Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ова се само блокбастери предвидени за 2016 а тек сериозните филмови што обично излегуваат при крај на годината. Кината и филмските студија ќе тријат раце.

Batman v Superman: Dawn of Justice
Suicide Squad
Warcraft
Deadpool
Assassin's Creed
Triple 9
Pride and Prejudice and Zombies
Alice Through the Looking Glass
Gods of Egypt
The Huntsman Winter's War
Passengers
Midnight Special
Captain America: Civil War
Rogue One: A Star Wars Story
The BFG
The Legend of Tarzan
X-Men: Apocalypse
Independence Day: Resurgence
Star Trek Beyond
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Doctor Strange
Пошто оскарите се 2016та мислев за филмската 2015та.... nevermind, и тука не гледам некој голем потенцијал со исклучок на приквелот на Хари Потер и Warcraft - иако сум огромен фан мислам дека ќе е послаб од The Force Awakens.

Збориме за филмови како American Beauty, Matrix, Fight Club, Green Mile, Eyes Wide Shut, Magnolia, Sixth Sense итн. -1999та.
Pulp Fiction, Shawhank, Forrest Gump, Leon the professional, The Lion King , Legends of the fall итн. - 1994та.

Пошто оскарите се 2016та мислев за филмската 2015та.... nevermind, и тука не гледам некој голем потенцијал со исклучок на приквелот на Хари Потер и Warcraft - иако сум огромен фан мислам дека ќе е послаб од The Force Awakens.

Збориме за филмови како American Beauty, Matrix, Fight Club, Green Mile, Eyes Wide Shut, Magnolia, Sixth Sense итн. -1999та.
Pulp Fiction, Shawhank, Forrest Gump, Leon the professional, The Lion King , Legends of the fall итн. - 1994та.
2016та е прајмот на ерата на суперхеројските филмови, не ги потценувај, во светот се бројат денови до премиерите, годинава е многу важна за филмската индустрија, бил ти фан или не бил.

2016та е прајмот на ерата на суперхеројските филмови, не ги потценувај, во светот се бројат денови до премиерите, годинава е многу важна за филмската индустрија, бил ти фан или не бил.

Пф

На Marvel и DC филмовите ќе направат многу пари, веќе си имаат изградено публика и полнат сали.

За квалитет треба да помине цела година да видиме што ќе излезе од драма/трилер/мистерија бидејки овие филмови обично излегуваат без некоја помпа и не ги најавуваат 1 година унапред како блокбастериве и ги циљаат зимоска да бидат тазе за оскарите. Пример Ex Machina еден од најдобрите филмови за мене во минатата година, со мал буџет без некој голем маркетинг, никој не ни знаеше дека филмот постои додека не излезе на торенти и не се рашири со позитивни коментари. А 2015 година немаше некој прејак филм како тие што ги наброја од 1999 и 1994, имаше добри но не она потенцијал да стане класик, освен можеби Star Wars пошто е Star Wars. :P

Не ја врти како да пишав дека ќе зависи филмската година од тоа дали некој е фан или не на суперхероите, уште помалку потценувам таа тематика иако не зборевме за овој субжанр, зборевме општо за филм и квалитетна филмска година.

Повеќе од пола од филмовите што ги стаи @Tegla најверојатно ќе бидат флопови у голем дел заради тоа што имаат режисери и проукциски куќи кои немаат искуство у таа сфера.. може ќе ги изрекламираат добро пред премиерите за да продадат карти и да бидат блокбастери, ама за да влезат у таа група погоре, ќе им треба нешто повеќе.[DOUBLEPOST=1452620066][/DOUBLEPOST]
А 2015 година немаше некој прејак филм како тие што ги наброја од 1999 и 1994, имаше добри но не она потенцијал да стане класик, освен можеби Star Wars пошто е Star Wars. :P
Star Wars, Hateful и The Revenant ќе останат со доста високи оценки, сигурен сум ! =)

Последно уредено:
Не ја врти како да пишав дека ќе зависи филмската година од тоа дали некој е фан или не на суперхероите, уште помалку потценувам таа тематика иако не зборевме за овој субжанр, зборевме општо за филм и квалитетна филмска година.

Повеќе од пола од филмовите што ги стаи @Tegla најверојатно ќе бидат флопови у голем дел заради тоа што имаат режисери и проукциски куќи кои немаат искуство у таа сфера.. може ќе ги изрекламираат добро пред премиерите за да продадат карти и да бидат блокбастери, ама за да влезат у таа група погоре, ќе им треба нешто повеќе.
Во таа група, ти го имаше спомнато и фајт клаб, филм кој на премиерата ги доби најлошите критики и беше надалеку хејтан од критичарите и публиката, што би рекол ти, флопна.
Денес го сметаат за култен.

Не можеме за неизлезени филмови да кажуваме дали ќе флопнат, уште е рано да кажуваме дали 2016та ќе биде култна година, ама може да кажеме дека е револуционерна за филмската историја.

Јас лично на MCU и ја предвидувам судбината на Стар Ворс.

Во таа група, ти го имаше спомнато и фајт клаб, филм кој на премиерата ги доби најлошите критики и беше надалеку хејтан од критичарите и публиката, што би рекол ти, флопна.
Денес го сметаат за култен.

Не можеме за неизлезени филмови да кажуваме дали ќе флопнат, уште е рано да кажуваме дали 2016та ќе биде култна година, ама може да кажеме дека е револуционерна за филмската историја.

Јас лично на MCU и ја предвидувам судбината на Стар Ворс.
Fight Club не е филм со super-hero тематика, а уште помалку сметам дека филмовите се сметаат за флопови после негативна критика од прво гледање... според мене филмот ако не достигне rewatch value, автоматски паѓа.
Не знам кои биле критиките за Fight Club, покасно ми е гледан на мене...

Реков зошто мислам дека ќе има доста потфрлања, гледаме низ годините колку неумешно се адаптира тој жанр, посебно колку тешко се адаптираат тематики од комици, аниме, стрипови, книги, новели, манги итн..

Ognomet, genericni dijalozi, akcija, akcija i akcija
а што очекуваш ти од акционен филм? :tapp: Дијалози како во Before Midnight? :eek:
Акционен филм треба да има акција, адреналин, акција, адреналин, бенг-бенг, пау-пау.
За мене добар филм е и Taken и Рамбо, ама добра акција. Под добар филм не спаѓаат само драми, или да? :ROFLMAO:

Еве, кажи ми што ти е гледано од супрхеројските, а јас ќе пробам да сфатам зошто го имаш ова мислење.
Зашто низ годините ги гледаме X-Man и MCU како едни од најдолгите франшизи со суперхеројска тематика и немале некое големо потфрлување.
Хари Потер и ЛОТР како претставници од адаптациите на книги исто така.
Џабе ќе набројувам не ме читаш.. после ХП и ЛОТР едно скалило подолу е XMан франшизата, после тоа идат Хангер Гејмс и слични. Гледаме дека остварувања како ХП и ЛОТР се поретки се.
Подобро кажи ми колку суперхеројски филмови освен Бетмените на Нолан, Vendetta и некој исклучок како Watchmen можат да влезат во муабет со култните од 94та и 99та.

Забораив да те прашам, кои беа очекувањата на филмоманите пред да излезе Fight Club за да биде флоп после првото гледање?

Џабе ќе набројувам не ме читаш.. после ХП и ЛОТР едно скалило подолу е XMан франшизата, после тоа идат Хангер Гејмс и слични.
Подобро кажи ми колку суперхеројски филмови освен Бетмените на Нолан, Vendetta и некој исклучок како Watchmen можат да влезат во муабет со култните од 94та и 99та.

Забораив да те прашам, кои беа очекувањата на филмоманите пред да излезе Fight Club за да биде флоп после првото гледање?
Не зборевме кои филмови ќе влезат во групата на 94та и 99та туку дали 2016та ќе биде филмски сигнификантна година. Филмовите од 94та и 99та што ги кажа беа драми, зашто 90тите беа ера на драми.
Во нова ера сме сега, на CGI ефекти, врз која што суперхеројските франшизи почнаа да се градат.
Е во овој период кај што сме сега, со хајлајтот потенциран на суперхеројските франшизи, 2016та ќе биде тоа што 99та беше за драмите.
Кога ти реков првиот пост да не ги потценуваш, не мислев да збориме за жанрови и дали драмите се повредни од суперхеројските, туку дека 2016та ќе биде важна филмска година без разлика на жанрот.
Тоа дека нема да излезат филмови од класата на фајт клаб, д гејм и сличните, нема, точно.
Ни оваа година, ни следните што го фаќаат овој филмски период, ама затоа ќе излезат филмови од друг тип што имаат шанса да се култни понатаму.

А за фајт клаб неам идеја кои биле очекувањата, ама ете, и таа е базирана на книга :D

Не зборевме кои филмови ќе влезат во групата на 94та и 99та туку дали 2016та ќе биде филмски сигнификантна година. Филмовите од 94та и 99та што ги кажа беа драми, зашто 90тите беа ера на драми.
Во нова ера сме сега, на CGI ефекти, врз која што суперхеројските франшизи почнаа да се градат.
Е во овој период кај што сме сега, со хајлајтот потенциран на суперхеројските франшизи, 2016та ќе биде тоа што 99та беше за драмите.
Кога ти реков првиот пост да не ги потценуваш, не мислев да збориме за жанрови и дали драмите се повредни од суперхеројските, туку дека 2016та ќе биде важна филмска година без разлика на жанрот.
Тоа дека нема да излезат филмови од класата на фајт клаб, д гејм и сличните, нема, точно.
Ни оваа година, ни следните што го фаќаат овој филмски период, ама затоа ќе излезат филмови од друг тип што имаат шанса да се култни понатаму.

А за фајт клаб неам идеја кои биле очекувањата, ама ете, и таа е базирана на книга :D
Ок, нека е така. 2016 има потенцијал да биде релевантна година на филмот, очекувањата се реални, јас не сум голем оптимист ама ќе почекаме да видиме.:icon_mrgr:

2015та според мене е веќе предобра година за филмот, од досега изгледаните барем 3 филма сметам дека ќе станат култни, и има уште 5/6 предобри остварувања.

Со ултра комерцијализацијата што се форсира последниве години се ствара огромен хајп и очекувањата на фановите за х рекламиран филм се формираат на одреден начин, складно на тоа се пресудува на филмот инстантно дали е флоп или не.
Не верувам дека Fight Club имал ваква рекламација во 98ма, а книгата незнам колку ја имале читано тогаш - сигурно не многу, затоа и не одговараше примерот претходно.

Џој тежок просек у пм. Ептен преценет филм.
Обично филмовите што се номинирани за оскари често знаат да не ми се нај нај, субјективно, но можам да препознаам објективно зошто биле номинирани.
За овој не можам ни објективно.
Немој да се зафркнете да давате пари за у кино.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom