Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
The Hateful Eight одличен, браво (y)
И тотално непотребна пауза во Синеплекс. Малце ми уништи.

The Hateful Eight одличен, браво (y)
И тотално непотребна пауза во Синеплекс. Малце ми уништи.
Мене ме уништи еден коментар на паузата.
„Брат добар е ама малце спор“.
Ова го кажуваш кога не ти се свиѓа филмот а сакаш да си кул, демек ти се свиѓаат филмови од Тарантино.
Кога ќе размислам подобро, едно време и јас знаев да речам дека некој филм ми е спор. Ама одамна го немам почувствувано тоа, созреан сум. Не ја гледам бавноста во филмовите. Или ми се интересни или досадни.

Последно уредено:
Јас само што го изгледав Spotlight, најсериозниот кандидат за Оскар годинава. Сѐ си е на место во филмов, ама буквално сѐ што можев да замислам, ама приказната некако не допре до мене. Нема некаква инспиративност како многу други слични за луѓе/тимови кои го измениле светот или измениле нешто во светот. ОК, да, респект за тимот на Spotlight за подвигот кој го направиле, убаво е прикажано сето тоа, секој нивни потег, но некако ни подвигот, ни актерите, ни филмот не пренесоа никаква емоција кај мене. Овој е еден од оние технички и од секој друг аспект совршени филмови кои имаат сѐ, само немаат душа. За сега, барем четити од веројатно номинираните за Оскар за мене беа подобри од овој. Сѐ уште The Revenant ми е број еден. Еве ја и листата, update-увана: http://letterboxd.com/zlatikevichius/list/my-2015-ranked/
Исто. Потпуно усто.
Ни да ме дирне. Ама ич. Досаден од почеток до крај.
(n)

И што кур бара Рејчел МекАдамс номинирана за најдобра споредна женска улога?

Ако е ова цената која треба да ја платам за да бидам најдобар подобро да останам никој и ништо.

Боби фишер-павн сакрафајс-тоби мегвајер

av0Zm5n_700b_v1.jpg
Од секој актер може да извадиме слични слики ако го паузираме во одреден момент...

Што фалеше на нејзината улога во Spotlight, не дека ќе освои
Не знам, ама јас не видов ништо што отскокнуваше. Од петте номинирани, најслаба е. Јас повеќе би играл со две номинации за Алисија Викандер - плус и за Ex Machina. :love:

Не знам, ама јас не видов ништо што отскокнуваше. Од петте номинирани, најслаба е. Јас повеќе би играл со две номинации за Алисија Викандер - плус и за Ex Machina. :love:

Ja edvaj ja primetiv. Si ja sakam, ali daleku od nominacija ulogata.

Spotlight snosti go reprizirav. Ovojpat so devojka mi, I na pocetok edvaj sledese, iminja muabeti... pocna da go hejta.

Za do kraj posle da ne trepne. Neverojatno vpiva. Filmiste.

Мекадамс е номинирана за да ја краси манифестацијата, сигурно да биде присутна.
Викторија европски филм беше?
Планирам да гледам странски филмови од годинава неделава па да го вметнам.

Сепак ќе глеам неколку скринери, али само драми.. цркна тв-то у Маврово, а на резервниот прилично гледливи се скринериве. Го гледав Spotlight, филмот е супер, те внесува, нема никаква маана, многу добра 8ца... едино за 10ка е приказната зашо е вистинита и запрепастувачка(иако цело време слушаме муабети за тоа на вести), а самиот филм не ми е за највиоките оцени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom