nvidia e od 2013 dodeka m330 e od 2015 godina. ova malce me koci inace za Dellot sum pojse
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
и двете се мизерија

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
nvidia e od 2013 dodeka m330 e od 2015 godina. ova malce me koci inace za Dellot sum pojse

So ovoj budzet ne se naoga neso podobroи двете се мизерија![]()
Ogranicen budzet i laptop za gaming ne idat vo ista recenica.So ovoj budzet ne se naoga neso podobro
Биди нежен со ракатазнам дека е чудно и глупаво но стварно незнам што е фркава: за рок од неполн месец сменив 4-5 глувчиња за лап топот. Сите прекинуваат со работа, на едно кабалчето на друго кликот еве на последното го користам 4-5 дена и после работат само кликовите покажувачот ме мрда на ниедна страна :/
Кој е моделот?Кој е моделот на глувчето, не на лаптопот. Инаку со среќа со Elantech падотasus x54h

знам дека е чудно и глупаво но стварно незнам што е фркава: за рок од неполн месец сменив 4-5 глувчиња за лап топот. Сите прекинуваат со работа, на едно кабалчето на друго кликот еве на последното го користам 4-5 дена и после работат само кликовите покажувачот ме мрда на ниедна страна :/

Зависи што играшСо буџет од 12к шо куќиште може да се склопе и дали уопште може нешто да се склопе за гејминг?![]()

Ова максимум што може, плус хард диск од дома да си донесешСо буџет од 12к шо куќиште може да се склопе и дали уопште може нешто да се склопе за гејминг?![]()

Братка за гејминг 12к ти се малку, боље не зимај ништо стај парите на страна и собирај. Јас така направив 2 години ставав пари на страна и си земав јака машина за 50 000.Зависи што играш![]()
Колку ти е максимален буџет за комплет со монитор?Момци, вреди ли ова за парите? Ептен сум запнал за 4-јадрен процесор, со право или везе нема?
![]()
Или овие како поскромна алтернатива?
![]()
Ми треба за работа со многу табови и по нешто гејминг, не баш НАЈновиве игри, ама еве, троа поновиве игри. Иначе од Риверсофт се конфигурацииве. Секоја друга препорака е добредојдена, за буџет од 35к, со сé монитор.
Ова е каде каде подобро од тие погоре. +1 за ССД има да се препородиш...Колку ти е максимален буџет за комплет со монитор?
За работа со повеќе табови ќе ти треба минимум 8GB RAM меморија, i5 процесор, добро е и едно SSD за да ти лета при префрлање по табови. За графичка може нешто од средна класа да се стави.
Вака нешто може да се склопи, само куќиште немам ставено:
MB Gigabyte H81M-S LGA1150 DDR3 1600MHz SATA3 USB3.0 Ultra Durable VGA
CPU Core i5-4460 Quad 3.2GHz LGA 1150 6MB BOX
DIMM 8GB DDR3 1600MHz Geil CL11
HDD 3.5" 500GB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
Gigabyte PCX GeForce GTX750Ti 2GB DDR5 DVI/2xHDMI/DP OC Edition Low Profile
Monitor 22" GW2270H BenQ VA LED Eye-care 5ms 3000:1 VGA, 2xHDMI
Наместо хард дискот подобро да одиш со 120GB SSD, а понатаму да докупиш 500GB / 1TB HDD во зависност од потребите.