Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пред да ги гледам Хари Потер филмовите, мислев дека се исто така тешки глупости за деца. ;)

Не суди на невидено - ми е муабетот. Има многу полоши глупости од суперхеројскиве. Повеќето од овие се ОК (барем за тепање време, ако ништо друго). А верувам дека меѓу X-Men-ите, Watchmen, или Бетмените на Нолан и ти можеш да најдеш нешто што ќе ти го смени мислењето. ;)
Aми имам нешто гледано пример не сум без ич :) Пример сите бетмени на нолан, дел од Иксмениве еве од наведените во постов. Ок се за тепање време (ко што си пишал), ама да ми бидат wooow и да дркам на нив, никогаш, па дури ни тогаш :D
Зато иди мојот хејт и заебанција, чунки уметноста филмската сум ја замислил поинаку и се согласувам со дел режисери од старата багра, што не значи дека некој друг, не смее да мисли поинаку и моето да е апсолутно точно.

Шо значи на видено судам, не лупетам потамина :D

Aми имам нешто гледано пример не сум без ич :) Пример сите бетмени на нолан, дел од Иксмениве еве од наведените во постов. Ок се за тепање време (ко што си пишал), ама да ми бидат wooow и да дркам на нив, никогаш, па дури ни тогаш :D
Зато иди мојот хејт и заебанција, чунки уметноста филмската сум ја замислил поинаку и се согласувам со дел режисери од старата багра, што не значи дека некој друг, не смее да мисли поинаку и моето да е апсолутно точно.

Ај гледај го Watchmen, убеден сум дека ќе те бендиса! ;)

Пошто во брдмен то птицата беше во ред и не беше глупост пошто беше во име на уметноста, разбираме. Башка шо во суперхероскиве музиката е лоша и боите не се доволнио уметнички изразени.
Ништо не разбираш ти, тоа не е филм за секого. Ќе го има во учебници и прирачници како се праи филм. (y)

Oewzr3b.pngg

Ваљда за Mr. Nobody ти е сликчето пошто Experimenter навистина беше тешко срање.

Инаку ако ви се гледа лабаво трилерче со Емчето гледајте го Regression, излезен е на Bluray и не е лош.
Се слекува топлес или не? Така пишуваа порталите пред да излези филмот :sramezliv:

Кој го предложи Man Up тука прв, да му се позлатат рацете! Одамна немам уживано во романтична комедија толку како во овој, иако и тој полн со клишеа, ама функционираше одлично. (y)

Играта ја имам играно на времето :D Ама забораена ми е, така да можи да го гледам во некој погоден момент на такво расположение за тепање време.
Те молам да не ги мешаш играта и филмот. Значи по мое мислење играта не се зема во предвид. Гледај го филмот.

Ваљда за Mr. Nobody ти е сликчето пошто Experimenter навистина беше тешко срање.
Не. Баш повеќе е за Experimenter. Сепак, за сите 3 е.
Попрво би разбрал 3.5 за Mr. Nobody отколку 1 за Experimenter.

Јас 5/10 би го оценил. Многу слаб филм ми беше, а го имав на watchlist и бев прилично заинтересиран. Главниот актер ми беше хајјлајт.

Ја 0 би му дал на Experimenter.

The Stanford Prison Experiment >>> Experimenter.

Добро почна овој вториов ама после си еба матер, највише мразам вакви филмови коа глумец ми збори у камера.
А и што им беше филмот со тие сцените ко од на Хичкок филмовите со платно у позадина, апла се познаваше.

Лупеташ, лупеташ...
Извини вака хипстер, ама да не дркаш на Ен Хатавеј во спандекс, и на Скарлет Јохансон кај што се тегне ко шпагета, и на Елизабет Олсен во минич, а да дркаш на многу интензивни беа боите, добро музиче имаше филмов и малку со нелогичности е еднакво не само на лупетање туку и на ерес!

Така да си знаеш Ерицх
Also, nobody gives a fuck...
Also, :X3:

Лупеташ, лупеташ...
Извини вака хипстер, ама да не дркаш на Ен Хатавеј во спандекс, и на Скарлет Јохансон кај што се тегне ко шпагета, и на Елизабет Олсен во минич, а да дркаш на многу интензивни беа боите, добро музиче имаше филмов и малку со нелогичности е еднакво не само на лупетање туку и на ерес!

Така да си знаеш Ерицх
Also, nobody gives a fuck...
Also, :X3:

Пф, не бе. Има филмоЈ и филмоЈ, ко шо има музика и музика. Пример ако сакам за одмор, пуштам некоја акустика фолк, ако сакам да се заситам салам од музика пуштам Radiohead се разбира. Така и во филмојте, зависи за шо намена ТИ (ова е клучно за личноста) се и моментот. Ако сакам да отепам време и да одморам можам да глем ете Бетмен пример (не дека е лош, можи да се гледа и подлабински, и да се поврзи со сета човечка хипокризија пример). АКо сакам да „бидам друг чоек" а по то подразбирам, макар и најминимално преиспитување на одреден став и гледиште, поттикнат од филмот, че си глем нешто друго. Обично така некако ја замислувам филмската уметност, да ти разбранува нешто, да ти набија негативна или позитивна енергија, да те замисли за нешЧо, да ти прошири видик, да не бидиш истиот од претходно, ко си го немал искуството шо ти го пружил филмот! А со Бетмени, Спајдрмени и останата багра вештачко креирани творења со помош на програми за анимации, дизајни и слични курци, то барање нема да го постигнам. Ова важи за мене, шо не мора да важи и за вас ко шо реков и претходно :D

Така да, ок се за тепање време. За фасцинирање, зараза и воздигнување, јок, не се.

Ја 0 би му дал на Experimenter.

The Stanford Prison Experiment >>> Experimenter.

Добро почна овој вториов ама после си еба матер, највише мразам вакви филмови коа глумец ми збори у камера.
А и што им беше филмот со тие сцените ко од на Хичкок филмовите со платно у позадина, апла се познаваше.
Арт е филмот пер, не сме го сфатиле.

Гледај го The Experiment со Adrien Brody, сличен и според мене најдобар од трите од овој тип.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom