Џ
Џонтра Волта
Гостин
Па ист е овој ко Stanford Prison или не баш?Арт е филмот пер, не сме го сфатиле.
Гледај го The Experiment со Adrien Brody, сличен и според мене најдобар од трите од овој тип.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па ист е овој ко Stanford Prison или не баш?Арт е филмот пер, не сме го сфатиле.
Гледај го The Experiment со Adrien Brody, сличен и според мене најдобар од трите од овој тип.
Види па јас тука обратно мислам. Дали бил сончев, врнежлив, напнат или депресивен ден и независно од расположение, вкусот е тој, филмовите се тие, ти се допаѓаат или не, без разлика со кој си, каде си и како се осеќаш... Нема категории на филмови што си ги гледаш кога си болен, кога си сам, кога си кај баба ти или на работа, има филмови што ти се допаднале или не.Пф, не бе. Има филмоЈ и филмоЈ, ко шо има музика и музика. Пример ако сакам за одмор, пуштам некоја акустика фолк, ако сакам да се заситам салам од музика пуштам Radiohead се разбира. Така и во филмојте, зависи за шо намена ТИ (ова е клучно за личноста) се и моментот. Ако сакам да отепам време и да одморам можам да глем ете Бетмен пример (не дека е лош, можи да се гледа и подлабински, и да се поврзи со сета човечка хипокризија пример). АКо сакам да „бидам друг чоек" а по то подразбирам, макар и најминимално преиспитување на одреден став и гледиште, поттикнат од филмот, че си глем нешто друго. Обично така некако ја замислувам филмската уметност, да ти разбранува нешто, да ти набија негативна или позитивна енергија, да те замисли за нешЧо, да ти прошири видик, да не бидиш истиот од претходно, ко си го немал искуството шо ти го пружил филмот! А со Бетмени, Спајдрмени и останата багра вештачко креирани творења со помош на програми за анимации, дизајни и слични курци, то барање нема да го постигнам. Ова важи за мене, шо не мора да важи и за вас ко шо реков и претходно
Така да, ок се за тепање време. За фасцинирање, зараза и воздигнување, јок, не се.
Има исклучоци но во глобала несакам европски филмови а тој конкретно не ми е гледан.[DOUBLEPOST=1453742887][/DOUBLEPOST]Утна малце The Experiment (2001) ..
Не се сеќавам, го гледав кога излезе и ми се допадна. Таа тематика е, сличен.[DOUBLEPOST=1453743579][/DOUBLEPOST]Па ист е овој ко Stanford Prison или не баш?
Види погрешно си го разбрала тој дел, лесен во стил не треба да посетиш Reddit/IMDb за да сфатиш што си глеал. Пример кога сум уморен пред спиење сакам такви боза филмови, просек во превод.И не велам за тебе, ама имам заприметено дека луѓето почнаа да се губат себеси со сите тие јавни рецензии и оцени за филмовите, па толку изгубиле осет за саморасудување и затоа се тие абе го гледам онака некогаш да се опуштам, лесно филмче е.. Не, го сакаш, ама страв ти е да не те исплукаат зошто пример има оцена 5 на имдб или некој самопрогласен филмски критичар рекол дека филмот е срање, нема у од уметност, не пренесува никаква порака и слично.
А на пример зошто би гледал филм што не си го разбрал?Види погрешно си го разбрала тој дел, лесен во стил не треба да посетиш Reddit/IMDb за да сфатиш што си глеал. Пример кога сум уморен пред спиење сакам такви боза филмови, просек во превод.
Затоа мислам дека е добар податок да се спомне за некој што не е филмоман а сака да се опушти со брз филм. Сигурно нема на филм од David Lynch да пишам "боза лесно филмче" кога нит јас нит самиот Lynch не го разбрал.[DOUBLEPOST=1453743915][/DOUBLEPOST]Како @Srcee станав со едитов.
![]()
....А на пример зошто би гледал филм што не си го разбрал?![]()
Има исклучоци но во глобала несакам европски филмови а тој конкретно не ми е гледан.[DOUBLEPOST=1453742887][/DOUBLEPOST]
Не се сеќавам, го гледав кога излезе и ми се допадна. Таа тематика е, сличен.[DOUBLEPOST=1453743579][/DOUBLEPOST]
Види погрешно си го разбрала тој дел, лесен во стил не треба да посетиш Reddit/IMDb за да сфатиш што си глеал. Пример кога сум уморен пред спиење сакам такви боза филмови, просек во превод.
Затоа мислам дека е добар податок да се спомне за некој што не е филмоман а сака да се опушти со брз филм. Сигурно нема на филм од David Lynch да пишам "боза лесно филмче" кога нит јас нит самиот Lynch не го разбрал.[DOUBLEPOST=1453743915][/DOUBLEPOST]Како @Srcee станав со едитов.
![]()
Со болдов се согласувам, со другото не башВиди па јас тука обратно мислам. Дали бил сончев, врнежлив, напнат или депресивен ден и независно од расположение, вкусот е тој, филмовите се тие, ти се допаѓаат или не, без разлика со кој си, каде си и како се осеќаш... Нема категории на филмови што си ги гледаш кога си болен, кога си сам, кога си кај баба ти или на работа, има филмови што ти се допаднале или не.
И не велам за тебе, ама имам заприметено дека луѓето почнаа да се губат себеси со сите тие јавни рецензии и оцени за филмовите, па толку изгубиле осет за саморасудување и затоа се тие абе го гледам онака некогаш да се опуштам, лесно филмче е.. Не, го сакаш, ама страв ти е да не те исплукаат зошто пример има оцена 5 на имдб или некој самопрогласен филмски критичар рекол дека филмот е срање, нема у од уметност, не пренесува никаква порака и слично.
Јас лично, почитувам секакво мислење, ама само откако ќе му се даде шанса на филмот, онака лагано да се изгледа без предрасуди и најбитно се до последната минута. До крај.
После вади си заклучоци колку сакаш, имаш право...
Со болдов се согласувам, со другото не баш
@Red John абе и документарки гледам, ама не се само тие филмови од кои нешто се учи. Џабе тераш инает оти знам дека знајш шо сакам да кажам, ама ај со Corvusов шибате некој филм и да не го кршамЕве пример јас хипстер сум, ама оти вие не сте во Филмскиот клуб за колективно гледање филмови? Еве пример таму членовите предлагаат и си гледаш секакви филмчиња и си оценуваш. Или финтава е кој се членовите вас да ви кажуваат што да гледате а
Еве последно предложниот е мастерпис, пробајте му се.
Бетмените од Нолан не да не ти се пример за тоа што го кажуеш... Нолан користи повеќе практични ефекти и многу помалку CGI у неговите филмови по што е познат...А со Бетмени, Спајдрмени и останата багра вештачко креирани творења со помош на програми за анимации, дизајни и слични курци, то барање нема да го постигнам.
Бетмените од Нолан не да не ти се пример за тоа што го кажуеш... Нолан користи повеќе практични ефекти и многу помалку CGI у неговите филмови по што е познат...
Користење на анимации, дизајни и слични курци се инструмент и начин авторот или авторите на уметничкото дело да го изведат тоа што сакаат и искрено го осеќаат. Со ова што го кажуваш, тврдиш дека технологијата не може да оди рака под рака со уметноста и секоја интерактивна уметност којашто вклучува компјутерски дизајн, анимација и слични курци, според тебе, не е уметност пошто е „вештачко“. Анимирани филмови се вештачки или „природни“?
Муабетов не ти е на место и сега ќе ти кажам зошто...@Red John абе и документарки гледам, ама не се само тие филмови од кои нешто се учи. Џабе тераш инает оти знам дека знајш шо сакам да кажам, ама ај со Corvusов шибате некој филм и да не го кршамЕве пример јас хипстер сум, ама оти вие не сте во Филмскиот клуб за колективно гледање филмови? Еве пример таму членовите предлагаат и си гледаш секакви филмчиња и си оценуваш. Или финтава е кој се членовите вас да ви кажуваат што да гледате а
Еве последно предложниот е мастерпис, пробајте му се.
Океј бомбаш, за добра музика и интересна идеја со нелогичности 8ка, а супер скоцнан филм со супер херои ако има 8ка е преценет.
Вакво нешто не постои. Тоа се две работи кои се контрадикторни и се исклучуваат една со друга. Како што го објаснил Русо во Општествениот договор ,,правото на ропство". Ем право ем на ропсто, не ојт едно со друго. Така и супер филм со супер херои не одат.![]()
Си требал да им пишеш на страната на фејсбук. Ја уште пред некое време им пишав ако не е проблем да ми пишат кога ќе биде првата проекција за да резервирам и саат време откако ја објавиле на страната ми пишаа. Кога резервирав цела сала слободна беше си биравму го кладеееБраво Корвус
Него како ме изнервира значи со премиерава на Дедпул. Три години го чекам филмот, цело време ја следам Синеплекс да видам кога ќе ги пуштат билетите, и на крај едвај две асални места најдов у задниве редови. Па пизда им матер на покондурениве што од вчера слушнаа за ликот. Ама најсериозно.![]()