Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Aми имам нешто гледано пример не сум без ич :) Пример сите бетмени на нолан, дел од Иксмениве еве од наведените во постов. Ок се за тепање време (ко што си пишал), ама да ми бидат wooow и да дркам на нив, никогаш, па дури ни тогаш :D
Зато иди мојот хејт и заебанција, чунки уметноста филмската сум ја замислил поинаку и се согласувам со дел режисери од старата багра, што не значи дека некој друг, не смее да мисли поинаку и моето да е апсолутно точно.

Шо значи на видено судам, не лупетам потамина :D
Лупеташ, лупеташ...
Извини вака хипстер, ама да не дркаш на Ен Хатавеј во спандекс, и на Скарлет Јохансон кај што се тегне ко шпагета, и на Елизабет Олсен во минич, а да дркаш на многу интензивни беа боите, добро музиче имаше филмов и малку со нелогичности е еднакво не само на лупетање туку и на ерес!

Така да си знаеш Ерицх
Also, nobody gives a fuck...
Also, :X3:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Лупеташ, лупеташ...
Извини вака хипстер, ама да не дркаш на Ен Хатавеј во спандекс, и на Скарлет Јохансон кај што се тегне ко шпагета, и на Елизабет Олсен во минич, а да дркаш на многу интензивни беа боите, добро музиче имаше филмов и малку со нелогичности е еднакво не само на лупетање туку и на ерес!

Така да си знаеш Ерицх
Also, nobody gives a fuck...
Also, :X3:
Пф, не бе. Има филмоЈ и филмоЈ, ко шо има музика и музика. Пример ако сакам за одмор, пуштам некоја акустика фолк, ако сакам да се заситам салам од музика пуштам Radiohead се разбира. Така и во филмојте, зависи за шо намена ТИ (ова е клучно за личноста) се и моментот. Ако сакам да отепам време и да одморам можам да глем ете Бетмен пример (не дека е лош, можи да се гледа и подлабински, и да се поврзи со сета човечка хипокризија пример). АКо сакам да „бидам друг чоек" а по то подразбирам, макар и најминимално преиспитување на одреден став и гледиште, поттикнат од филмот, че си глем нешто друго. Обично така некако ја замислувам филмската уметност, да ти разбранува нешто, да ти набија негативна или позитивна енергија, да те замисли за нешЧо, да ти прошири видик, да не бидиш истиот од претходно, ко си го немал искуството шо ти го пружил филмот! А со Бетмени, Спајдрмени и останата багра вештачко креирани творења со помош на програми за анимации, дизајни и слични курци, то барање нема да го постигнам. Ова важи за мене, шо не мора да важи и за вас ко шо реков и претходно :D

Така да, ок се за тепање време. За фасцинирање, зараза и воздигнување, јок, не се.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Оди гледај документарци бе ако сакаш да научиш нешто.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Ја 0 би му дал на Experimenter.

The Stanford Prison Experiment >>> Experimenter.

Добро почна овој вториов ама после си еба матер, највише мразам вакви филмови коа глумец ми збори у камера.
А и што им беше филмот со тие сцените ко од на Хичкок филмовите со платно у позадина, апла се познаваше.
Арт е филмот пер, не сме го сфатиле.

Гледај го The Experiment со Adrien Brody, сличен и според мене најдобар од трите од овој тип.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.485
Пф, не бе. Има филмоЈ и филмоЈ, ко шо има музика и музика. Пример ако сакам за одмор, пуштам некоја акустика фолк, ако сакам да се заситам салам од музика пуштам Radiohead се разбира. Така и во филмојте, зависи за шо намена ТИ (ова е клучно за личноста) се и моментот. Ако сакам да отепам време и да одморам можам да глем ете Бетмен пример (не дека е лош, можи да се гледа и подлабински, и да се поврзи со сета човечка хипокризија пример). АКо сакам да „бидам друг чоек" а по то подразбирам, макар и најминимално преиспитување на одреден став и гледиште, поттикнат од филмот, че си глем нешто друго. Обично така некако ја замислувам филмската уметност, да ти разбранува нешто, да ти набија негативна или позитивна енергија, да те замисли за нешЧо, да ти прошири видик, да не бидиш истиот од претходно, ко си го немал искуството шо ти го пружил филмот! А со Бетмени, Спајдрмени и останата багра вештачко креирани творења со помош на програми за анимации, дизајни и слични курци, то барање нема да го постигнам. Ова важи за мене, шо не мора да важи и за вас ко шо реков и претходно :D

Така да, ок се за тепање време. За фасцинирање, зараза и воздигнување, јок, не се.
Види па јас тука обратно мислам. Дали бил сончев, врнежлив, напнат или депресивен ден и независно од расположение, вкусот е тој, филмовите се тие, ти се допаѓаат или не, без разлика со кој си, каде си и како се осеќаш... Нема категории на филмови што си ги гледаш кога си болен, кога си сам, кога си кај баба ти или на работа, има филмови што ти се допаднале или не.

И не велам за тебе, ама имам заприметено дека луѓето почнаа да се губат себеси со сите тие јавни рецензии и оцени за филмовите, па толку изгубиле осет за саморасудување и затоа се тие абе го гледам онака некогаш да се опуштам, лесно филмче е.. Не, го сакаш, ама страв ти е да не те исплукаат зошто пример има оцена 5 на имдб или некој самопрогласен филмски критичар рекол дека филмот е срање, нема у од уметност, не пренесува никаква порака и слично.

Јас лично, почитувам секакво мислење, ама само откако ќе му се даде шанса на филмот, онака лагано да се изгледа без предрасуди и најбитно се до последната минута. До крај.
После вади си заклучоци колку сакаш, имаш право...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Утна малце The Experiment (2001) ..
Има исклучоци но во глобала несакам европски филмови а тој конкретно не ми е гледан.[DOUBLEPOST=1453742887][/DOUBLEPOST]
Па ист е овој ко Stanford Prison или не баш?
Не се сеќавам, го гледав кога излезе и ми се допадна. Таа тематика е, сличен.[DOUBLEPOST=1453743579][/DOUBLEPOST]
И не велам за тебе, ама имам заприметено дека луѓето почнаа да се губат себеси со сите тие јавни рецензии и оцени за филмовите, па толку изгубиле осет за саморасудување и затоа се тие абе го гледам онака некогаш да се опуштам, лесно филмче е.. Не, го сакаш, ама страв ти е да не те исплукаат зошто пример има оцена 5 на имдб или некој самопрогласен филмски критичар рекол дека филмот е срање, нема у од уметност, не пренесува никаква порака и слично.
Види погрешно си го разбрала тој дел, лесен во стил не треба да посетиш Reddit/IMDb за да сфатиш што си глеал. Пример кога сум уморен пред спиење сакам такви боза филмови, просек во превод.

Затоа мислам дека е добар податок да се спомне за некој што не е филмоман а сака да се опушти со брз филм. Сигурно нема на филм од David Lynch да пишам "боза лесно филмче" кога нит јас нит самиот Lynch не го разбрал. :D[DOUBLEPOST=1453743915][/DOUBLEPOST]Како @Srcee станав со едитов. :D:P

Последно уредено:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.485
Види погрешно си го разбрала тој дел, лесен во стил не треба да посетиш Reddit/IMDb за да сфатиш што си глеал. Пример кога сум уморен пред спиење сакам такви боза филмови, просек во превод.

Затоа мислам дека е добар податок да се спомне за некој што не е филмоман а сака да се опушти со брз филм. Сигурно нема на филм од David Lynch да пишам "боза лесно филмче" кога нит јас нит самиот Lynch не го разбрал. :D[DOUBLEPOST=1453743915][/DOUBLEPOST]Како @Srcee станав со едитов. :D:P
А на пример зошто би гледал филм што не си го разбрал? :P

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Има исклучоци но во глобала несакам европски филмови а тој конкретно не ми е гледан.[DOUBLEPOST=1453742887][/DOUBLEPOST]
Не се сеќавам, го гледав кога излезе и ми се допадна. Таа тематика е, сличен.[DOUBLEPOST=1453743579][/DOUBLEPOST]

Ако е филмоман не значи дека е глуп па да не го разбери. :D Не сме виша раса ние шо гледаме повеќе филмови. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Види па јас тука обратно мислам. Дали бил сончев, врнежлив, напнат или депресивен ден и независно од расположение, вкусот е тој, филмовите се тие, ти се допаѓаат или не, без разлика со кој си, каде си и како се осеќаш... Нема категории на филмови што си ги гледаш кога си болен, кога си сам, кога си кај баба ти или на работа, има филмови што ти се допаднале или не.

Јас лично, почитувам секакво мислење, ама само откако ќе му се даде шанса на филмот, онака лагано да се изгледа без предрасуди и најбитно се до последната минута. До крај.
После вади си заклучоци колку сакаш, имаш право
...
Со болдов се согласувам, со другото не баш :)

Eве со потцртаново ќе објаснам за себе. Пример во моментов ми се гледа некој хорор за онаму накај 22 часот, 23, пошто тогаш ќе гледам филм. И сега имам еден сметнато шо го токмам. Но до 22 часот има 3 часа и некоја минута. Може да ми се смени расположение, па во 21 и 55 да ми текни дека сакам да гледам некоја лагана драма. И сега можи да ми се случи пример да си речам-Абе имаш филм симнато веќе, изгледај го утре ќе гледаш драма. И го пуштам хороров. Пошто не ми се гледало хорор во моментот (а сам одлучувам дали од мрза, дали од ред други фактори да го изгледам симнатиот) да не го прифатам како што сакам. Па самиот по своја вина, ќе изгледам филм во момент и кога не ми се гледало хорор, ама ете сум решил да го пуштам. И тоа по некоја логика филмот можеби и да си е добар, и допадлив за мој вкус, но самиот миг ми го расипал впечатокот кој би бил поразличен доколку го гледам во совршен тајминг за мене :) Значи пишувам за мене, ова сум го приметил кај себе и затоа го пишав. Обично навечер размислувам каква потреба за филм имам и си ја исполнувам.

ШТо се однесува до оценките и расудувањето, директен сум дури оди, затоа и овие цитирања настануваат :D Пред неколку страни намерно начнав тема-Кој филм со најниска оценка ви оставил најдобар впечаток? За да си кажиме и тој муабет. Еве вечер планирам да го гледам најновиот од Херцог за кој ме тагна вот, кој моментално има оцена 6. Потоа ќе пишам и искрен впечаток дали тоа 6 ќе биде 10 за мене или ќе е можеби и подолу (макар шо не верувам да ме разочара Германецов).

@Red John абе и документарки гледам, ама не се само тие филмови од кои нешто се учи. Џабе тераш инает оти знам дека знајш шо сакам да кажам, ама ај со Corvusов шибате некој филм и да не го кршам :D Еве пример јас хипстер сум, ама оти вие не сте во Филмскиот клуб за колективно гледање филмови? Еве пример таму членовите предлагаат и си гледаш секакви филмчиња и си оценуваш. Или финтава е кој се членовите вас да ви кажуваат што да гледате а :icon_lol: Еве последно предложниот е мастерпис, пробајте му се.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Со болдов се согласувам, со другото не баш :)

@Red John абе и документарки гледам, ама не се само тие филмови од кои нешто се учи. Џабе тераш инает оти знам дека знајш шо сакам да кажам, ама ај со Corvusов шибате некој филм и да не го кршам :D Еве пример јас хипстер сум, ама оти вие не сте во Филмскиот клуб за колективно гледање филмови? Еве пример таму членовите предлагаат и си гледаш секакви филмчиња и си оценуваш. Или финтава е кој се членовите вас да ви кажуваат што да гледате а :icon_lol: Еве последно предложниот е мастерпис, пробајте му се.

I ll make my own movie club with black jack i pivo и @Corvus ot. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom