Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
So ovoj budzet ne se naoga neso podobro

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ogranicen budzet i laptop za gaming ne idat vo ista recenica.

Ako ti e tolku za igranje igrici zemi si staticen kompjuter, za toj budzet sigurno ke sklopis dobra masina. Ako ti e za normalna upotreba togas zasto zimas laptop so graficka zemi bez graficka so drugi podobri delovi.

знам дека е чудно и глупаво но стварно незнам што е фркава: за рок од неполн месец сменив 4-5 глувчиња за лап топот. Сите прекинуваат со работа, на едно кабалчето на друго кликот еве на последното го користам 4-5 дена и после работат само кликовите покажувачот ме мрда на ниедна страна :/

знам дека е чудно и глупаво но стварно незнам што е фркава: за рок од неполн месец сменив 4-5 глувчиња за лап топот. Сите прекинуваат со работа, на едно кабалчето на друго кликот еве на последното го користам 4-5 дена и после работат само кликовите покажувачот ме мрда на ниедна страна :/
Биди нежен со раката :D Кој е моделот?

Ја мислам другар ти за на бајачка си... Мачката шо ја имав така не ги пукаше глувците низ дома за толку брзо време :D
шала на страна, глеам нешо по дота си пишал, ако ги акаш глувците нормално нема да работаат. Ако не ги акаш дотолку, можно е да се бавиш со тешка кинезарија.

Со буџет од 12к шо куќиште може да се склопе и дали уопште може нешто да се склопе за гејминг?:vozbud::vozbud:

Со буџет од 12к шо куќиште може да се склопе и дали уопште може нешто да се склопе за гејминг?:vozbud::vozbud:
Ова максимум што може, плус хард диск од дома да си донесеш :D

MB Gigabyte H81M-S LGA1150 DDR3 1600MHz SATA3 USB3.0 Ultra Durable VGA1
ATX Midi Tower Case Matrix NX-01 w/ 750W PSU Gaming Black1
Gigabyte PCX GeForce GT730 2GB DDR5 HDMI/DVI/VGA1
CPU Celeron G1840 Dual Core 2.8GHz s1150 2MB BOX1
DIMM 4GB DDR3 1600MHz Geil CL11 Bulk1

Зависи што играш :D
Братка за гејминг 12к ти се малку, боље не зимај ништо стај парите на страна и собирај. Јас така направив 2 години ставав пари на страна и си земав јака машина за 50 000.
Прво си мислев што толку пари, па си размислив тоа ќе го користам повеќе време без upgrade.

Момци, вреди ли ова за парите? Ептен сум запнал за 4-јадрен процесор, со право или везе нема?
riversoft_36k.jpg

Или овие како поскромна алтернатива?
riversoft_25k.jpg

Ми треба за работа со многу табови и по нешто гејминг, не баш НАЈновиве игри, ама еве, троа поновиве игри. Иначе од Риверсофт се конфигурацииве. Секоја друга препорака е добредојдена, за буџет од 35к, со сé монитор.

Момци, вреди ли ова за парите? Ептен сум запнал за 4-јадрен процесор, со право или везе нема?
riversoft_36k.jpg

Или овие како поскромна алтернатива?
riversoft_25k.jpg

Ми треба за работа со многу табови и по нешто гејминг, не баш НАЈновиве игри, ама еве, троа поновиве игри. Иначе од Риверсофт се конфигурацииве. Секоја друга препорака е добредојдена, за буџет од 35к, со сé монитор.
Колку ти е максимален буџет за комплет со монитор?

За работа со повеќе табови ќе ти треба минимум 8GB RAM меморија, i5 процесор, добро е и едно SSD за да ти лета при префрлање по табови. За графичка може нешто од средна класа да се стави.

Вака нешто може да се склопи, само куќиште немам ставено:
MB Gigabyte H81M-S LGA1150 DDR3 1600MHz SATA3 USB3.0 Ultra Durable VGA
CPU Core i5-4460 Quad 3.2GHz LGA 1150 6MB BOX
DIMM 8GB DDR3 1600MHz Geil CL11
HDD 3.5" 500GB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
Gigabyte PCX GeForce GTX750Ti 2GB DDR5 DVI/2xHDMI/DP OC Edition Low Profile
Monitor 22" GW2270H BenQ VA LED Eye-care 5ms 3000:1 VGA, 2xHDMI

Наместо хард дискот подобро да одиш со 120GB SSD, а понатаму да докупиш 500GB / 1TB HDD во зависност од потребите.

Последно уредено:
Колку ти е максимален буџет за комплет со монитор?

За работа со повеќе табови ќе ти треба минимум 8GB RAM меморија, i5 процесор, добро е и едно SSD за да ти лета при префрлање по табови. За графичка може нешто од средна класа да се стави.

Вака нешто може да се склопи, само куќиште немам ставено:
MB Gigabyte H81M-S LGA1150 DDR3 1600MHz SATA3 USB3.0 Ultra Durable VGA
CPU Core i5-4460 Quad 3.2GHz LGA 1150 6MB BOX
DIMM 8GB DDR3 1600MHz Geil CL11
HDD 3.5" 500GB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
Gigabyte PCX GeForce GTX750Ti 2GB DDR5 DVI/2xHDMI/DP OC Edition Low Profile
Monitor 22" GW2270H BenQ VA LED Eye-care 5ms 3000:1 VGA, 2xHDMI

Наместо хард дискот подобро да одиш со 120GB SSD, а понатаму да докупиш 500GB / 1TB HDD во зависност од потребите.
Ова е каде каде подобро од тие погоре. +1 за ССД има да се препородиш...

Sent from my iPhone 6s

using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom