногу сакаат девојките за поклон? Ми треба за девојка ми. Сакам да и купам нешто за роденден, па не можам да се одлучам што. Нешто оригинално да биде сакам. :)
Секоја девојка е различна...но со дијаманти нема да згрешиш :)

Т

Триптико

Гостин
Не знам колку сте заедно, ама, ако ти не знаеш, кој да знае? :D Прашај ја, така нема да згрешиш.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Не знам (колку сте заедно, ама, ако ти не знаеш, кој да знае? :D Прашај ја, така нема да згрешиш.
Ја прашав и ми рече дека не сакала да се трошам. :D Инаку како што гледам стално е заеднтерисирана за парфеми и такви работи. :)

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Колку год има и колку пари сакаш да потрошиш?
Па вака ние сме средно и двајцата генерација сме. А за парите не знам друже не работам никаде, ученици сме, па така да не стојам баш со буџетот, но мислам дека и со малку може да се купи многу т.е нешто оригинално што би и значело. Јас сепак со задоволство сите пари ќе ги дадам за поклон. :)

Т

Триптико

Гостин
Ало @Жени кажувајте детево што да купи за ич пари, а да не утне :) @Velix ако не е за утре, види на Grouper некоја пица, кафе, цеден сок...со попуст некаде ;) Ако ѝ е сабота-недела, цел ден поминете низ 2-3 места, со 500 ден ќе си покриен. Плус уште толку за некој подарок, решено ;) Кога ќе те прашаат до колку пари, не кажувај: не работам. туку цифра. Полесно е :)

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.743
Поени од реакции
12.830
Па вака ние сме средно и двајцата генерација сме. А за парите не знам друже не работам никаде, ученици сме, па така да не стојам баш со буџетот, но мислам дека и со малку може да се купи многу т.е нешто оригинално што би и значело. Јас сепак со задоволство сите пари ќе ги дадам за поклон. :)
Види вака...Ја сум имал среќа секогаш кога мора да купувам нешто за роденден, роденденот да им е во зима. И увек купувам иста работа. Од оние снежните топки што ги имаше порано речиси во секоја куќа :D

Е овакви ^ :D

Е сеа зависи што тип е девојка ти. Можеш да купиш со Дедо Мраз внатре, Ангелче, град ти некој што знам ти што, тоа од тебе зависи. Али оправдувањето секогаш мора да ти биде, знам дека сакаш снег, вака ќе имаш снег засекогаш. Нормално ќе го исфилуваш ова на начин на кој ти и девојка ти си комуницирате меѓу себе.

Исто обавезно пред тоа, неколку дена или недели зависи ќе напоменуваш ќе направам да има снег за твојот роденден.

До сеа 4 пати сум го давал истиот подарок, на сите им е омилен ;)

А ако не сака снег, јебига, купи си танга и играј стриптиз. :icon_mrgr: ( Ова од другар искуство, не ја :unsure: )

Иначе можеш да ги најдеш во било која цвеќара, не се бог знај колку скапи, околу 500-600 денари, тие поголемите. Имаш и по 250-300 ден. Со се пакување нема шанси да те фати повеќе од 700.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Види вака...Ја сум имал среќа секогаш кога мора да купувам нешто за роденден, роденденот да им е во зима. И увек купувам иста работа. Од оние снежните топки што ги имаше порано речиси во секоја куќа :D

Е овакви ^ :D

Е сеа зависи што тип е девојка ти. Можеш да купиш со Дедо Мраз внатре, Ангелче, град ти некој што знам ти што, тоа од тебе зависи. Али оправдувањето секогаш мора да ти биде, знам дека сакаш снег, вака ќе имаш снег засекогаш. Нормално ќе го исфилуваш ова на начин на кој ти и девојка ти си комуницирате меѓу себе.

Исто обавезно пред тоа, неколку дена или недели зависи ќе напоменуваш ќе направам да има снег за твојот роденден.

До сеа 4 пати сум го давал истиот подарок, на сите им е омилен ;)

А ако не сака снег, јебига, купи си танга и играј стриптиз. :icon_mrgr: ( Ова од другар искуство, не ја :unsure: )

Иначе можеш да ги најдеш во било која цвеќара, не се бог знај колку скапи, околу 500-600 денари, тие поголемите. Имаш и по 250-300 ден. Со се пакување нема шанси да те фати повеќе од 700.
Или со некое црвено лавче внатре...

Kajgana Shop

На врв Bottom