Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
не ми е јасно како вакви скапани графички ги шиткаат како којзнае што, за тие пари половна има неколку пати побрза да најдеш.

не ми е јасно како вакви скапани графички ги шиткаат како којзнае што, за тие пари половна има неколку пати побрза да најдеш.
За тие пари ке земиш на старо многу поубава графичка.

пак јас после некое време, со речиси готова конфигурација:
MB: Asus Maximus VIII Gene
CPU: i5 6600K (i7 ми е оверкил и некако неисплатлив)
RAM: Corsair Vengeance DDR4 2400MHz CL14 (мислам беше) ако има простор и на Dominator Platinum ќе одам
SSD: Samsung SM951-NVME 128gb на PCIe
HDD/Графичка нема да ставам моментално, евентуално нешто половно ко GTX 660 шо ми излезе ако најдам за ефтини пари нормално.
Corsair Carbide Air 240 куќиште.
Мислења? Напојување најверојатно како шо кажа @gade Superflower, EVGA, евентуално Corsair, нешто од овие.

Напојување CM V серија.
As i said, CM подалеку од 500 метра од влезна врата минимум. Ми се запали едно, не планирам на тој ризик пак да одам. И реално, според се шо иам прочитано на интернетов, очигледно маркетингот им е јак само.

As i said, CM подалеку од 500 метра од влезна врата минимум. Ми се запали едно, не планирам на тој ризик пак да одам. И реално, според се шо иам прочитано на интернетов, очигледно маркетингот им е јак само.
Како ти се запали? Колку старо беше напајањето? Дали ти оштети и други делови самото напојување?

Како ти се запали? Колку старо беше напајањето? Дали ти оштети и други делови самото напојување?
Сред работење. Дури успеав да го исклучам од штек (морав од кабелот горе пошо штекот ми беше непристапен) се изгорев на два прста. Кондензаторите буквално експлодираа.
Ја спржи матичната заедно со рамот и процесорот и една диода на електрониката на хард дискот. Старо беше можеби 2 години судејќи по тогашната конфигурација.

Гратис цела фаза од зградата го изгоре осигурачот...

И ај стај пак CM Напојување... no no no (дома иам 8 години старо Delux напојување, уште работи :icon_mrgr: )

Сред работење. Дури успеав да го исклучам од штек (морав од кабелот горе пошо штекот ми беше непристапен) се изгорев на два прста. Кондензаторите буквално експлодираа.
Ја спржи матичната заедно со рамот и процесорот и една диода на електрониката на хард дискот. Старо беше можеби 2 години судејќи по тогашната конфигурација.

Гратис цела фаза од зградата го изгоре осигурачот...

И ај стај пак CM Напојување... no no no (дома иам 8 години старо Delux напојување, уште работи :icon_mrgr: )
А напојувањето колку ти беше старо, што графичка имаше?

А напојувањето колку ти беше старо, што графичка имаше?
напишав де, две години. Купено беше комплет цел компјутер. Графичка имаше некој Sapphire, AMD ама не се сеќавам точно.
Компјутерот ми беше во канцеларија на тогашното работно место.

напишав де, две години. Купено беше комплет цел компјутер. Графичка имаше некој Sapphire, AMD ама не се сеќавам точно.
Компјутерот ми беше во канцеларија на тогашното работно место.
Ме стави во мисла сега, идната недела планирам да зимам нов компјутер.... па човек не знае што напајање да одбере. Дипкул викаат дека се тешко срање а не ми се купува ефтино напајање за скапа матична со и7 процесор....

Ме стави во мисла сега, идната недела планирам да зимам нов компјутер.... па човек не знае што напајање да одбере. Дипкул викаат дека се тешко срање а не ми се купува ефтино напајање за скапа матична со и7 процесор....
Бегај подалеку од кулер мастер. Не сум единствениот што се жалел. Моментална добра понуда тука имаш на Chieftec (Кои не знам баш како држат квалитет, порано беа top of the line), Corsair е ова веќе ти е добар избор, исто така и Seasonic. Имаш и Antec, Thermaltake. Има голем избор реално, се е подобро од кулермастер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom