Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Бегај подалеку од кулер мастер. Не сум единствениот што се жалел. Моментална добра понуда тука имаш на Chieftec (Кои не знам баш како држат квалитет, порано беа top of the line), Corsair е ова веќе ти е добар избор, исто така и Seasonic. Имаш и Antec, Thermaltake. Има голем избор реално, се е подобро од кулермастер

Овие фирми што ги спомна ги носи мебиус тие за гаранции и за односи со муштерии се рамно на 0.

Овие фирми што ги спомна ги носи мебиус тие за гаранции и за односи со муштерии се рамно на 0.
Ти нема да ги земаш од мебиус, ќе ги земеш од Сетек, ДД Стор, нешо такво. Мебиус е само дистрибутер, ти немаш директна врска таму.
Јас ќе нарачувам напојување од Србија, каде шо ни гаранцијата не ми се исплати. Али подобро ќе ја ризикувам гаранцијата него некој кулермастер да ми се запали во куќиште :)

Ти нема да ги земаш од мебиус, ќе ги земеш од Сетек, ДД Стор, нешо такво. Мебиус е само дистрибутер, ти немаш директна врска таму.
Јас ќе нарачувам напојување од Србија, каде шо ни гаранцијата не ми се исплати. Али подобро ќе ја ризикувам гаранцијата него некој кулермастер да ми се запали во куќиште :)
Ептен дифтарски фирми ми се сетек а посебно ддстор.

Добро да прашам и ја нешто може ли до 22-23 000 да најдам лаптоп солиден пример да не ми кочи Солидворкс , аутокад и да можам у меѓувреме да се релаксирам со Пес , Нба значи да ги подржува да не кочат :)

As i said, CM подалеку од 500 метра од влезна врата минимум. Ми се запали едно, не планирам на тој ризик пак да одам. И реално, според се шо иам прочитано на интернетов, очигледно маркетингот им е јак само.
Бидејќи Cooler Master имаат преку 10 серии на напојувања, не е фер да ги ставаш на исто рамниште сите. Пиши конкретно кое напојување ти се запалило и од што?

Бидејќи Cooler Master имаат преку 10 серии на напојувања, не е фер да ги ставаш на исто рамниште сите. Пиши конкретно кое напојување ти се запалило и од што?
Види, после такво искуство, и кулер би ставил на исто рамниште, а не па напојување. Искрено не знам која серија беше, знам дека не беше од тие што се внатре во куќиштето, не беше кулермастер куќиште, и беше 500 или 550 W . Останато стварно не се сеќавам.
note:
Во исто време, во истата канцеларија на друг компјутер имаше едно старо Chieftec напојување. Ништо чудно и ден денес да работи.[DOUBLEPOST=1452755882][/DOUBLEPOST]
Добро да прашам и ја нешто може ли до 22-23 000 да најдам лаптоп солиден пример да не ми кочи Солидворкс , аутокад и да можам у меѓувреме да се релаксирам со Пес , Нба значи да ги подржува да не кочат :)
за тие пари тешко да начекаш таква машина...

Последно уредено од модератор:
As i said, CM подалеку од 500 метра од влезна врата минимум. Ми се запали едно, не планирам на тој ризик пак да одам. И реално, според се шо иам прочитано на интернетов, очигледно маркетингот им е јак само.
На мој добар пријател Мерцедес S класа пред 2 години (најнов модел у тоа време),у сред возење на аутопат му пукна airbag.Дали сеа треба да збориме дека мерцедес не чини?Ова е само прост пример дека што и да земеш,едноставно shit happens!Taka да не ги води у заблуда луѓето дека Кулер Мастер напојувањата не ги бива;)
GM серијата е бест бај моментално кај нас,а vanguard серијата ја ставаат луѓе у машини од неколку илјади еура
Така да уопште не ти држи муабетот

На мој добар пријател Мерцедес S класа пред 2 години (најнов модел у тоа време),у сред возење на аутопат му пукна airbag.Дали сеа треба да збориме дека мерцедес не чини?Ова е само прост пример дека што и да земеш,едноставно shit happens!Taka да не ги води у заблуда луѓето дека Кулер Мастер напојувањата не ги бива;)
GM серијата е бест бај моментално кај нас,а vanguard серијата ја ставаат луѓе у машини од неколку илјади еура
Така да уопште не ти држи муабетот
Ако глеаме за бест бај кај нас, не значи дека е општо бест бај ;) (мислам види ја самата понуда што ја имаме и ќе сфатиш)
А кулермастер, генерално, не се бест бај.

Ако глеаме за бест бај кај нас, не значи дека е општо бест бај ;) (мислам види ја самата понуда што ја имаме и ќе сфатиш)
А кулермастер, генерално, не се бест бај.
Eпа ја као шо разбрав дечкото тука ке праи конфигурација.Америки канади јапонии е секако друг муабет

Cooler Master и Antec се добри фирми за напојувања кои можат да се најдат кај нас. Имаше и Corsair носеа во Сет, не знам дали имаат уште.

На Cooler Master добри серии се Vanguard > VS series > GM series. Не знам кај си прочитал дека CM е слаб бренд ама ако купиш напојување кое е најевтиното од одреден бренд и не исполнува 80+ стандард тогаш не треба да имаш големи очекувања од него.

истиот лаптоп е само друг производител, најубаво да ги видиш двата од блиску и кој повеќе ти прави мерак да го купиш. Освен рамот не гледам некоја разлика, графичките најубаво да видиш видеа на јутуб која игра како се понаша на секоја од нив ако го користиш за тоа и да одлучиш според тоа.

истиот лаптоп е само друг производител, најубаво да ги видиш двата од блиску и кој повеќе ти прави мерак да го купиш. Освен рамот не гледам некоја разлика, графичките најубаво да видиш видеа на јутуб која игра како се понаша на секоја од нив ако го користиш за тоа и да одлучиш според тоа.
nvidia e od 2013 dodeka m330 e od 2015 godina. ova malce me koci inace za Dellot sum pojse

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom